18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Elhízás GÉN – Ez okolható, ha nem tudsz lefogyni - Te rendelkezel vele?

Megosztás
Életmód

A diétás étrendek betartása nem mindig könnyű, és hamar csalódást okozhat. Gondolhatjuk, hogy a túl kevés mozgás felelős, ha nem tudunk lefogyni. Azonban nem csak ez lehet az oka, ha nem tudunk lefogyni, hanem egy GÉN is felelőssé tehető! A genetikai hajlam most már tudományosan is bizonyított!


Felejtsük el a diétákat, ha le akarunk fogyni?
Lehetséges, mert az oka teljesen máshol keresendő, ha nem tudunk lefogyni még diéta és rendszeres mozgás ellenére sem!

A marburgi Egyetem professzora arra a következtetésre jutott, hogy az örökletes tényezők akár 60 százalékig is felelőssé tehetők a túlsúlyért.

Ma már vannak gének, melyekről tudható, hogy nem engedik a testsúlyt csökkentését, és önmagukban túlsúly problémákhoz vezetnek.

Különösen azok, akik már gyermekkortól kezdve küzdenek a felesleges kilókkal, gyakran rendelkeznek genetikai tényezőkkel, amelyek fontos szerepet játszhatnak felnőtt korukban az elhízásért.

Még nem bizonyított, hogy létezik-e egy bizonyos "elhízás gén", de tanulmányok már rámutattak.


Mit lehet tenni, ha gyanakszunk rá, hogy rendelkezünk az elhízás génnel?
Az egészséges táplálkozás különösen fontos a genetikai diszkrimináció gyanúja esetén a túlsúly elkerülése érdekében. A rendszeres edzések különösen hatékonyak lehetnek, mint például a kocogás, de ígéretes a hosszú séta, a jóga és a hegymászás is.
A vasfegyelem és a kitartás különösen fontos azok számára, akiknek génjeik miatt nehéz lefogyniuk.

Léteznek ma már
Léteznek ma már étrend kiegészítők, melyek kifejezetten vízhajtó hatásúak, nem engedik, hogy a szervezet tárolja a vizet. Ilyen lehet például a „Water Away” is, de léteznek más termékek is a piacon, tehát olvassunk utána az interneten. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek