18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A LEGŐRÜLTEBB diéta tippek, melyek mégis HATÉKONYAK

Megosztás
Életmód

A fogyáshoz sok nő a leghihetetlenebb dolgokhoz fordul segítségül. Van, aki keveri a citromlevet mézzel és chayenne paprikával, vagy például két hétig csak tojást és zabliszt eszik, esetleg tartózkodik mindenféle cukortól. A következő diéta trükkök először furcsának tűnhetnek, azonban állítólag mégis segítenek a sikeres fogyásban. Legalábbis ezt erősítik meg tanulmányok.


A legőrültebb diéta tippek

1. Szagminta
Következő étkezéskor az ételt alaposan meg szagolni. Miért segíthet ez a fogyásban?
Mert egy „Flavor” nevű folyóiratban közzétett tanulmány szerint minél intenzívebben szagoljuk az ételt, annál kevesebbet fogunk enni belőle. No nem azért, mert annak illata nem jó, hanem azért, mert az étel illata jóllakottságot érzetet kölcsönöz. Különösen aromás illatú desszertek esetében a tanulmányban részt vevő alanyok akár 10 százalékkal is kevesebbet ettek belőle. A magyarázat egyik része a fűszerekben keresendő, miszerint például a kömény, kurkuma, melyek eleve zsírégető hatással is rendelkeznek, extrán telítettség érzetet adnak. Érdekesség, hogy a fahéj például segíthet egyensúlyban tartani a vércukorszintet, azaz nem tör ránk a hirtelen éhségérzet.

2. Előétel
Kifejezetten jó ötlet és hatékony is, ha előételként például levest eszünk, és ez mára igazi étrend trenddé is vált.
Miért lett ennyire népszerű az előétel?
Valójában ez a trükk segít megszabadulni egy vagy két bosszantó kilótól. A brit „Journal of Consumer Research“ magazin egy tanulmányról is beszámol, amely szerint egy könnyű leves evése akár 20 százalékkal is csökkenti a későbbi kalóriabevitelt.

3. Asztali dekoráció
A szépen megterített asztal nem csak látványos, de segíthet a fogyásban is.
Ehhez igazolásként a "Journal of Consumer Research" tudományos folyóirat idézi egy meta tanulmány értékelését.
Ha a tányérok és az asztalterítő színei alig különböznek egymástól, akkor kevesebbet fogunk az ételből enni, mert az étel pompájából elvesz a teríték és a dekoráció. Éppen ezért érdemes mindig szépen megteríteni, mintha Pazar lakomán vennénk részt.

4. Optikai illúzió
Bárki, aki látja, hogy Jamie Oliver ízléses tésztát készít a tévében, azonnal éhes lesz.
Minél szebb az étel, annál többet kívánunk belőle. Ugyan ezért és ugyan így, egy főzős tévéműsor alkalmával, noha nem is vagyunk éhesek, a műsor végére azok leszünk. Így hatnak ránk az ételek képei.

5. Nagyító hatás
Japán tudósok olyan szemüveget fejlesztettek ki, amely növeli az ételt nagyságát optikailag, de csak akkor, amikor az étel a szánkhoz közelít. Az egyik tanulmány megállapította, hogy az alanyok tíz százalékkal kevesebbet fogyasztottak az ételből, mint a diétás szemüveg nélküli résztvevők.

6. Kézcsere
Függetlenül attól, hogy jobb vagy balkezesek vagyunk, ez a diétás trükk egyszerű és nagyon hatékony!
Amennyiben a „rosszabbik” kezünket használjuk evéshez, úgy akár 30 százalékkal is kevesebbet ehetünk az ételből. Legalábbis ez volt a dél-kaliforniai egyetem University of Southern California tanulmányának eredménye. Az egész világon ez az egyik legrangosabb egyetem.

*”Rosszabbik kezünk”: Amennyiben jobb kezesek vagyunk, úgy használjuk bal kezünket evéshez, és fordítva. Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Életmód

Hirdetés
Hirdetés