18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Töredezett hajvég – 7 meglepő tény róla

Megosztás
Szépség

A töredezett hajvég kifejezést rengetegen ismerik, azonban a mögöttes okokkal már kevesebben vannak tisztában. Tények a töredezett hajvégekről. Nem feltétlenül a TE HIBÁD!


Nevezhetjük "trichoptilosis"-nek is, ettől még a tény az tény marad, miszerint szinte mindenkinek van töredezett hajvége.
Mint sok más téma esetében, a töredezett hajvégek témájában is vannak még újdonságokat, melyekről garantáltan nem hallottunk eddig.

Mindenkinek van
Gyakorlatilag minden embernek van töredezett hajszála. Nyilvánvalóan, ha egy vagy maximum két hete jártunk fodrászunknál, akkor nagy valószínűséggel nincsen.


Nem csak a hosszú haj töredezik
Tévedés azt gondolni, hogy csak a hosszú haj töredezik, mert a rövid ugyan így viselkedik. Nincsen különbség.
Hajsampon használata hígítva
Igazi csemege lehet ez az újdonság, miszerint, akinek töredezettek hajvégei, érdemes a sampont hígítva használnia. Legjobb, ha a sampont kis tálkába tesszük és felöntjük vízzel. Fontos, hogy a sampon ne habozzon túlságosan. Minél jobban habzik egy sampon, annál jobban száríthatja a hajszálakat. Ráadásul a hígított sampon is tökéletesen elégséges a megfelelő hajmosáshoz.


Tényleg nem lehet helyrehozni?
Tényleg nem! Ezt a magyarázatot, még ha rosszul is hangzik úgy lehet legjobban szemléltetni, mintha egy kopott hajókötelet szeretnénk megjavítani. Nem lehetséges!
Kenhetünk csoda szérumokat hajunkra, használhatunk haj reparáló készítményeket, melyek ugyan eleinte láthatatlanná teszik a törött hajvégeket, de valójában nem tudják azokat eredeti állapot szerintire varázsolni.
Ezért igazán csak az segíthet, ha levágjuk a töredezett hajvégeket.

Speciális hajvágó olló hajvégek lezárásához
Létezik egy kifejezés a Care Cut, ami nem más, mint egy speciális olló. Ez az olló elektromossággal működik, felmelegszik, és így hajvágás közben a megsértett hajvégeket azonnal le is zárja. A termékről további érdekességek itt találhatók.
Care Cut

Aki jól alszik, szebb lesz a haja
Mint egy hercegnő selyem paplan alatt. A pamut súrlódása tönkreteszi a hajszálakat, ezért tehát nem vicc a selyem ágynemű huzat ötlete. A selyem anyagon a hajszálak könnyedén csúsznak, és nem akadnak bele az anyagba alvás közben. Korábbi írásunk erről a témáról itt található.
Ezért ne aludj pamut párnahuzaton


Nem a TE hibád
Oké, az biztosan a mi hibánk, ha festjük hajunkat, rendszeresen használunk hővel működő hajformázó eszközöket. De valójában a genetika is felelőssé tehető, ha töredezik hajunk. Így lehetséges, hogy még azoknak is törhet hajvége, akik mindent jól csinálnak. Tehát a töredező hajvégre hajlamosság örökölhető. Például, ha az anyag haja extrán száraz és töredező, akkor könnyen előfordulhat, hogy gyermekéé is az lesz. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat