18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Az ízületek mudrái 6 kéztartás ízületi fájdalmak kezelésére

Megosztás
Egészség

A gyógyító kéztartások nagy segítséget nyújtanak a különböző betegségek kezelésében. Ez a mudra csoport csakis bizonyos betegségek kezelésére használható (pl.szív- és érrendszeri, légzőszervi, mozgásszervi, idegrendszeri problémák kiegészítő kezelésére alkalmas).


Most bemutatjuk azokat a kéztartásokat, amik kimondottan az ízületi fájdalmak kiegészítő kezelésére használhatóak:

Vayu-shamak mudra vagy Vayu-mudra

Kéztartása: A behajlított bal mutatóujj megérinti a hüvelykujj párnáját, míg a hüvelykujj enyhén nyomja a mutatóujjat. A többi ujj kinyújtva. Mindkét kézzel egyszerre és külön-külön is lehet csinálni. Kezeit a köldök előtt tartsa! Észak felé fordulva végezze napi két alkalommal 10-15 percig, közben 11-szer rezegtesse a mantrát!

Mantra: om hung phut.

Testi hatása: Puffadás, isiász, reumatikus problémák, kézremegés, Parkinson-kór, bénulás; hatalmas életerővel tölt fel. Segít a légúti betegségek kezelésében, javítja a test működését, harmonizálja a szervrendszerek működését, hatással van az immunrendszerre, a központi idegrendszerre, a májra. Segít leküzdeni a lustaságot, a tehetetlenséget és a depressziót.Apan-vayu mudra

Kéztartása: A bal mutatóujj behajlítva a hüvelykujj párnáján nyugszik, míg a középső-és a gyűrűsujj hegye összeér a hüvelykujjal. Kisujj kinyújtva. A mudrát a köldök előtt kell tartani 5 percig, közben a mantrát mély belégzés után 13-szor zengesse! A kéztartás mindkét kézzel egyszerre is végezhető (kelet felé fordulva).

Mantra: mam jam; így rezegtesse: mmaamm jjaamm.

Testi hatása: A pachaka al-dosha (gyomor, máj, lép, vékonybél) aktivitását szabályozza, javítja az emésztést, májproblémák esetén hatásos, gyorsítja a toxinok (AMA) kiürülését (méregteleníti a testet);eltávolítja az energiatorlaszokat; kiváló még ízületi fájdalmak, fokozott izzadás és kézremegés esetén;csökkenti a fáradságot, az idegi feszültséget, a vérnyomást, a heves szívdobogásérzést; ellazítja testet és az elmét;szívroham tüneteinél végezve segít a szívizmok károsodásának minimalizálásában;felszámolja a gyengeséget; rendszeres végzése hosszú élettartamot biztosít.


Bhajate-(szeretet)-mudra


Kéztartás: Mindkét kézen a középső- és a gyűrűsujjak tenyérbe hajlítva, míg a mutató-és kisujjak egyenesen kinyújtva vannak. 

A mudra egyik változatában a hüvelykujjak a mutatóujjak alsó ujjpercéhez simulva egyenesen nyújtva vannak, míg a másik változatban a hüvelykujjak ráfekszenek a behajlított ujjakra. Állmagasságban tartsa 7 percig, közben 13-szor rezegtesse a mantrát!

Mantra: sat nam uahey guru(Isten az igazság, a legfőbb hatalom és a bölcsesség.)

Testi hatása: Harmonizálja a sleshaka al-dosha-t (ízületek, végtagok, bőr); ízületmerevség, könyök-, váll-, csukló-, térdízületi fájdalom, valamint neurotikus zavarok, tudatzavar, idegrendszeri zavarok esetén használható.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: Ez a mudra segíti a szeretet energiaáramlatára való rácsatlakozást, és megkönnyíti a szerelem érzés kialakulását, felerősíti a gyermeki, szülői, baráti szeretet érzését, valamint előidézi a minden élőlény iránti szeretetet.

Ananda-mudra (boldogság kéztartása)


Kéztartása: A két középső ujj az ellentétes kéz ujjközébe hajlik, míg a többi ujj az ellentétes kéz ugyanolyan ujjával érintkezik.
A mellkas előtt tartsa 11 percig!

Mantra: SatNam, SatNam, SatNam, SatNam, SatNam, SatNam. Egyetlen lélegzettel énekelje a mudra végzése alatt, majd ismételje meg 8-szor!

Testi hatása: Gyorsan megszünteti a fájdalmat.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: A mudra és a megadott mantra kombinációja létrehozza a boldogság és a bátorság érzését.


Parva (ízület)-mudra


Kéztartása: A jobb kézen a hüvelyk-és gyűrűsujj hegye, míg a balon a hüvelyk-és középső ujj hegye ér össze. A fájó testrésszel egy magasságban végezze 5-7 percig, közben rezegtesse 2 percig a mantrát!

Mantra:Jobb vállízület: kam; bal vállízület:csam; jobb könyökízület:kham; bal könyökízület:csham; jobb csuklóízület:gam; bal csukló- ízület:dzsam;jobb ujjtő:gham; bal ujjtövek:dzsham;jobb ujjhegyek:nam; bal ujjhegyek: nyam;jobb csípőízület:ttam; bal csípőízület:tam;jobb térd- ízület:ttham; bal térdízület:tham; jobb boka:ddam; bal boka:dam; jobb lábujjtövek:ddham; bal lábujjtövek: dham; jobb lábujjhegyek:nnam; bal lábujjhegyek:nam.

Testi hatása: Ízületi fájdalmak (térd-, csukló-, boka-, váll- és könyökfájdalom).

Hatása a fizikai világban: Megtestesült álmok.

A mudra által aktiválható képességek, tulajdonságok: Múltbeli tapasztalatok tudatosítása, részletekre figyelés, mély szellemi elkötelezettség, új elméletek kidolgozása.

Spirituális felvilágosultság mudra

Ujjtartás: A bal hüvelyk-, gyűrűs- és kisujj összeér, a többi ujj összekulcsolva. 5 percig tartsa a fájó testrésszel egy vonalban!


Testi hatása: Az ízületek, a csontok, izmok és a fogak mudrája. A támasztó és tartó funkciók működését harmonizálja. Hatással van az ízületek működési zavaraira, a reumás sokizomfájdalomra, a porc, csont, izmok és szalagok betegségeire.

Lelki hatása: Szociális érzékenység,pörgés, fényadás,formálhatóság,más szellemi előrehaladásának segítése, bőkezűség, szándék és cselekedet összhangja.

Mentális hatása: Ihlet, újítókedv, prófétikus készség,spirituális felvilágosultság, univerzális igazság, üdvözültség.

Mantra: eli. eeellliii.


Késmárki László:A mudrák titkos kódja Ankh kiadó 2018.

Késmárki László:Gyógyító kéztartások Ankh kiadó 2017.

A mudrák titkos kódja

Késmárki Lásyló írásai


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat