18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

NATIONAL GEOGRAPHIC - Tégy a világért!

Megosztás
Filmkuckó

A NATIONAL GEOGRAPHIC a Procter & Gamble támogatásával tűzi műsorra az Activate: Tégy a világért! című sorozatot. A szeptember 5.-én induló hat epizódban ismert aktivisták, gondolkodók és döntéshozók mutatják be a világ legégetőbb problémáit és a megoldásukra irányuló erőfeszítést.


A sorozatban közreműködnek: Hugh Jackman, Common, Usher, Rachel Brosnahan, Gayle King, Bonang Matheba, Darren Criss, Pharrell Williams, Uzo Aduba, Becky G és Priyanka Chopra Jonas

Budapest – 2019. szeptember 5. – Az amerikai premierrel egyidőben a világ 172 országában, 43 nyelven ma indul a National Geographic új Activate: Tégy a világért! című hatrészes dokumentumfilm sorozata. A Procter&Gamble támogatásával forgatott sorozat a Global Citizen és a RadicalMedia koprodukciójában kerül képernyőre.

Az ACTIVATE egyszerre több platformon működő partnerség és hatrészes dokumentumsorozat, melynek üzenetét a National Geographic digitális, nyomtatott, lineáris és social media felületei megsokszorozva juttatják célba. A mozgalom küldetése felhívni a világ figyelmét az extrém szegénység, az egyenlőtlenség és a fenntarthatóság ügyére, a Global Citizen nemzetközi platform révén pedig cselekvésre és tartós változásokra buzdítani a világ polgárait.

Mindegyik epizód a szélsőséges szegénység alapvető okaihoz kapcsolódva egy-egy témát jár körül. 

Szereplői a Global Citizen kampány szervezői, grassroot aktivisták, civil mozgalmárok, és azok az emberek, akiknek a sorsát megváltoztatják. Az epizódok témái: a szélsőséges szegénység felszámolása, az óvadékletétel megszüntetése, a harc a lánygyermekek iskolai oktatásáért, a lakóhelyükről menekülni kényszerült gyermekek oktatásának finanszírozása, a műanyagszennyezés megszüntetése és az ivóvízválság megoldása.

Miközben a nézőket a Global Citizen Fesztiválról a küzdelem frontvonalára repítik az izgalmas történetek, a valós idejű változásokat is élesben látják. Híres aktivisták, köztük Hugh Jackman, Priyanka Chopra Jonas, Becky G, Usher, Common, Rachel Brosnahan, Gayle King, Bonang Matheba, Pharrell Williams, Darren Criss és Uzo Aduba számolnak be első kézből a történtekről a National Geographic filmkészítőinek lebilincselő tolmácsolásában - így a nézők közvetlen tanúi a megrázó valóságnak és a szélsőséges szegénység elleni heroikus küzdelemnek, amely a globális mozgalmat inspirálja.

A sorozatot Mexikóban, Nigériában, Peruban, a Fülöp-szigeteken és Dél-Afrikában, Kaliforniában, New Yorkban, Tennessee-ben és Washington D.C.-ben forgatták.

Az ACTIVATE partneri közösség a National Geographic, a P&G és a Global Citizen elkötelezett összefogása révén jött létre. Céljuk, hogy a kollektív befolyásukra, közönségükre és hatóerejükre építve felhívják a globális közösség figyelmét a kritikus témákra, és cselekvésre ösztönözzék az embereket.

A Global Citizen több mint 10 éve küzd a civilek bevonásával a szélsőséges szegénység felszámolásáért, cégeket, szervezeteket és kormányokat ösztönöz pénzügyi és politikai tettekben kötelezettségvállalásra, az Egyesült Nemzetek deklarált fenntartható fejlődési céljainak elérése és a szélsőséges szegénység 2030-ra megtörténő felszámolása érdekében. A Procter & Gamble hosszú történetre tekint vissza a brandjei és közösségei erejének humanitárius célokra fordításában. A P&G törekszik a világot jobb hellyé tenni többek között azáltal, hogy aktívan lép fel a lánygyermekek oktatása érdekében, segítséget nyújt a rászorulóknak a tiszta ivóvízhez jutásban, katasztrófa-sújtotta területeken, a fenntarthatósággal és az egyenlőtlenséggel kapcsolatos kritikus ügyekben. A National Geographic erőteljes képeivel pedig már több, mint 130 éve mély benyomást gyakorol a nézőkre a világ minden táján, képsorai sok embert ösztönöznek a világunkkal való törődésre.

A NatGeo.com és a GlobalCitizen.org további ismereteket nyújt azoknak, akiket a sorozatban bemutatott témák mélyebben érdekelnek. A nézők bekapcsolódhatnak a Global Citizen kampányaiba, és többet megtudhatnak a P&G erőfeszítéseiről is.


Az epizódok tartalmából:

ACTIVATE: Az extrém szegénység eltörlése
Premier: 2019. szeptember 5, csütörtök, 21:00
Hugh Jackman, Priyanka Chopra Jonas és Becky G csatlakoznak a Global Citizen kampányhoz, hogy nyomást gyakoroljanak a világ vezetőire olyan politikai döntések érdekében, amelyeknek valódi hatása lenne a globális extrém szegénység megszüntetésére.ACTIVATE: Le az óvadékkal
Premier: 2019. szeptember 12., csütörtök, 21:00
Common and Usher, a rapper aktivisták a Global Citizen grassroot szervezői mellé állva próbálnak történelmi reformot elérni New York állam bűnügyi igazságszolgáltatásában az óvadékletétel eltörlését szorgalmazva.

ACTIVATE: Az oktatás nem várhat
Premier: 2019. szeptember 19., csütörtök, 21:00
Az Emmy-díjas színésznő, Rachel Brosnahan Peru határára utazik a Global Citizennel, hogy szemtanúja legyen annak, hogyan hatnak a gyerekek iskoláztatására a háborús események és természeti katasztrófák.

ACTIVATE: A lányok járjanak iskolába
Premier: 2019. szeptember 26., csütörtök, 21:00
Priyanka Chopra Jonas körbeutazza a világot a Global Citizen aktivistáival, hogy lebontsák az akadályokat a lánygyerekek iskolába járása előtt.

ACTIVATE: Ending Plastic Pollution

Premier: 2019. október 3., csütörtök, 21:00
Pharrell Williams a Global Citizen-nel együtt száll harcba azért, hogy kormányokat, vállalatokat és egyéneket győzzön meg az óceánok műanyagszennyezésének kríziséről.

ACTIVATE: Tiszta vizet!
Premier: 2019. október 10., csütörtök, 21:00
Az “Orange Is the New Black” sztárja, Uzo Aduba a Global Citizen-nel karöltve buzdít milliókat világszerte arra, hogy küzdjenek azért, hogy a világ legelesettebb népcsoportjai számára is legyen elérhető a tiszta ivóvíz és a szennyvízkezelés. 
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat