18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Cankles – Vékony lábak vastag boka! – Ez az oka, és így lehet tenni ellene!

Megosztás
Egészség

Hallottunk már a „Cankles“ jelenségről? Vékony lábak mellé viszonylag vastag boka társul.


Ugyan csak időszakosan, de sokaknál előfordul, habár lábuk vékony, bokájuk megvastagszik. Ez zavaró lehet, és van, aki esetleg szorító érzést is érez.
Különösen nyáron, de télen is jelentkezhet a boka megvastagodása, melynek oka is van, és mint ilyen, tenni is lehet ellene.
A boka megvastagodásának hátterében gyakran valamilyen hormonális vagy más betegség bújik meg.

A „Cankles“ kialakulásának lehetséges okai
Terhesség alatt gyakran előfordul, hogy a hormonális változás miatt boka tájékon a víz felhalmozódik. Terhesség idején sok nő szervezet a megemelkedett ösztrogén hatására fokozza a víz visszatartást a szövetekben, beleértve az arcot és a lábakat is. 
Szintén okozhatnak boka megvastagodást gyógyszerek, mint például az antidepresszánsok vagy vérnyomás csökkentők. Ebben az esetben, amikor gyógyszer mellékhatására vastagszik meg a boka, sajnos csak az egészséges táplálkozás és rendszeres sportolás segíthetnek a tünetek enyhítésében, de ezek sem szüntetik meg teljesen.

Hogyan lehet megszabadulni a megvastagodott, bevizesedett bokától?

Csökkentsük a só bevitelét!

Nem csak önmagában a sót érdemes csökkenteni, ha oda kell figyelni egyes kész és félkész élelmiszerek esetében, mennyi rejtett sót tartalmaznak.

Igyunk vizet!
Vízzel a vizesedés ellen!
Ellentmondásosnak tűnik, miszerint igyunk sok vizet, hogy ne vizesedjen lábunk. Valójában azonban a méregtelenítés szempontjából játszik nagyon fontos szerepet, mennyit iszunk naponta.
A „Vízzel vizesedés ellen” témájáról itt olvashatsz BŐVEBBEN!Mozgás
A mozgás szintén sokat segíthet a helyzet javításán, ugyanis növeli a vérkeringést!
Fókuszáljunk különösen a boka és lábfej területének mozgatására.

Stílus trükkök
A megfelelő lábbeli és a hozzá tartozó hosszú szoknya előnyösebbé teszi megjelenésünket. Érdemes boka vizesedés esetén kényelmes, lehetőleg nem magas sarkú cipőt viselni.

Fontos!
A duzzadt boka súlyos betegség jele is lehet. Amennyiben olyan tünetek jelentkeznek, mint fáradtság , szédülés vagy légszomj, akkor a lehető leghamarabb forduljunk orvoshoz!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek