18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezért ne viselj SOHA hajgumit a CSULÓDON! – Carpalis alagút szindróma

Megosztás
Egészség

Milyen praktikus a csuklón viselt hajgumi, hiszen lehet ékszer, de azonnal kéznél van, amikor össze akarjuk fogni hajunkat. Csuklónkra téve biztosa nem veszítjük el! Csakhogy ennek a viseletnek és szokásnak súlyos következménye lehet! Carpalis alagút szindróma a hajgumitól!


Hányan viselnek hajgumit csuklójukon?
Esetleg te is gyakran ott tartod, hogy mindig kéznél legyen és ne veszítsd el?
Egy hajgumi mindig jó szolgálatot tehet!
Csakhogy amilyen praktikus ez a megoldás, annyira veszélyes is lehet!

Erre senki nem gondolna!


Aki gyakran és sok ideig visel hajgumit csuklóján, annak számolnia kell vele, hogy Carpalis alagút szindrómában fog esetlegesen szenvedni.

Mit jelent a Carpalis alagút szindróma?
Ez a fura nevű jelenséget okozhatja, ha tartósan el van szorítva például a csukló. Tulajdonképpen egy folyamatos nyomás nehezedik a bőrre, és a csuklón található idegekre, melyek éppen ezen a területen nagyon közel helyezkednek el a bőr felső rétegéhez.
Ugyan ilyen hatást válthat ki például a túlsúly vagy túlterhelés is.

Milyen tünetei vannak a Carpalis szindrómának?
Állandó fájdalom az elszorított területen, zsibbadás érzete, bizsergés…

Miért jelentkeznek ezek a tünetek?
Az elasztikus szalag állandó nyomást gyakorol a területre, és a test csukló területe éppen az, ahol az idegvégződések közel vannak a bőr felületéhez.
Keringési rendellenességek, gyulladások lehetnek a következményei, ha gyakran és hosszú ideig viselünk például hajgumit csuklónkon.

A legrosszabb esetben

A legrosszabb esetben az idegek visszafordíthatatlanul károsodnak!

Mi segíthet?

Sajnos csak a kortizon vagy a műtét hozhatnak tartós javulást, hogy a fájdalom csökkenjen, ugyanis Carpalis alagút szindróma roppant fájdalommal jár.
Tehát jól gondoljuk meg, mit viselünk csuklónkon….


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat