18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

3 ok, amiért az arctisztító kendők károsak lehetnek a bőrre - Mit tartalmazhatnak?

Megosztás
Szépség

Napi szinten használjuk az arctisztító kendőket, de nem biztos, hogy ez jót tesz a bőrnek! Miért? Lehet, hogy mégsem olyan hatékonyak, mint gondolnánk? Akár bőri irritációt is okozhatnak!


Eltekintve attól, hogy mennyi szemetet termelünk az az arctisztító kendőkkel, más okai vannak, amiért lehet, jobb, ha lemondunk róla.

Nem tisztítja kellőképpen a bőrt
Még ha tisztító törlőkendőnek is nevezik, nem feltétlenül tisztítják meg a bőrt. Az arc apróbb pórusaiba a törlőkendő nem tud behatolni, és könnyen lehet, hogy csak a smink maradványokat kenjük el vele, vagy rosszabbik esetben, éppen a pórusokat tömjük el.

Még rosszabb lehet, ha arctisztító kendő használata után vattapamaccsal is áttöröljük arcunkat, amire esetleg kevés arctonikot vagy arctisztító tejet teszünk. Így végül kaphatunk egy igazán nem bőrbarát kombót. Tehát a legjobb, ha langyos vízzel, nem erős hatású arctisztító kozmetikummal egyszerűen megmossuk arcunkat. Kiszárad a szem


Érzékeltük már tisztítókendő használata után, hogy szemünk égett, esetleg csípő érzésünk volt?
Ennek is megvan az oka. A legtöbb arctisztító kendő ugyanis nagyon erősen dörzsöli a bőrt, ráadásul vízálló, tartós sminktermékek esetén hiába puha a törlőkendő, mégis erőteljesen kell bőrünkre nyomni, hogy a sminket eltávolítsa.
A szeme körüli bőr sokkal érzékenyebb, mint az arc többi része, ezért különös figyelmet kell fordítani a bőrirritáció és a kis ráncok megelőzésére. Különösen alkalmas erre a célra a tisztítóolaj. Ez tisztítja és hidratálja a bőrt egyidejűleg, plusz az olaj képes feloldani a vízálló szempillaspirált, tartós alapozót, és eljut a pórusok mélyére is.

Tartósítószereket tartalmazhatnak
A kórokozók képződésének megakadályozása érdekében a törlőkendőkön sok konzerválószer található a legtöbb esetben, hiszen ez segít a terméket nedvesen tartani kibontás után is, amennyiben helyesen visszazárjuk.
Képzeljünk el egy intenzíven nedves környezetet, amely a meleg ágya lehet a baktériumoknak, gombáknak, - mennyi tartósítószer lehet szükséges ahhoz, hogy a törlőkendő akár 2 héttel később is üde és tiszta érzetet keltsen?
A konzerválóanyagok mindazonáltal akár bőrirritációt is kiválthatnak…


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat