18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2019 - Októberi horoszkóp – Lelki egyensúly felszabadultan

Megosztás
Asztrológia

Már egy ideje elkezdtük a változtatásokat, a rendrakást, a lelki egyensúlyunk felépítését, ha jól dolgoztunk, akkor most feljebb léphetünk egy szinttel. Októberben tovább erősödik a külső-belső harmónia iránti igény, az érzelmi biztonság megteremtésével fűszerezve.


Fontossá válik, hogy mindez otthonunkat és általánosságban a mindennapokat is érintse. 


A munka, szórakozás és az érzelmi biztonság egyensúlyának megteremtése lesz tehát a cél, amivel a szürke hétköznapokat a szeretet fényével tehetitek ragyogóbbá. 

A függőségi és a megfelelési vágy által összetartott kapcsolatoknak nem kedvez a hónap, a letisztulás folyamata ezeket is érinteni fogja. 

Ugyanígy nem kedvez annak, ha a hiányra, veszteségre fókuszálunk és a saját felelősség megtalálása és felvállalása helyett még mindig másokra (akár családi mintákra, gyermekkorunkra) mutogatunk. Bár az ősz már inkább a visszahúzódásról, a befelé figyelésről, megpihenésről szól, a hónap energiái még támogatnak abban, hogy keressük a közös családi programokat, baráti együttléteket. 

Lehetőség nyílik arra, hogy ezzel a hozzáállással kapcsolatainkat is frissítsük, javítsuk, és új színt vigyünk bele. Ezt segítik a hónap elején a mérleges energiák, de csak akkor, ha ebbe is belevisszük a frissességet, a változásokat és nem a megszokott, ösztönös minták irányítanak. 

A hónap második felétől azonban erősödnek a skorpiós energiák, amik félelmeket gerjeszthetnek bennünk és akadályozhatják érzelmi biztonságunkat is, ha nem vagyunk résen. Főleg gondolati síkról indul minden, tehát mi magunk leszünk az irányítók, így eldönthetjük mit engedünk meg elménknek, mire fókuszálunk. Nyíljatok meg a szeretet előtt, és ti magatok is áramoltassátok a szeretetet mások felé. 

Magatokról se feledkezzetek meg, figyeljetek lelketek jelzésére!Hallgassatok jobban a megérzéseitekre, bevillanó ötleteitekre, hiszen lelketek gondolataitokon keresztül üzen most. Arra is figyeljetek, hogy saját szabadságvágyatokat ne nyomjátok el, egyfajta egyensúlyt kell teremteni a mindennapi munka, szolgálat és az egyéni céljaitok között.

Nézzük meg kicsit részletesebben az általános energiákat, kezdve a retrográd hatásokkal.

A régi hátrálók közül a Plútó bolygó, ami szeptember 29-én megállt, majd október 6-án irányt vált és elindul előre égi útján. Azonban ezzel nem fejezi be munkálkodását, hiszen lassacskán közelítenek egymáshoz a Szaturnusz bolygóval, így erősebben kerülhetnek felszínre a generációs minták. 

Szintén a hátrálók régi csapatához tartozik a Neptunusz bolygó, ami június 25. óta hátrál és ez még így is marad ebben a hónapban. Változatlanul érezhetjük, hogy vannak zavaros helyzetek, és egyre erősebb nyomást kaphatunk, ha áldozati hitrendszerek dolgoznak bennünk. A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció. Most megérzéseinkre hallgatva sokat változtathatunk a tudattalanban dolgozó lemondásra buzdító meggyőződéseinken. 

A Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, augusztus 16-tól hátrál és ez jövő év január elejéig így is marad. Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt most erőszakolni fogja, hogy lépjen végre. 

A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. 

Bár még ebben a hónapban nem kezdi meg a hátráló mozgást, azonban október 30-án megáll égi útján a Merkúr bolygó. Így igaz gyengén, de már bepillantást nyújthat arról, ami november 1-től vár ránk.
A hónap kezdőenergiáinak pozitív megnyilvánulását a mérleg jegy energiái adják, amik támogatást kapnak a Jupiter bolygó energiájától, ha célként az egyensúlyteremtést és a kapcsolatok harmonizálását tűztük ki. 

Segít abban, hogy valóban egyenrangú társként álljunk a másik mellett. Azonban ellen oldalként, „segítőként” ott áll a Szaturnusz-Plútó-Leszálló Holdcsomópont együttállása, felszínre hozva a még mélyben bujkáló generációs mintákat. 

Ez inkább a megfelelési vágy felé vihet benneteket, nehezítve azt, hogy nemet mondjatok számotokra kellemetlen helyzetekben és felállítsátok saját határaitokat. 

Amennyiben a Szaturnusz által megmutatott feladatot megoldjátok, máris jöhet a jutalom, a jupiteri támogatás formájában. A hónap második hetétől erősödnek a skorpiós energiák, ami régi sémák alapján működve inkább pesszimistává, borúlátóvá tehet benneteket. A valódi egyensúlyt és harmóniát csak akkor tudjátok megteremteni, ha elfogadással és szeretettel fordultok egymás felé, de ugyanezt a másik féltől is elvárjátok. 

Ehhez azonban az első lépés mindig az, hogy magatok felé is elfogadással és szeretettel forduljatok. 

Amikor úgy érzitek, nem megfelelően bánnak veletek, kihasználnak, tiszteletlenek, akkor elsőként mindig azt nézzétek meg, hogy gyermekkorotokban ki volt az, aki nem tisztelte egyéniségeteket, ki volt az, aki kritikával illetett benneteket. 

Aztán vizsgáljátok meg, hogy ti magatok elfogadással és szeretettel fordultok magatok felé?

A hónap Teliholdja segítő kezet nyújt, hogy a bennetek élő sértett gyermek haragját elengedjétek, és ezáltal egyensúlyba kerüljetek. Az elengedésnek köszönhetően az Újholdnál egy teljes átalakulást élhettek meg, egyfajta újjászületéssel.Nézzük meg ezután részletesen a hónap lehetőségei:

Október 1-én egy kellemetlen hatással indul a hónap, ami nehezítheti kapcsolatainkat és anyagi ügyeinket is, ahol nem történt meg az elengedés, lezárás, vagy túl kecsegtető ajánlatba mentünk bele.

Október 4-én a Skorpió jegyébe lép a Merkúr bolygó.
A bolygó jegyváltása szenvedélyes érzelmekkel tölti fel gondolatainkat. Ügyelnünk kell arra, hogy ne csináljunk a bolhából elefántot, mert most képesek vagyunk túlgondolni a dolgokat. A jó oldala, hogy kedvező energiákat kapunk akár elemzést igénylő munkálatokhoz, akár saját belső elemző munkánkhoz.

Október 5-én a Mérleg jegyébe lép a Mars bolygó.
A Mérleg jegyében nem igazán érzi jól magát az égitest, nehezebbé válnak a döntések, ami akár saját magunkra, akár hivatalos ügyeinkre is igazak lesznek. A jó oldala, hogy igyekszünk diplomatikusak lenni, és segít a kompromisszumos megoldások megtalálásában.

Október 6-án a Plútó bolygó irányt vált és elindul előre.
Ezzel csökken a bolygó hátráltató hatása, azonban egyre közelebb kerül majd a Szaturnuszhoz, így a generációs mintákon még dolgozhatunk tovább.

Október 9-én a Skorpió jegyébe lép a Vénusz bolygó is.
A Skorpió jegyében a Vénusz nincs otthon, békétlenné, gyanakvóvá válik és a harmónia helyett felütheti fejét a pesszimizmus. Kapcsolati szinten erősödhet a féltékenység, nyomozgatás és elméletgyártás, anyagi ügyekben pedig több lehet a félelem a veszteségtől és a hiányra koncentrálás.

Október 10-én a nap energiái ködössé tehetik céljainkat, nem látunk most tisztán mit is akarunk valóban. A feladat most az, hogy elvárásoktól mentesen tűzzétek ki céljaitokat, olyanokat, amit valóban szívetek szerint tennétek. Jó, ha most egy kicsit vissza tudtok vonulni és megpihenni. Amennyiben folyamatosan túlhajszoljátok magatokat, könnyen előfordulhat, hogy ez a nap hoz egy kis betegséget, hogy megpihenhessetek.

Október 12-én délelőtt váratlanul idegesebbek lehetünk. Főleg, ha döntésre akarnak kényszeríteni bennünket, vagy nekünk magunknak szükséges döntést hoznunk. Óvatosan ezért a nap folyamán, mert könnyen kerülhettek konfliktus és balesetveszélyes helyzetbe.
Éjfél előtt pedig érkezik egy kellemetlen, idegességet okozó hatás, amit már a nap folyamán is érezhetünk és a másnapunkat is befolyásolja. Óvatosan kapcsolati ügyekben, mert könnyen heves viták alakulhatnak ki. Figyeljetek oda, hogy ki idegesít, és fejtsétek meg vajon miért? Így elkerülhetitek azt, hogy boruljon minden a szenvedélyek miatt.

Október 13-án Telihold lesz a Kos jegyében, ezzel elindul az elengedős, megtisztulós időszak. Sokat tehettek belső gyermeketek harmóniájáért, ha elengeditek a múlthoz kapcsolódó haragot, sértettséget. Egy segítő jupiteri hatás lesz ebben támogatótok a nap folyamán.

Október 14-én fokozottabban figyeljetek gondolataitokra, és igyekezzetek a jóra fókuszálni, és kontroll alatt tartani esetleges nagyravágyásotokat. Könnyen keveredhettek hatalmi villongásokba és sorsikus tanításokban is részetek lehet, ha nem tudjátok féken tartani indulataitokat.

Október 15-én továbbra is a gondolatok lesznek az irányítók, csak most kissé ködösebbé válhat minden, háttérbe szorulva a józan ész. Legjobb, ha a megérzéseitekre hallgattok, de legyetek résen nehogy összeesküvés elméletek csapdájába estek. A gondolatokkal teremtésnek kimondottan kedvez a nap, gondoljatok minél többet szeretettel vágyaitokra.

Október 20-a kimondottan kedvez az elemzéseknek, analizálásoknak, azonban megint jó, ha kontroll alatt tartjátok elméteket. Rossz gondolatok eredményekén egyre inkább érezhetitek felborulva harmóniátokat, egyensúlyotokat.

Október 21-én érzékenyebbek lehettek és nehezebben láthattok tisztán érzelmi, kapcsolati és anyagi ügyekben. Lehet, hogy már reggel borongós hangulattal ébredtek, de lehetőleg ne ezt erősítsétek magatokban!
Jó ha ezen a napon megajándékozzátok magatokat valamivel, ami kiránt benneteket a mindennapok rutinjából. Nem kell nagy dolgokra gondolni, akármilyen apróság jó lehet.

Október 23-án 19 óra 4 perckor, Skorpió jegyébe lép a Nap.
A nyitott és társaságkedvelő Mérleg jegyét elhagyva a Nap egy befelé ható energiát képviselő közegbe kerül. Ezáltal már egyénileg is megjelenik bennünk a nagyobb visszahúzódás igénye. Ahogy az időjárás egyre ősziesebbé és hűvösebbé válik, úgy kívánkozunk mi is a meleg takaró alá egy forró teával a kezünkben. Ajándékozzátok meg magatokat rendszeresen a pillanat varázsával, amit a pihenés okoz.

Október 25-e energiái felszíthatják a kapcsolatok szenvedélyét, újjáélesztve a tüzet. Arra azonban ügyeljetek, hogy ez rosszul is elsülhet, ha bizalmatlankodtok, gyanakodtok.
Óvatosan ezen a napon a hirtelen felbukkanó, túl csábító lehetőségekkel, amik anyagi fellendülést ígérhetnek. Ugyanígy legyetek elővigyázatosak a múltból felbukkanó személyekkel kapcsolatban is, lehet, hogy csak a végleges lezárás miatt jelentek meg az életetekben.

Október 27-én úgy érezhetitek, hogy mások túl sok terhet akarnak rátok tenni, túlzottan korlátozni próbálnak benneteket. Pedig a korlátozás bennetek van, és a megfelelési vágyatok mozgatja a szálakat. Ennek felismeréséhez kapjátok a helyzeteket és a nehéz embereket. Testi szinten, a görcsök jelzések lesznek arra, hogy olyan feladatot akartok magatokra vállalni, amire nemet kellene mondanotok.

Október 28-án Újhold lesz a Skorpió jegyében, ezzel elkezdődik a teremtő időszak. Amennyiben Teliholdnál elengedtetek minden lelketek korlátozó sértettséget, most egy valódi újjászületést élhettek meg, amikor Főnixmadárként emelkedtek a magasba.
A jóérzéseket azonban némileg akadályozhatja a nap másik energiája, ami csalódottságot okozhat, és kissé lelombozhatja egótokat. Mindig azért legyetek hálásak, amit elértetek, ha csak részlegesen születtek újjá, az is eredmény, ne adjátok fel, lássatok neki a további feladatoknak.

Október 29-e ismét egy olyan nap, amikor nehezebben haladnak a dolgok, mind döntéshelyzetekben, mind ügyintézésben akadályozva érezhetjük magunkat. Mivel ez a nap tanításokat hordoz magában, figyeljétek tudatosan működéseteket, és lássátok meg azt, amin változtatni kell.

Október 30-án a Merkúr bolygó megáll égi útján, ami egy kis előzetest nyújt számunkra az elkövetkező egy hónapról. Tudatosan készüljetek fel a bolygó hátráló mozgására, fogadjátok el, hogy most kissé nehezebben fog minden működni, és ha eddig halogattátok akár autótok, akár műszaki dolgaitok javítását, akkor ezek most könnyebben meghibásodhatnak.
Ugyanakkor a nap egy másik hatásának köszönhetően, már megint befolyással lesznek gondolataink érzéseinkre, így tudatosan irányítsátok figyelmeteket a jó dolgokra. Ön és kapcsolati elemzésre viszont nagyon kedvező ez az energia.


Mindenkinek csodás októbert és bőséges „termést” kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Teliholdas elvonulás a Tízmilliószoros napon

Angyali üzenetek minden napra

Minden, ami asztrológia


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat