18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hasizom gyakorlatok a lapos hasért- Így végezd HELYESEN a gyakorlatokat! - Hólyaggyengeség és egyéb következmények a gyenge hasizomnak köszönhetően

Megosztás
Egészség

Naponta 5 perc, amit érdemes rászánni, és az eredmény nem marad el! Lapos has? mindenki erről álmodik, és nem elérhetetlen, de csak akkor, ha helyesen végezzük a gyakorlatokat! Pontos képi illusztrációk képtára a cikkben!


A legtöbb nő a hasát tartja annak a területnek, amivel nincsen kibékülve. Ez nem csoda, hiszen a hasi szírfelesleget eltüntetni a legnehezebb. De nem lehetetlen.
Szép lapos has az, amiről mindenki álmodik.

Napi 5 percet kellene mindenkinek rászánnia a hasizom gyakorlatok végzésére, ráadásul otthon, és sokkal több elégedett nő lenne a világon.
Ehhez azonban tudatosságra van szükség, amibe beletartozik az életvitelbe történő beépítés és a gyakorlatok pontos kivitelezése is. 

A helytelenül végzett hasizom gyakorlatok ugyanis extrém módon megterhelik a gerincoszlopot és derekat.


Légzés
Ezen túlmenően csak kevés fórum említi meg, miszerint megfeszített hasizom mellett (hasizom gyakorlat közben) a hasat meg kell veszíteni és be kell húzni, különben a has ki fog dudorodni egy idő után, és éppen az ellenkezőjét érjük el a kívánt eredménynek. Nehogy nem lesz lapos hasunk, de nagyobb lesz, mint eredetileg.

Hasizom gyakorlat egyéb pozitív hatása
A hasizom gyakorlatok nem csak a hasi területre fejtik ki pozitív hatásukat, hanem a combokra és felsőtest egészére is. Ez pedig stabillá teszi a törzset, kevésbé alakul ki hát és derékfájdalom.
Zsírégetés szempontjából már 30 éves kortól testünk átlagosan 150 kalóriával kevesebbet éget el, ami eső hallásra nem sok, de mégis az lehet az évek során. Ezért lehetséges, hogy a hasi zsír a legtöbb nőn megjelenik 30 éves kor felett. menopauza idején ez még hatványozottabban jelent problémát.


A következő hasi gyakorlatokat érdemes naponta végezni, mindegyikből legalább 5 percet. Kombinálhatjuk a feladatokat, mert ez a leghatékonyabb.

1. Az oldalsó és oldalsó hasi izmokra (derék), valamint a has és a medencefenék mély izmaira.


2. A belső és külső ferde hasi izmok gyakorlása.


3. Hasi gyakorlat az egyenes és a belső hasi izmok számára.Hasizom gyakorlatok gyomorra gyakorolt hatása
Például az alsó, ferde hasi izmok kötik össze a test középső részét, mint egy fűző, és ezáltal automatikusan vékonyabb lesz a derék, ha rendszeresen erősítjük hasizmunkat.
Mindazonáltal az edzés erősíti az alsó hát izmait és stabilizálja a gerincoszlopot, mint az fentebb is olvasható volt.
Ezenkívül az erős mély izmok nagyobb stabilitást nyújtanak a testnek, védik az ízületeket és biztosítják, hogy minden mozgásfajtához optimálisan igazodjanak.

Bővebben a menopauzáról és a túlsúly kialakulásáról
Medencefenék izmainak erősítése és a hólyaggyengeség következményei


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat