18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Környezettudatos TREND -100 SZÁZALÉK ZÖLD márkák - Ezeket érdemes követni!

Megosztás
Stílus

A fenntarthatóság mostanra mindennél fontosabb lett, és mint ilyen a divattervezők és márkák is igyekeznek ehhez a trendhez csatlakozni. A divatban lehetsz ÍGY is TRENDI! Sokkal többről szól, mint gondolnád!


Mit jelent a Fair Fashion? Milyen márkák tartoznak közéjük?

Azon túl, hogy igazi divatdiktátorok, és világszerte milliók keresik termékeiket a boltok és webshopok kínálatában, még a környezettudatosságra is figyelnek. Világmárkák, aki a fazonon túl elsők között szerepelnek a Fair Fashion kategóriában!

A most következő márkák közül lehetnek olyanok, melyekről még esetleg nem hallottunk, de ezzel semmi probléma.
Ötleteket nyerhetünk stílusirányzatokra, színekre, kombinációkra az év minden hónapjára.
Lehet nyár, tél, ősz, tavasz, ezek a márkák garantáltan mindig a legtrendibb termékekkel rukkolnak elő. Érdemes lesz követni őket!

Nézzük sorban a környezettudatos márkákat!


Rudolf Wienna


Különös gondot fordít a fenntarthatóságra az anyagok használatában, és ebből a természetes festékanyagok sem maradhatnak ki. Ruháikhoz családi festékműhelyekből szerzik be a festékeket.
A textíliák szálait bio állatokból nyerik. Ruházatai a lezsertől egészen az elegánsig megtalálhatók, tehát mindenki megtalálhatja a stílusához tökéletesen illőt.


Melawear


A csak MELA-nak is becézett márka különösen táskáiról híres, ezek közül is stílusban a hátizsákok dominálnak. Jelenleg ugyan egy elég szűk réteget ér el a márka, de a céljuk a tömegpiaci termelés, de csak is úgy, hogy közben csakis környezetbarát alapanyagokat használnak. Ezen a területen úttörőnek mondható a Melawear.

Reset Priority

Fehérnemű és fürdőruha terén az elsők között szerepel a Fair Fashion listáján a Reset Priority. A 2013-ban Barcelona-ban alapított divatház szintén csakis fenntartható forrásokból szerzi be alapanyagit mind a textíliákat, mind pedig a textil festékeket tekintve. A szálak az ő esetükben lehetnek újrahasznosítottak, de csakis az „Oeko-Tex-Standard”-nak 100 százalékban megfelelő tanúsítvány szerint. Mert, hogy ilyen tanúsítvány is létezik ma már!
A fő irányvonal ugyan a fehérnemű és fürdőruha, de megtalálható kínálatukban szoknya, kardigán és pulóverek is.


ALINASCHUERFELD

A belsőépítészet után az ALINASCHUERFELD a divat irányába fordult, és nem is tette alacsonyra a mércét most sem. Egyedileg tervezett cipőivel világszerte hódít a márka, ráadásul ők azok, akik megmutatták, hogy cipőket is lehet tervezni környezettudatosan. 2009-ben hozták létre a márkát, és azóta töretlenül menetel előre a divat világában. A hamburgi származású tervezőnő eleinte csak férficipőket tervezett, de ma már női cipői is kimagasló eredményeket érnek el bemutatókon, világversenyeken. Különleges színű cipői semmi máshoz nem hasonlíthatók, mivel az egyik festék alapanyag például a rebarbara! Ezzel festik a cserzett bőrt a cipőkhöz. Érdekesség, miszerint lazacbőr is megtalálható cipőiben. Ilyenről sem hallottunk még ugye?


Lana

Már 30 évvel ezelőtt Anne és Hermann Kohnen alapították a Lana márkát Aachenben.
Az évek során lánya, Maria, aki ma ügyvezető igazgató, 2017-ben megváltoztatta a márka koncepcióját.

Ma már a fenntarthatóság és kreatív formatervezés jól megférnek egymás mellett, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a „GOTS” tanúsítvány, mellyel termékei többsége rendelkezik, és azt jelenti, hogy vegán alapanyagok kerültek felhasználásra a gyártás során.

Mit jelent a GOTS? Global Organic Textile Standard , lefordítva Globális Szerves Textil Szabvány.

Azon túl, hogy a textília kizárólag ökológiai módon termesztett rostokból áll, kizárólag Európában kerül előállításra! Ez nagyon fontos! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat