18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hajradír – Miért jó? – Hogyan készítsd el saját kezűleg!

Megosztás
Szépség

Mit csinál a hajradír? Olyan, mint a bőrradír, csak hajra tervezve? Miért érdemes használni? Azonban nem mindegy, hogyan alkalmazod!


Újdonságnak számít itthon a hajradír hajápolás területén, azonban mégsem az.
Már évek óta létező termék, csak kevesen tudják, hogyan alkalmazzák, és egyáltalán miért is érdemes hajradírt használni.

A hajmosás nem mindig távolítja el a szennyeződéseket a hajszálakról.

Milyen szennyeződések lehetnek ezek? 

Például az egyes hajsamponok tartalmazhatnak szilikont.
De ugyan így rátapadhat a hajszálakra a balzsam, hajfixáló, hajvég ápoló termékek. Különösen akkor, ha például hővel működő hajformázót használunk, mint a hajsimító, hajsütővas, főnöző készülékek.

És hogyan működik a hajradír?
A hajradír nagyjából ugyan azon az elven működik, mint a testradír, miszerint apró durva szemcsés alkotóelemei leradírozzák a hajszálakra tapadt szennyeződéseket, de mindezt természetesen kíméletesen.
Alkalmazható korpa ellen, felesleges faggyú eltávolítására (akinek például zsírosodásra hajlamos a fejbőre), és a haj gyorsan és látványosan ápoltabbnak tűnik, ráadásul érzésre is könnyebb lesz a haj, ráadásul formázni, kifésülni is egyszerűbb lesz.

Hogyan érdemes használni a hajradírt?

A hajradírt egyenletesen oszlassuk el hajunk minden részén, és kenjünk belőle keveset a nyakrészre is. Lágy, de határozott, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át a hajszálakat és fejbőrünket.

Mennyire káros a hajradír?
A hajradír önmagában nem káros, de nem helyettesíti a hajsampon használatát. Viszont a hajradírt nem szabad, jobban mondva nem ajánlatos egy hónapon belül 1-2 alkalomnál többször alkalmazni, mert kiszárítja a hajat és a sok dörzsölés károsíthatja a haj szerkezetét. Éppen ezért hajradír alkalmazása esetén nagy gondot kell fordítani a hidratálásra, hajpakolás és hajbalzsam használatára. Ugyan boltokban kapható hajradír, de jó tudni, hogy egyszerűen mi magunk is készíthetünk hajradírt egyszerű alapanyagok használatával.

Hajradír recept
Arányosan szorozzuk fel a mennyiséget attól függően, milyen sűrű és hosszúságú hajunk van.
1 evőkanál cukor
Egy hajmosásnyi sampon adag aloe vera gél, de ezt kiválthatjuk mézzel is.Te már használtál hajradírt?

A: Igen
B: Nem, de ki fogom próbálni


Tipp
Amikor azt érezzük, hogy hajunk nehéz, nem tudjuk jól formázni, esetleg már hajmosást követően is zsírosnak érezzük, akkor az nagy valószínűséggel azért van, mert hajszálainkra sampon vagy hajbalzsam, hajformázó tapadt és azt nem távolítottuk el tökéletesen. Ilyen esetben különösen ajánlott a hajradír alkalmazása. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat