18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért traccsolnak a nők? – És a meglepő magyarázat

Megosztás
Női lélek

Te szoktál traccsolni a barátnőiddel? Mik a témák? Van, amikor kibeszéltek valakit? Van ennek oka, ráadásul meglepő!


Ráadásul tipikus női tulajdonság!
De nagy tévedés azt gondolni, hogy ugyan ez ne lenne tipikus férfi tulajdonság IS! Mert a férfiak is pletykálnak, és esetenként kibeszélnek másokat a hátuk mögött.
Erre igazolás is van, ami megjelent egy Szociálpszichológiai és személyiségtudomány" magazinban.

És akkor az adatok!
Naponta átlagosan 52 percet töltjük másokról beszélgetve. A jó hír: Ebben az időben többnyire semleges témákban említjük őket.
Felmerül a kérdés jogosan, ha ez nem olyan izgalmas, általános információcsere, miért szeretünk mégis másokról beszélni?
A választ Mark Leary-nek, az észak-karolinai Duke Elite Egyetem pszichológia és idegtudományi professzorának köszönhetően kaphatjuk meg.

Szerinte ugyanis a pletykálkodás primitív emberi ösztön, amely abból fakad, hogy életünket és a túlélésünket is csoportok jelentik. És embertársainktól valamilyen szinten, de függünk.


Pletykálkodás a túlélésért
"Ezt szem előtt tartva, minél több információt kell összegyűjtenünk a körülöttünk lévő emberekről, hogy tudjuk kikben lehet és nem lehet megbízni, ki sérti meg a csoport szabályait, ki kivel barátkozik, kik kinek lehet az ellensége, és így tovább "- Leary.

Eklatáns példa erre:

Ha egy kolléga azt mondja, hogy a főnököt el fogják bocsátani, számíthatunk arra, hogy hamarosan új munkát kell keresnie. Mivel foglalkoztatás - és így jövedelem nélkül - a túlélés nehéz.De a beszélgetőtársainkkal folytatott beszélgetések nem csak az adott témát érintik, hanem sokat elárulnak a személyiségről is. Azzal, amit és ahogyan mondanak, ezzel is egyre több információt megosztva magukról. Például érdekes lehet megfigyelni, hogyan beszél a háta mögött barátnőjéről egy nő, mennyire tiszteli, stb..

Amennyiben azt látjuk az illetőről, hogy barátai, ismerősei titkait kifecsegi, úgy nagy valószínűséggel nem fogunk megbízni benne.

Mindazonáltal a szocializáció gazdagítja társadalmi életünket, mivel megerősíti társadalmi kötelékeinket. Ezt a "Pszichológiai Tudomány" folyóiratban megjelent tanulmány is mutatja: a pletykák javítják a csoport együttműködését és tagjai kevésbé lesznek önzők.

Tehát jó hír minden PLETYKÁLKODÓ számára!
Nem mindig rossz másokról beszélni. Mindazonáltal a csúnya kinyilatkoztatások, mint mindannyian tudjuk, rossz fényt vetnek ránk. Egy kicsit pletykálkodás a barátnőkkel még nem bűn, de mindig legyünk kedvesek és tisztelettudók. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat