18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezért lehet veszélyes a GÉL lakk és zselé köröm - Bőrrákot okozhat az UV lámpa?

Megosztás
Egészség

Bőrgyógyászok figyelmeztetnek a gél lakk és zselé köröm káros hatásaira. Mind a két esetben UV fényt alkalmaznak a szakemberek, mely bőrrákot okozhat! Ezekre érdemes figyelni! Ez a tipp segíthet csökkenteni a bőrrák kialakulásának kockázatát!


Megdöbbentő, de lehetséges, hogy az UV fény sugara bőrrákot okozhat, legalábbis erre figyelmeztetnek a bőrgyógyászok világszerte.

Különösen veszélyes helyzet alakult ki, mivel mára számtalan háztartásban megtalálhatók az UV lámpák, míg régen gél lakk és zselé köröm készítésére csak szalonokban volt lehetőség. Mindezek mellett nagyon fontos változás, miszerint otthoni körülmények között sokan akár hetente használják ezeket a körömlakk fixáló lámpákat.

Mennyi időnként lehet ajánlott a bőrrák elkerülése érdekében az UV lámpa használata?

Ezt a kérdést eddig csak kevesen tették fel maguknak, hiszen természetesnek vesszük, hogy bármennyiszer.

Pedig ez nagy tévedés!


Egy Amerikában végzett tanulmány azt kutatta, van-e kapcsolat a gyakori körömszalon látogatás és emelkedő bőrrákos esetek között.
A válasz sajnos igen lesújtó!
A tanulmány szerint van kapcsolat, és az UV sugarak okozhatnak bőrrákot.
A Georgia Medical College kutatói azt állították, hogy a körömstúdióban már akár nyolc UV-lámpával végzett kezelés is növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát és károsíthatja a bőr DNS-ét.

Még így is veszélyes lehet
Bár a Gél és zselé körmök készítéséhez használt UV lámpák úgynevezett UV-A sugarakkal rendelkeznek, amelyek kevésbé lehetnek károsak, mint az UV-B sugarak, és nem égetik a bőrt, még így is veszélyt jelentenek.
A konklúzió ennek ellenére az, hogy az ilyen sugarakkal történő rendszeres kezelés rosszindulatú daganatokat okozhat.
Az tanulmány szerint mér két nőnek a kezén is felfedeztek daganatot azzal összefüggésben, hogy gyakran látogattak körömszalont.A fényvédő krémek megvédik a bőrt
Segíthet vajon, ha körömszalon látogatása előtt vagy otthoni köröm lakkozás vagy zselés köröm építése előtt fényvédő krémmel kenjük be a kezelt területet?
Igen, legalábbis szakértők mindenképpen javasolják a fényvédő krémek alkalmazását.

Mennyi időközönként javasolt az UV lámpa használata?
Sokan nem fognak örülni az ajánlásnak, és szinte betarthatatlannak tartják majd, de legalább 6 hétnek lenne érdemes eltelnie az UV lámpa ismételt használata között.

Mindazonáltal csodaszép körmöket készíthetünk hagyományos, nem UV lámpára kötő lakkokkal is. Ezen érdemes elgondolkodni, különösen akkor, ha esetleg hetente vagy kéthetente használtuk eddig az UV lámpát vagy tettük ki kezeinket UV sugaraknak. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat