18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ez az 5 élelmiszer növeli a rák kialakulásának kockázatát! - Mit NE egyél!

Megosztás
Egészség

Sajnos a rák kialakulásának megakadályozása nem teljes mértékben lehetséges, de sokat tehetünk, hogy legalább rizikót csökkentsük. A megfelelő táplálkozás az egyik ilyen faktor, ami sokat segíthet. Vannak élelmiszerek, melyek növelik a rák kialakulásának kockázatát, ezért jobb elkerülni őket!


Gondolnánk, hogy a kolbász fogyasztása ugyan olyan káros lehet, mint például a dohányzás, ha a rák kialakulásáról van szó?


A vörös húsokat is érdemes kerülni, mert növelheti a bélrák kialakulásának kockázatát.


A cukor közvetett módon járulhat hozzá a rák kialakulásához.


Az alkohol úgyszintén a kerülendők közé tartozik.


És még egy érdekesség, miszerint a TEJ-nek is van egy különleges kölcsönhatása, ami miatt bizonyos módon nem ajánlott fogyasztása.


És a magyarázatok, miért érdemes kerülni a fentebb felsorolt élelmiszereket.

A rák kialakulásának kockázata Európa szerte nagyon magas, szinte minden második embert érint. Néhány rákfajta esetében a szakemberek azt mondják, hogy megelőzhető lenne a megfelelő odafigyeléssel, tudatos életvitellel.
És máris van egy terület, amit érdemes komolyan venni, és ez nem más, mint a táplálkozás!
Vannak ugyanis élelmiszerek, melyek rendszeres és nagymértékű fogyasztása elősegítheti a rák kialakulását.

A WHO szerint minden harmadik rákos eset a rossz és helytelen étrenddel is szorosan összefügg.
A „Stiftung Warentest” összefoglalója a WHO elemzéséről.


A kolbász legalább olyan káros lehet, mint a dohányzás
Nem árt mérsékelten fogyasztani a kolbász, szalámit, a pácolt és füstölt húskészítményeket, mert rendkívül növelik a rák kialakulásának kockázatát. Az előbb leírt termékek különösen a bélrák kialakulásának kockázatát növelik, csak ennek köszönhetően évi 34.000 halálesetet regisztráltak átlagosan. Naponta maximum 50 gramm ajánlott ezekből a WHO ajánlása szerint.


A vörös hús szintén növeli a növelik a rák kialakulásának kockázatát
ÓÓ, egy finom marhapörkölt…
De sajnos a vörös húsok, mint a bárány, marha, sertés, kecske túlzott mértékű fogyasztása szintén növelik a rák kialakulásának kockázatát. Ebben az esetben is főként a vastagbélrák a megnevezett.
Továbbá szakértők úgy gondolják, hogy ezen túlmenően a hasnyálmirigy és prosztata rák kialakulásához is közük lehet. Ezért hetente maximum 500 gramm javasolt beviteli mennyiségként.A cukor közel 13 fajta rák kialakulására lehet negatív hatással közvetett módon
Bár a cukor nem közvetlenül felelős a rák kialakulásáért, csak közvetett módon, érdemes kerülni.
Az édességek és utána az elhízás, majd a diéta mind, mind hozzájárulnak a rák kialakulásának esélynövelésében.
A túlsúly közel 13 különböző rákfajtával függhet össze.

Az alkohol
Az alkohol citotoxint is tartalmaz, azért nem ajánlott a nagymértékű fogyasztása. Az alkoholtartalmú italok fogyasztása főként a szájban kialakuló rákfajták esetében növelheti a kockázatot, de a nyelőcsőben, májban, bélrendszerben és sajnos a mellrák is ide sorolható. Nők számára maximum napi egy pohár alkoholos ital, míg a férfiak számára kettő ajánlott, de ez is nagyban függ a testtömegtől, egészségi és fizikai állapottól. A legjobb, ha egyáltalán nem fogyasztunk alkoholt.

És a TEJ!
Hogy hogy? Mi köze lehet a tejnek a rák kialakulásához?
Igaz, miszerint a 0,2-0,8 zsírtartalmú tartományba tartozó tejtermékek fogyasztása véd a vastagbélrák és emlőrák kialakulásától, de a férfiak esetében a tejből és tejtermékekből származó fokozott kalciumbevitel állítólag növeli a prosztatarák kialakulásának kockázatát. Ezért férfiak számára semmi esetre sem javasolt napi 1,25 liternél több tejet, tejterméket fogyasztani naponta a WHO ajánlása szerint. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat