A gyümölcslevek és üdítőitalok növelik a mellrák kialakulásának kockázatát? – Új tanulmány
Megosztás 
Köztudott, hogy a gyümölcslevek és üdítőitalok nem egészségesek, nem csak magas a kalóriaértékük és fruktóz tartalmuk, és a hozzáadott ipari cukortartalmuk, melyek megemelik a vércukor szintünket, de még a mellrák kialakulásának kockázatát is növelik…
Elég rosszul hangzik, de sajnos igaz lehet, miszerint a gyümölcslevek és üdítőitalok emelhetik a mellrák kialakulásának kockázatát. Egy új tanulmány szerint valódi kapcsolat van köztük!
Nagyon kevés olyan kutatási projekt folyik, mely megvizsgálta a cukros italok és az egyes rákfajták kapcsolatát.
A British Medical Journal folyóiratban közzétett tanulmány most rá is világított a kapcsolatra.
Mindazonáltal az emlőrákot tartják a nők leggyakoribb rákfajtájának.
A túlsúly elősegíti az emlőrák kialakulását…
Több, mint 1000 teszt személy vett részt egy franciaországi vizsgálatban, amelyen több éven keresztül édesített és mesterségesen édesített, 100% gyümölcstartalommal rendelkező termékeket kellett az alanyoknak napi rendszerességgel fogyasztaniuk.
Az eredmény
Az eredmény szerint a cukros italok jelentősen befolyásolják általánosságban a rák kialakulásának kockázatát, természetesen negatív értelemben.
Jelenleg is viták folynak a témáról, miszerint a cukros italok valóban rákhoz vetethetnek-e, vagy csak pusztán növelik a kialakulásának kockázatát.
Nem vitatott azonban, hogy az elhízás a rák kialakulásának egyik fő kockázati tényezője.
Például az amerikai prevenciós központok szerint az elhízással kapcsolatos rák fajták teszik ki a diagnosztizált rákos esetek közel 40 százalékát.
Megosztás
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget.
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat!