18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A gyümölcslevek és üdítőitalok növelik a mellrák kialakulásának kockázatát? – Új tanulmány

Megosztás
Egészség

Köztudott, hogy a gyümölcslevek és üdítőitalok nem egészségesek, nem csak magas a kalóriaértékük és fruktóz tartalmuk, és a hozzáadott ipari cukortartalmuk, melyek megemelik a vércukor szintünket, de még a mellrák kialakulásának kockázatát is növelik…


Elég rosszul hangzik, de sajnos igaz lehet, miszerint a gyümölcslevek és üdítőitalok emelhetik a mellrák kialakulásának kockázatát. Egy új tanulmány szerint valódi kapcsolat van köztük!

Nagyon kevés olyan kutatási projekt folyik, mely megvizsgálta a cukros italok és az egyes rákfajták kapcsolatát.
A British Medical Journal folyóiratban közzétett tanulmány most rá is világított a kapcsolatra.
Mindazonáltal az emlőrákot tartják a nők leggyakoribb rákfajtájának.

A túlsúly elősegíti az emlőrák kialakulását…


Több, mint 1000 teszt személy vett részt egy franciaországi vizsgálatban, amelyen több éven keresztül édesített és mesterségesen édesített, 100% gyümölcstartalommal rendelkező termékeket kellett az alanyoknak napi rendszerességgel fogyasztaniuk.
Az eredmény

Az eredmény szerint a cukros italok jelentősen befolyásolják általánosságban a rák kialakulásának kockázatát, természetesen negatív értelemben.

Jelenleg is viták folynak a témáról, miszerint a cukros italok valóban rákhoz vetethetnek-e, vagy csak pusztán növelik a kialakulásának kockázatát.

Nem vitatott azonban, hogy az elhízás a rák kialakulásának egyik fő kockázati tényezője.

Például az amerikai prevenciós központok szerint az elhízással kapcsolatos rák fajták teszik ki a diagnosztizált rákos esetek közel 40 százalékát. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat