18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Szelíd gesztenye – Hogyan készítsd el – Lépésről lépésre - Így lesz vaj puha

Megosztás
Konyha

ÓÓÓ, az a fantasztikus szelíd gesztenye, nem maradhat el ősz és tél sem, hogy ne együnk belőle. Az utcai árusoknál pici zacskóban, kezünket melengetve, nincs is jobb érzés a hidegben. Az illata mesés, az íze mennyei. A szelíd gesztenye otthon is elkészíthető, ráadásul nagyon egyszerűen. Tippek a vásárláshoz és elkészítéshez.


Hogyan készítsük elő a szelíd gesztenyét, hogy az valóban puha legyen, ne száradjon ki?
A szelíd gesztenyének több elkészítése módja is létezik, de legismertebb a sütőben történő sütés.

Mítosz van van jelentőségé, hogy hol vágjuk be a gesztenyét?
Mert be kell „irdalni”, ha azt szeretnénk, hogy puha legyen…
A hagyomány szerint a gesztenye hegyes oldalát vágjuk be kereszt alakban, de van, aki az alsó részét vagy oldalát. 





Megmosni vagy sem?
A gesztenyéket meg is moshatjuk irdalás előtt, de sokkal jobb, ha a tepsibe teszünk kevés vizet, mert a gőzben a gesztenye puhára fog sülni és nem szárad ki.

Milyen hőfokon süssük a gesztenyét és mennyi ideig?
A sütőt melegítsük fel 200 ° C / keringető funkcióval, és a gesztenyéket süssük 15-20 percig.


De nem csak tepsiben lehet!

Tűzálló edénybe, jénaiba is tehetjük a gesztenyéket, és ez is megakadályozhatja, hogy a gesztenye ne száradjon ki.

Hámozzuk meg
A gesztenyéket tálalás előtt pucoljuk meg, és ha nem fogyasztjuk el azonnal, akkor le kell fedni frissen tartó fóliával, különben kiszárad.
Legfinomabb azonban a szelíd gesztenye, ha közvetlenül sütés után fogyasztjuk el.

Tipp

A gesztenye sütés utáni pucolását nagyban megkönnyíti, ha még irdalás előtt 1 órára hideg vízbe áztatjuk őket.

Szelíd gesztenye sós vízben megfőzve
Alternatív megoldás lehet, ha a gesztenyét megfőzzük sós vízben körülbelül 10-15 perc alatt.
Ebben az esetben azonban számolnunk kell vele, hogy a sütés által megjelenő aromák és ízek hiányozni fognak.
Ezért a gesztenye megfőzését leginkább levesekhez, pürékhez ajánlják a szakemberek.

Tipp gesztenye vásárláshoz

Honnan tudhatjuk, hogy a szelíd gesztenye jó minőségű?

Mert, hogy az ára igen borsos…

A teljesen sértetlen felületű gesztenyéket válogassuk ki. Amelyiken lyukakat látunk, göcsörtös a felszíne, esetleg ráncos, mert elkezdett összeszáradni, azt jobb nem megvásárolni.

Víz teszt
A víz tesztet a boltokban nem tudjuk kipróbálni, de otthon igen. Tegyük a gesztenyéket vízzel teli tálba. Amennyiben a gesztenye lesüllyed, úgy az jó minőségre utal. Amennyiben viszont a víz felszínén úszik, úgy legjobb, ha nem is sütjük meg, hanem kidobjuk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat