18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Te becsukod vagy sem a HÁLÓSZOBÁD ajtaját, amikor alszol? – NE hagyd NYITVA!

Megosztás
Otthon

Becsukjuk vagy sem hálószobánk ajtaját, amikor lefekszünk aludni? Biztonsági tanulmányok szerint nem szabad nyitva hagyni! Ez a magyarázat!


Nyitott hálószoba ajtónál aludni veszélyes lehet!
Rengeteg tűzesetről hallani, és sajnos van, amikor a következmények végzetesek is.
A német „Statista” tanulmánya szerint az emberek mindösszesen 40 százaléka alszik bezárt hálószoba ajtó mellet, mert szeretné hallani például a gyerekeket, házi kedvencének mozgását, és még sorolhatnánk.
Ezen túlmenően az Egyesült Államok Biztonsági Kutatóintézete (FSRI) által készített tanulmány szerint biztonságosabb nyitott ajtónál aludni.

Ezért zárd be a hólószoba ajtaját, amikor aludni mész!

Miért?

Ugyan sokan azt gondolják, hogy biztonságosabb nyitott ajtónál aludni, mert mindent hallanak, azonban ez éppen fordítva van!
Legalábbis a tanulmányok szerint.
Amennyiben a lakásban tűz üt ki, a hálószoba ajtaja meggátolhatja a tűz tovább terjedését, vagy legalábbis lelassíthatja. Így az oxigéntartalom és hőmérséklet lassabban emelkedik, ami akár az életünket is megmentheti.
Ugyan ez vonatkozik biztonsági kutatók szerint a gyerekszobák ajtajaival kapcsolatban is.

Érdekesség
Átlagosan az embernek csak ~3 másodperce van, hogy kimeneküljenek egy égő épületből, szobából. Míg évtizedekkel ezelőtt ez a szám 17 perc volt, aminek az oka nem más, mint hogy megnövekedett a műanyagok házak homlokzatain történő felhasználásának aránya, a műanyag pedig gyorsabban ég, mint a régi homlokzat burkolatok. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat