18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Gyógyító karácsonyfa a CSAKRÁK színeivel

Megosztás
Otthon

A színek különleges jelentőséggel és összefüggésekkel hatnak az emberi testre, szinte észrevétlenül léteznek a mindennapjainkban. Befolyásolják kedvünket, kiváltanak önkéntelen reakciókat, és üzeneteik is vannak!


Léteznek olyan emberek, akik képesek érzékelni az színek üzeneteit, és azokat „lefordítani”.
Jó hír, hogy ez a képesség szinte mindenkiben megvan, és semmilyen különleges képességre nincsen szükség hozzá, csak egy pici figyelemre.
Érdekesség, hogy a színek birodalmában a testet színekre lehet osztani 7 fő szín értelmezésével, melyeket csakráknak nevezünk. A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A csakrák az ember étertestében található energiaközpontok. Fizikai síkon megközelítőleg az endokrin rendszerrel esnek egybe.

Mi a csakrák működési elve?
A csakrák vagy erőközpontok az indiai filozófia szerint egymással összefüggő pontok, amelyeken keresztül az ember testében hullámzik az energia vagy néven a prana.
A csakrák az óramutató járásával megegyező irányban forognak, amikor környezetükből energiát vesznek fel, és ellenkező irányba forognak, amikor energiát adnak le.

Ezek a következők:

A legalsó csakrához rendelt szín a vörös
A második csakra a narancssárga
Harmadik csakra színe a sárga
A negyedik csakra színe a zöld
Az ötödik csakra a kék
Hatodik csakra a királykék
Hetedik csakra színe a lila


Milyen hatást gyakorolnak a színek az emberi képességekre?

Vörös

A vörös szín igazi energiafokozó, ezért alkalmazható olyan helyzetben, amikor az aktivitást akarjuk növelni. Fokozza az energiaáramlást, de sajnos az agressziót is. Melegítő hatású.
Amikor döntésképtelenek vagyunk vagy bátorságra lenne szükségünk, a vörös szín kifejezetten jó választás, erőt ad.

Narancssárga

A narancssárga színt akkor érdemes segítségül hívni, amikor stresszhelyzetben vagyunk.
Akik kedvelik ezt a színt, szeretik a nagy és vidám társaságot is. Jókedvűek. Sokat mosolyognak. Ez a szín a kiegyensúlyozottságot jelenti a színek szótárában. Segítségével létrehozható a külső és belső harmónia.


Sárga

A sárga szín a legragyogóbb szín! A napfényt hozza be az életedbe, kellemes és meleg érzést vált ki. A meglévő terhektől és nehézségektől segít megszabadulni. Korlátaink kitolhatók általa, és gondjainkat, csalódottságunkat is enyhítheti. A sárga szín hatására megélhető lehet a belső öröm.

Zöld

Az zöld szín az egyik legnyugtatóbb hatású szín. Kifejezetten ajánlott relaxációhoz. De ugyan így alkalmas a koncentráló képesség fokozására is. Aki gyakran küzd érzelmi feszültséggel, jó, ha minden pillanatban lát zöld színt. Akár úgy, hogy ruházatában szerepel, vagy kiegészítőként láthatja saját maga közelében.

Kék

A kék a leghidegebb szín. Ezért igen alkalmas a gyulladások kezelésére. A nyugalom és a belső béke egyaránt megteremthető általa. Még akár kusza gondolatainkat is képes rendszerezni.

Királykék

A királykék szín különlegesnek számít, és mint ilyen, nem ismert az emberi testre gyakorolt hatása. De amennyi információ jelenleg rendelkezésre áll, abból tudható, hogy fokozza az intuitív képességet, segít az elmélyülésben, gondolataink rendszerezésében. Ezzel párhuzamosan felerősítheti a spirituális képességeket is.

Lila

Aki szereti a misztikus dolgokat és titokzatosságot, annak a lila a színe!
Hatalmat, magabiztosságot, távolságtartást képvisel.
Erősen tisztító hatású.
Lecsendesíti az elmét. De ha túl sok van belőle körülöttünk, szomorúvá tehet! Ezt csak kevesen tudják.


Jogos lehet most a kérdés, hogyan kapcsolódik egymáshoz a karácsonyfa és a csakra színek…
A karácsony maga a meghittség, szeretet, család és minden olyan megtestesítője, ami a bensőséges érzelmekhez kapcsolható, különleges nyugalmat áraszt. Nem véletlen tehát, ha a csakra színeivel is összefüggésbe hozható, hiszen a színek a belső egyensúly megtalálásához segíthetnek hozzá.

Miért ne készülhetne karácsonyfa a csakra színeire tervezve!

Talán nevezhetjük úgy is, mint a csakra színek teljes harmóniája a karácsony meghittségével.

Csakra karácsonyfát készíthetünk mi magunk is, ráadásul sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk.

A lényeg a színek harmóniájában és a karácsonyfadíszek gondos kiválasztásában rejlik. 

Tipp
Amennyiben nem találunk olyan színű izzósort, mint az elképzelésünk, az ne szegje kedvünket, hiszen üvegfestékkel bármikor készíthetünk saját kezűleg izzósort a szivárvány minden színárnyalatában.
Egyszerűen befestjük az áttetsző izzókat üvegfestékkel.

Tipp
Karácsonyfadíszek terén picit egyszerűbb dolgunk lesz, hiszen a boltok kínálatában minden kívánságunk megvalósítható. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat