18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Miért hiányzik az az ember neked, aki elhagyott téged? – Akár még évekkel később is! -Tudományos magyarázat

Megosztás
Női lélek

Akár igaz is lehet a mondás, miszerint mindig az kell, aki nem lehet… Van rá magyarázat! És nem vagy egyedül ezzel az érzéssel! Évekig is emlékezhetsz rá!


Egy tanulmány rávilágított, hogy a 70 év körüli vagy annál idősebb emberek még sokszor mindig kötődnek olyan emberekhez, akik valaha életük része voltak, de elhagyták őket, például szakítás vagy megromlott baráti viszony miatt.
Ez az érzés gyakran sokkal erősebb a későbbi években, mint a valóságban volt.
Az elvesztett szerelem, barátság vajon hogyan alakulhatott volna, ha nem az történik akkor, nem olyan körülmények között élik meg.
Ez az érzés az őrületbe tud kergetni sokakat!
A „mi lett volna, ha…”

A tanulmány szerint még idős korban is felsejlenek ezek a gondolatok, főleg azoknál az embereknél, akik egyszerűen nem tudnak/tudtak továbblépni.
Az a személy, aki kilépett életükből tökéletes volt, mégis elhagyta őket.

Ez a hiányérzet, vágyakozás sokakban még akkor is előtör, amikor már réges régen összeházasodtak valaki mással, esetleg gyerekük is született, még akkor is, ha ez a házasság már esetleg 30 éve tart. 


Vajon mi mozgathatja ezeket az emlékeket, érzéseket, ami még ennyi idő után sem hagyja, hogy elménk eleressze?


Van rá magyarázat
A személy idealizálás a magyarázat maga.
És ez nem arról szól, amire sokan gondolnak, hogy mennyi idő telt el. És arról sem szól, hogy mennyi ideg tartott az a kapcsolat, esetleg hányszor találkoztunk.
Valójában ez az érzés egy ember idealizálása, akinek nagy valószínűséggel semmi köze nincsen a valósághoz.
Leginkább nem is az emberről magáról szól, hanem egy az agyunkban megrajzolt képről.

Éppen ezért lehetséges, hogy évekkel később, amikor a sors úgy hozza, és találkozunk ezzel a személlyel, mi magunk is belátjuk, hogy az általunk alkotott kép róla és a valóság meg sem közelítik a valóságot. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat