18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Így neveld SZERENCSE BAMBUSZODAT - Lucky bamboo – LEXIKON

Megosztás
Otthon

Rengeteg otthonban megtalálható a szerencse bambusz, vagy más nevén lucky bamboo. Adhatjuk ajándékba, hozhat szerencsét otthonunkban… De csak akkor lesz benne örömünk, ha szépen fejlődik, mert helyesen gondozzuk. Kreatív ötletek dekorációként, ajándékba és a gondozáshoz….


A bambusz egy ősi növény, szinte bárhol megél, ahol nem éri tűző nap, és van elég nedvesség a talajban.

Világszerte elterjedt, és nem csak egyszerű tartása miatt, hanem alapanyagként is előszeretettel használják bútorok, dekorációk, környezet tudatos felhasználhatósága miatt.

Tulajdonképpen nevezhető szuper növénynek is, hiszen a bambusz rügyei ehetők, és nagyon egészséges…
Ezeken túlmenően természetesen a teljesség igénye nélkül a bambuszhoz tartozik egy hiedelem is, ami nem más, mint, hogy szerencsét hozhat.

Jó tudni!
A szerencse bambusznak semmi köze nincsen a hagyományos értelemben vett bambuszokhoz, hiszen azok több méter magasra is megnőnek, és a perle félék csoportjába tartoznak.

Bambusz és a szerencse

A feng shui szerint nem csak embereknek hozhat szerencsét a lucky bamboo, ami tulajdonképpen nem más, mint Fehérszélű sárkányfa (Dracaena sanderana), hanem az otthonunkban is kiegyensúlyozott energiát teremt.

Szerencse és a marketing
Rossz hír, és tényleg nem szeretnénk senki kedvét szegni, de a fehér szélű sárkányfából alkották meg a kertészek, és ügyes marketinggel lett szerencsét hozó tulajdonsága is. Mivel mind a két terület képviselői tökéletes munkát végeztek, ma már világszerte több millió került eladásra ezekből a fehérszélű sárkányfákból.


Fiú és lány bambusz
Az igazi szerencse bambusz rajongók mára odáig jutottak, hogy az egyenes szárú bambuszt fiúként kezelik, míg a csavart szárút lányként, és párban vásárolják őket, hogy ne legyenek magányosak. Ez igazán aranyos!

Tartása és gondozása
Mire van szüksége a lucky bamboo-nak?
Tulajdonképpen csak vízre és kevés napfényre.
Állandóan vízben kell állnia, és a vizét hetente egyszer érdemes kicserélni. De csakis langyos vízbe állítsuk, ami elég, ha szoba hőmérsékletű. 


Tipp

Mivel sokaknál a víz nagyon kemény, így a vízkő pár hét alatt kicsapódhat a váza falán. Erre lehet megoldás, ha zselé granulátumot vásárolunk, ami csomagolt állapotában még csak pici, kemény gyöngynek néz ki. Vízbe kell tenni, és a granulátum magába szíve a vizet, és ebből tudja táplálni bambuszunkat. Dekorációként is szuper jól néznek ki ezek a zselé gyöngyök, ha a bambuszt áttetsző üvegben neveljük.


Tipp

Amikor azt látjuk, hogy bambuszunk szára elkezd megsárgulni, akkor bizony vissza kell vágni.
Meg is mutatjuk, hol szabad és szükséges megmetszeni bambuszunkat.
Aki azt szeretné, hogy bambusza felfelé növekedjen, az oldalsó hajtásait is le kell vágnia. Ezt is megmutatjuk alább.

Ajándék és az alkalom
Ilyen helyes bambuszt nyugodtan adhatunk ajándékba születésnapra, névnapra, karácsonyra, szilveszterre, házassági évfordulóra, barátság jelenként, vagy csak úgy egy véletlenszerű látogatás alkalmával.
Díszíthetjük apróságokkal, kis fiolában állíthatunk mellé más vágott virágot, amitől úgy néz majd ki, mintha a bambusz maga virágozna. Egy nagyon kreatív és egyedi ötlet lehet ajándékként.

Ötletek bambuszra tervezve

Kattints a képre és megnyílik a galériaMegosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat