18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Igazi ÚJDONSÁG - Lenolajsav vagy linolsav – Bőrre, hajra és egészségmegőrzésre

Megosztás
Életmód

A linolsav kiváló támogatója a ragyogó bőrnek és az erős hajnak. Ezen kívül számos egészségügyi előnye is van. Itthon még csak kevesen ismerik, pedig szuper termék! Milyen élelmiszerekben és termékekben található linolsav, és vele együtt Omega-6 zsírsav?


Lenolajsav vagy linolsav? Mind a két megnevezés helyes! 
Mi a linolsav? 
Együnk belőle minden étkezés alkalmával? 
Az Omega-6 zsírsav segít az egészség megőrzésében. 
Linolsav a bőrre és hajra is. 
Lehetséges, hogy a cellulit kezelésében is hatékony a linolsav? 


Mi a linolsav?
A linolsav egy telítetlen zsírsav. Alapvető fontosságú, de az emberi test nem tudja előállítani.
Tehát pótolnunk kell étkezéseinken keresztül.
Linolsavat tartalmaznak még kozmetikai termékek is, melyek állítólag feszesítik a bőrt és erősítik a haj szerkezetét.
A linolsav rokonaival ellentétben az Omega-6 zsírsavak egyike.

Étkezésekkel
A linolsav természetesen jelen van számos élelmiszerben, ezért könnyen hozzáadható az étrendhez. A következő ételek tartalmazzák a linolsavat:

Lenolaj
Bogáncsolaj
Hús és kolbász (zsírban gazdag)

Omega-6 zsírsav és az egészség
Az általános ajánlások szerint jó, ha napi étkezésünk 2,5%-a linolsav tartalmú élelmiszerekből tevődik össze.
Azok, akik elegendő mennyiségű Omega-6 zsírsavat fogyasztanak, élvezhetik a következő előnyöket, mint például a koleszterin szintjük alacsonyan maradjon.

Ezen túlmenően az Omega-6 zsírsavak eikozanoidokat is tartalmaznak, melyek a gyulladáscsökkentésben és védekező rendszerben játszanak fontos szerepet.

Linolsav bőrre és hajra
Nem ok nélkül található a linolsav sok kozmetikai termékben linolsav.
Különösen száraz bőr esetén, kiváló gyógymód, mert rendkívüli a hidratáló hatása.
A bőr megfelelő nedvességtartalma jobban védi a bőrt a külső hatásoktól, például a széltől és a napfénytől.

Gyulladáscsökkentő hatása miatt az Omega-6 zsírsav hatékonyan alkalmazható olyan bőrproblémák esetén is, mint például pattanásos bőr, atópiás dermatitis vagy psoriasis.

Még a bőröregedés tüneteit is enyhítheti, mint például a pigmentáció. Ezért érdemes linolsavat tartalmazó kozmetikai termékeket használni rendszeresen.

A linolsavnak ezen kívül pozitív hatása van a hajunkra is. Erősíti és ellenállóbbá teszi a hajszálakat, fényes ragyogást biztosít.

Cellulit
Állítólag a CLA vagy a konjugált linolsav csökkenti a cellulit intenzív megjelenését, erre több kutatás is rámutatott már.
Hasonlóképpen, a CLA testzsír-csökkentő hatása is, de erre még tudományos bizonyíték nincsen. 


Bár számos készítményt ma CLA tartalommal és cellulit csökkentő, esetleg teljesen megszüntető hatással ruháznak fel, érdemes tudni, hogy maga a cellulit és cellulitisz (nem ugyan azon fogalmak), nem tüntethető el. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés




Hirdetés




Te leszel az első! Ezt még senki nem olvasta!

Iratkozz fel, hogy ezek a cikkek eljussanak hozzád!

Meglepetéssel készülünk neked ünnepek alkalmával!
További információk


Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek