18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Első gyerek, több pénz, második gyerek, kevesebb pénz? (X)

Megosztás
Életmód

Vajon mennyi pénzt költenek az elsőszülöttre a magyar családok? Pelenka, játékok, cumi, cumisüveg, csak néhány azok közül, amiket beszerzünk babáinknak.


Vajon mennyi pénzt költenek az elsőszülöttre a magyar családok? Pelenka, játékok, cumi, cumisüveg, csak néhány a legalapvetőbb tárgyak közül, amiket beszerzünk babáinknak. Repkednek a tízezresek hónapokon, tán éveken keresztül. Mikor jöhet el az a pillanat, hogy azt mondja apa és anya, jó lesz használt dolog is a gyereknek?

A rossz hír gyorsabban terjed, mint a jó. A félelmet keltő híreknek hajlamosabbak vagyunk hinni, mint a pozitív tartalmúaknak. A közösségi média pedig lehetővé teszi azt, hogy futótűzként terjedjen el akármi, akár igaz, akár hamis információ. Így nem csoda, hogy félelemből olyan dolgokat is megvásárolunk, amire józan eszünkre hallgatva nem költenénk pénzt. Utódaink a legféltettebb kincseink, hát a legjobbat érdemlik. Nem eshet bántódásuk, még a csalódás lehetőségétől is sok szülő megóvja gyermekét.

Ott van például a légzésfigyelő készülék. Bár a hirtelen bölcsőhalál gyakorisága statisztika alapján Magyarországon is elenyésző, sokan beruháznak egy efféle eszközre. Márkától függően több tízezer forintot áldoznak. Majd szerencsés esetben az eladó visszaveszi, hogy levásárolják az értékét. Ha a Tesco reklámújság 10 ezer forintért hirdet akciós babaágyat, sietünk-e az áruházba miközben használt bútorként olcsóbban és jó állapotban is lehet találni? Vagy beszélhetünk a gyerekek ruháztatásáról. Mivel nőnek, mint a bolondgomba, félévente új ruhatárat kell beszerezni. Érdemes-e hát mindig mindenből újat venni? Ha spórolni szeretnénk, a közösségi média oldalakon szerveződnek csoportokba a szülők, hogy eladják egymásnak a már nem használatos dolgokat. Néha ingyen is kínálják.

Mégis új dolgokat szeretnénk? Az akcióvadászat izgalmas dolog, persze, s ebben segít a Kimbino alkalmazás és weboldal. Ott a legtöbb magyarországi üzlet frissített, heti akciós kínálata elérhető, nem kell a milliószámra nyomtatott papírújságot várni, lapozgatni. Ez is egy célkitűzése a Kimbinónak, óvjuk használatával a környezetet. Egy újság digitálisan elérhető példányának ökológiai lábnyoma jelentősen kisebb ugyanazon újság nyomtatott példányáénál. S természetesen nem egy példányt nyomtatnak akciós újságból sem. Ezen túl egy digitális példány megosztható másokkal azon nyomban. Természetesen nem csak a Tesco újságját találhatjuk meg rajta, hanem barkács áruházakét vagy ruházati üzletekét is, mint például a C&A-ét. Ha C&A ruhákat szeretnénk, érdemes előbb átnézni a Kimbino segítségével a kínálatot.

Jellemző, hogy a második és további gyerekekkel ellazultabbak a szülők. Ők gyakran megöröklik az elsőszülött ruháit és játékait. Bevonják őket a mindennapi teendőkbe, megetetik a kisebbeket, netán takarítanak, de mindenképpen segítenek a ház körül. Persze a közös játék sem maradhat el. Bár manapság sok tizenévesnek saját okostelefonja van és azon játszik, talán rávehetők még arra, hogy társasjátékozzanak. Felnőtteket és a gyerekeket is leköthet sok játék, ami a Pepco katalógusban található. Ha sikerül kimozdítani a képernyő elől a kölyköket, új világ tárulhat fel előttük, amihez saját fantáziájukat kell használni. Emlékszünk még a Kaland-Játék-Kockázat könyvekre? Mikor a történetszál aszerint alakult, milyen döntést hoztunk egyes szituációkban. Két dobókocka remegett kezünkben, ahogy szörnyekkel és útonállókkal keltünk küzdelemre. A ’80-as évek közkedvelt játéka volt, akkor még nem terjedt el az a virtuális játékvilág, amibe manapság beleszületnek a gyerekek. És íme egy újabb példa, mire jó a "digitális nyomtatás": a KJK könyveket is el lehet érni digitálisan, a környezettudatosak nem antikváriumban keresik a köteteket, hanem online játszák. Így óvjuk a bolygónkat!

Használtat vagy újat? Ez a kérdés feszíti az embert, amikor azt látja, hogy újonnan sem kell sokkal többet kiadni egy-egy dologért, mintha használtan szerezné be valahonnan. A dolog jellegétől is függ a válasz, nem csak pénztárcánk vastagságától. Mindenesetre lapozzunk bele a C&A akciós újságjába, hátha találunk valami kihagyhatatlan darabot!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek