18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2019- szeptemberi horoszkóp – Lelki otthonunk kialakítása

Megosztás
Asztrológia

Szeptember régi elnevezése szerint Földanya hava, ennek megfelelően valódi földies, gyakorlatias dolgokat hoz számunkra. Ez azért is így van, mert a bolygók zöme a Szűz jegyében tartózkodik és a sorsikus feladatot jelző Szaturnusz bolygó pedig a Bak jegyéből figyeli ügyködésünket.


A hónap a lelki igényünk szerinti változások, józan átgondolások és a reális, materiális álmok megvalósításának időszaka lesz. 

A változások otthonunkat érintik, amit most lelki igényünk szerint alakíthatunk, rendezhetünk, vagy épp megszabadulhatunk a felesleges kacatoktól. 

Ez fizikai formában jelenthet pl. nagytakarítást, lomtalanítást, építkezést, bútorok cseréjét vagy akár költözést is, ha otthonunk nem támogatja lelki fejlődésünket és belső harmóniánkat. 

Az energiák támogatását szintén élvezhetik az iskolakezdők, iskolát váltók, és mindazok a felnőttek is, akik önmegvalósításukat segítő új tudás megszerzését tűzték ki céljukul. A földies energiák igénye, hogy saját pihenésünkről is gondoskodnunk kell, mert idegrendszerünk, főleg a hónap első napjaiban igen érzékennyé válhat. 

Túlpöröghetünk, türelmetlenebbek, idegesebbek lehetünk, ami kapcsolatainkra is veszélyt jelenthet. 

Mivel a sorsbolygó (Szaturnusz) még mindig összedolgozik a Plútó bolygóval rendrakásunk, átalakító munkálkodásunk sorsikus támogatást kap. Amennyiben tudatosan szemlélitek a mindennapjaitokat, a felmerülő nehézségeket, akkor most ledönthetitek mindazt az akadályt, ami még eddig előttetek tornyosult. 

Saját érdekek irányítása alatt

A változások igényét, most saját érdekeink irányítják, és csakis ebben tudunk most segítséget kapni. Ez nem az önzőséget jelenti, hanem azt, hogy olyan életet alakítsunk ki magunk számára, amiben nincs helye függőségnek, megfelelési vágynak, kisebb rendűség érzésének, és ahol mindenki önmaga lehet. Abban kaphatunk sorsikus segítséget, hogy a változások közepette is biztonságban érezhessük magunkat, és megszabadulhassunk a korlátozó helyzetektől, meggyőződésektől és rutinoktól. Érdemes most új elképzeléseket megvalósítani, amiben érzitek, hogy lelketek szabadon szárnyalhat, de mindig visszatérhet a biztonságos fészkébe.

Ugyanígy tapasztalhattuk, hogy egyre mélyebbről törnek felszínre tudatalatti emlékek, amelyek eddig korlátozták egyéniségünk kibontakozását, és bezártság érzését okozták. A felismerések időszakát éljük, amik segítenek abban, hogy tudattalan programjainkat felülírjuk és megváltoztassuk. Mindazt, amit ebből megtanultunk a gyakorlatban kell kipróbálnunk, alkalmaznunk. Lehet, már nagyon tudatosnak gondoljuk magunkat, nagyon jól tudunk a szépre, jóra fókuszálni, és már magunkat is majdnem teljesen tökéletesnek látjuk. 

Viszont mi történik, ha mindennek ellenére, jön egy váratlan nehézség? 

Vajon ekkor is erősek tudunk maradni, és töretlenül bízunk a sors támogatásában? Vajon el tudjuk fogadni bármilyen helyzetben, hogy minden okkal történik? Vagy dühöngünk, másokra és az Univerzum „gonosz” erőire mutogatunk, ami/aki kiszúrt velünk?
Mindezek a helyzetek abban fognak segíteni, hogy rájöjjünk, mindenki halad az útján, miközben mindig jönnek új tapasztalatok és tanulni valók. Még akkor is, ha az ember úgy érzi, hogy ő már szinte minden fejlődési lépcsőfokot megjárt. Utunkon egyszerre vagyunk tanítók és tanulók is, ha akarjuk, ha nem. A hónapban még vannak hátráló bolygók, bár szerencsére, már jóval kevesebben vannak. Emlékeztetőül nézzük meg először ezeket, a retrográd (hátráló) hatásokat.

A Szaturnusz április vége óta hátrált, de végre szeptember 14-én megáll és egy kis idő után, 22-én elindul végre előre. Így korlátozó hatását már alig-alig érezhetjük, ha elégedett sorsikus feladatvállalásunk tekintetében, támogatónkká válik. 

Szintén április vége óta hátrál a Plútó bolygó és ő még október elejéig így is marad. 
Még mindig számíthatunk arra, hogy le nem zárt ügyeink előtérbe kerülnek, és felkavarják életünk állóvizét. 
Legyetek tudatosak a váratlanul felbukkanó személyekkel, akik felkavarnak érzelmileg benneteket.
A hátrálók régi csapatához tartozik még a Neptunusz bolygó, ami június 25. óta hátrál.

Változatlanul érezhetjük, hogy minden kissé zavaros, és áldozatnak érezhetjük magunkat, ha nem tudjuk feltétel nélkül szeretni saját önvalónkat.

A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.

A Bika jegyében tartózkodó Uránusz bolygó, augusztus 16-tól hátrál és ez jövő év január elejéig így is marad. 

Mindenki életében másképpen jelenik meg, hiszen befolyásolja a hatást, hogy melyik életterületünket érinti. 

Az viszont biztos, hogy aki még mindig nem változtatott, azt továbbra is erőszakolni fogja, hogy lépjen végre.

A bolygó energiája mindazokban fog segítő kezet nyújtani, ami a változást szolgálja, és ami egyfajta eredetiséget képvisel. Magunkban kell megtalálni a szellemi szabadságot, ami mindenki számára elérhető. És ezt a szellemiséget, a magasabb szintű tudást, kell majd a mindennapi életünkben, a gyakorlatban is alkalmazni.
Az általános hatások közé tartozik, hogy a gyengült Szaturnusz-Plútó bolygó egyesített hatása, a sorsbolygó irányváltásával, újra erősödni fog, hiszen közelíteni fognak egymáshoz az égen. Így folytatódnak a szembesítések, a régi minták személyiségünkre alakítása, amik előrelépésünket segítik ezzel.

Nézzük meg a hónap jelentősebb lehetőségeit:

Szeptember 1. Kedvező nap arra, hogy egyfajta számvetést végezzünk és átgondoljuk életünk alakulását. Áttörést hozó megoldásokra jöhetünk rá, amelyben a sors segítségét is érezhetjük. A nap energiái a gyakorlati megvalósítást, tervezést is segítik. Mindemellett szellemileg is frissebbnek érezhetjük magunkat, arra azonban ügyeljünk, hogy idegrendszerünk meg tudjon pihenni.

Szeptember 2. Kicsit kettős napnak nézünk elébe. Egyfelől rengeteg terv fogalmazódik meg a fejünkben, másfelől belső kételkedéseink ezeket megvétózhatják. Erősítsétek hiteteket, bízzatok benne, hogy ha megteszitek az első lépést, akkor minden kedvetekre valóan fog alakulni. Ne a belső vívódást válasszátok, hanem a tudatos cselekvést.

Szeptember 3. Óvatosan a kritikákkal, mert parázs veszekedéseket okozhat. Elemző és éles látó képességeteket inkább használjátok munkátokban és saját életetek átalakításában. Kissé türelmetlenebbnek érezhetitek magatokat, ami problémákat okozhat. Szükség lesz önfegyelemre és tudatos odafigyelésre ahhoz, hogy nyugodtak maradhassatok.

Szeptember 4. Kedvező nap csapatmunkára, ne akarjatok minden feladatot egyedül elvégezni. A nap kitűnő lehetőség új dolgok elkezdéséhez, összeszedett kommunikációt, gondolkodást igénylő feladatok megoldásához. Azonban arra ügyeljetek, hogy hajlamosak lehettek másokat idealizálni, aminek csalódás lehet a vége. Ugyanakkor az önsajnálatotok is erősebb lehet, de jusson eszetekbe, hogy ti vállaltátok túl magatokat, ezért csakis magatokat hibáztathatjátok.

Szeptember 5. Kitartó energiák segítenek aprólékos munkák elvégzésében bennünket. Arra ügyeljetek, hogy könnyen elveszhettek a részletekben, ami nem kedvező hosszú távú tervek készítéséhez. A megfontolt, gyakorlatias energiákat így használjátok most inkább a lépések kidolgozásához vagy rutinmunkákhoz.
Az energiák figyelmeteket komolyabb témák felé irányítják, így nem kedveznek könnyed társasági együttléteknek.

Szeptember 6. Ezen a napon hajlamosak lehettek borúlátásra, elkeseredettségre, de ha ti irányítjátok gondolataitokra és arra figyeltek, ami jó dolog az életetekben, akkor a hatás nem korlátoz benneteket. Mindemellett hamarabb adhattok hangot kritikátoknak, ami nem kedvez a környezetetekkel való viszonyotoknak. Késő délután ügyeljetek arra, hogy ne lovaljátok bele magatokat túl sok feladatba Most már pihenjetek, hiszen péntek van.

Szeptember 7. Szenvedélyesebbek lehetünk ezen a napon, ami jó értelemben, kedvez a párkapcsolatoknak, vagy a párkapcsolatra találásnak. A kellemetlenebb oldala, hogy ez a szenvedély negatív irányban is megnyilvánulhat, kötekedőkké válhatunk és a zöld szemű szörnyeteg is felütheti a fejét. A kedvező hatást akadályozhatja még, ha negatív gondolatokkal van tele a fejünk, amire ráerősít egy káoszt okozó hatás is. Nem igazán látunk tisztán és nehezebben rendezzük össze gondolatainkat. Figyeljetek erre tudatosan, legyetek ti gondolataitok irányítói és akkor igazán kellemes lehet a hétvégétek.

Szeptember 8. Ez a nap már kissé kellemetlenkedő hatásokkal érkezik és lehangoltság lehet úrrá rajtunk még hétfőn is, ha önkritikával bombázzuk magunkat. Ugyanakkor erősebben kritikusak is lehetünk, de ez csakis arra lesz jelzés, hogy magunkban kellene rendet raknunk és önértékelésünket erősíteni. Fizikai síkon túlzott feladatok felvállalásába is könnyebben hajszolhatjuk bele magunkat. Figyeljetek a határokra, nem kell mindent egy nap alatt és egyedül megcsinálni. Osszátok le a feladatokat!

Szeptember 9. Kitartó energiákat hoz a nap, jól viseljük a monotonitást, az aprólékosságot igénylő feladatok pedig nem okoznak gondot. Az energiák kimondottan kedvezőek elemzést, alapos tervezést igénylő feladatok elvégzésére. Érdemes a napot kihasználni, és saját életetekben is megtenni ezt a tervezést a változások megvalósításához.

Szeptember 10. Elbizonytalanodást hozó nap, amikor úgy érezhetjük, nem látunk tisztán életünk alakulását illetően. Amennyiben a megelőző napon elkészítettétek a terveteket, akkor most legyen ez a kapaszkodó, ami átsegít benneteket ezen az állapoton. Legyetek türelmesek és ne adjátok fel! Művészi és segítő foglalkozásokban segítő hatás!

Szeptember 12. Akinek gondja van az önbizalmával, az most még inkább érezheti kevésnek magát, és hajlamosnak arra, hogy hibát találjon magában. Szóljon ez a nap arról, hogy listát írtok erősségeitekről, és a nap jó oldaláról, mindarról a szépségről, amivel ezen a napon találkoztok. Amikor felmerül egy rossz gondolat, nehézségekbe botlotok, mindig nézzétek meg mi okozhatta és tanuljatok belőle. Emellett tudatosan keressetek valami szépet és jót magatok körül. Mivel közelít a Telihold, ezért akár elkezdhetitek írni az égetős listát, milyen önkritikától szeretnétek megszabadulni, ahhoz, hogy kilépjetek a szegény én állapotból.

Szeptember 13. Anyagi ügyek intézésére kimondottan alkalmas nap, csak arra figyeljetek, hogy ne lovaljátok bele magatokat túl kecsegtető ajánlatokba. Az energiák kedveznek a baráti beszélgetéseknek, de akár közös munkának is. A nap kellemetlenebb oldala, hogy nehezebben bírjuk az irányítást, így főnökünkkel kapcsolatosan lehetnek problémáink. Törekedjetek a kompromisszumra, és a békés megoldásokra!

Szeptember 14. Ezen a napon lesz Telihold a Halak jegyében, ezzel elindul az elengedés időszaka. Segít abban, hogy elengedjük a lelki szintű áldozati mintákat, a megmentő komplexust és a túlzott szolgálatot.
Ugyanakkor kissé energiahiányosabbak és halogatóbbak lehetünk. Ne erőltessetek most semmit, lustálkodjatok kicsit, ha megtehetitek. Amennyiben muszáj feladataitok vannak, úgy készítsetek hozzá egy megvalósítási tervet, így nem váltok szétszórttá, feszültté. A Telihold varázslatot azonban semmiképpen ne hagyjátok ki, mert a spirituális energiák támogatását élvezhetitek ezen a napon.
A nap attrakciója, hogy a Merkúr és a Vénusz bolygó a Mérleg jegyébe lép.
Gondolatainkat, kapcsolatainkat és anyagi ügyeinket befolyásoló égitestek a harmónia, a szépség és a békesség területére lépnek, ami egyensúly teremtésünket, jó érzéseinket is segítik. Most könnyebben fókuszálunk a szépre, a jóra, így gondolataink megváltoztatásában is nagyot haladhatunk. A lelki biztonság mellett fontossá válik, hogy támogató baráti körben tartózkodjunk, ahol eszmét cserélhetünk és együtt fejlődhetünk.

Szeptember 19. Kissé túlteng az akarat, ami odáig is elmehet, hogy tévedhetetlennek hisszük magunkat. Ez okozhat hatalmi villongásokat, komoly, szenvedélyes vitákat. Adjatok teret mások elképzelésinek is, és ne vessétek el elsőre javaslataikat.
Saját hosszú távú terveitekhez viszont nagy hajtóerőt kaptok, használjátok ehhez ezt az energiát. Ugyanígy önismeret szempontjából is segítség, nagy mélységekre nyílik rálátásunk, ami segít a felismerésben és az előrelépésben.

Szeptember 21. Gondban lehetünk a realitásokkal, így a nap környékén ne hozzatok komolyabb döntéseket, és figyeljetek arra, hogy mindent szabályosan, törvényesen tegyetek. A neptunuszi hatás illúziókat kelthet, akár a segítségnyújtás mértékében, akár spirituális tanításokban, így legyetek résen!

Szeptember 22. A régi gondolati minták, beidegződések nehezítik gondolati rugalmasságunkat. Keményen ragaszkodhatunk elképzeléseinkhez, amitől aztán egyre feszültebbek lehetünk, mert nem találunk a megoldásra. Amikor elakadtok valamiben, akkor álljatok meg egy kicsit, nyújtózzatok egy nagyot, vegyetek 3 mély levegőt és próbáljatok más nézőpontból a problémára nézni. Vegyétek észre a haszontalan beidegződéseket és változtassatok rajta!

Szeptember 23. 9 óra 35 perc Mérleg jegyébe lép a Nap.
A harmónia, a békesség és a szépség kerül előtérbe, és jobban vágyunk a társasági életre is. Elég volt már a tervezésből, szükség van egy kis könnyedségre, változatosságra. Mostantól az egyensúly teremtés, a kapcsolatok kerülnek a fókuszba, a jövő az együttműködéseké, nem jó, ha csak magunkra akarunk támaszkodni terveink megvalósításában.
Ugyanezen a napon lesz az Őszi nap-éj egyenlőség is, ezzel lehetőségünk nyílik a Lencsemágiára, hogy varázslattal segítsük, hogy az évszak bőségben, jólétben és boldogságban teljen.

Szeptember 24. Kedvező nap tárgyalások, üzleti ügyek bonyolítására, az energiák segítik együttműködések kialakítását. Jogi ügyekben szintén támogató hatása van ennek a napnak. Önismeretünk szempontjából pedig előrelépést hozhat, rálátás nyílik a még rejtőzködő adottságainkra, belső erőforrásainkra. Ez aztán életünkben is kedvező változást hozhat.

Szeptember 25. Ezen a napon kissé gyászosabban láthatjuk helyzetünket, főleg akkor, ha életünk nehézségére vagy a hiányra koncentrálunk. Ne hagyjátok, hogy bármi eltérítsen benneteket a céltól, figyelmeteket irányítsátok a jó dolgokra, és arra, amit már elértetek. Ne feledjétek, a hála a szeretet mellett a másik legmagasabb rezgésű energia, amivel csodákat vonzhattok be az életetekbe.

Szeptember 27. A kis ördög túlzottan aktív a fejünkben és folyamatosan megkérdőjelezheti elképzelésünket. Csábító ötleteivel kétségeket akar kelteni bennünk, amit csak akkor tud megtenni, ha bedőlünk a varázslatának. Ő a mi kételkedő oldalunk szószólója, így könnyedén elhallgattathatjuk, ha előszedjük a pozitív oldalunkat.

Szeptember 28. Újhold lesz a Mérleg jegyében, ezzel elindul a teremtés időszaka. Segít abban, hogy megteremtsük külső és belső harmóniánkat, egyensúlyunkat.
Újhold varázslatok

Szeptember 29. Igazi kedvező hónapzárás, a harmónia és az áldottság érzése lengi be egész napunkat. Csodás vasárnapunk lehet, ha kimozdulunk otthonról, élményeket keresünk. A kedvező hatás még másnap is érződik, így anyagi, kapcsolati ügyeink alakulására jó hatással lehet.


Mindenkinek csodás szeptembert kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06304515002

Ismerd meg magad!Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat