18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Mi van a WD40-ben? – Ennyi területen használható!

Megosztás
Kert

Egy szuper termék, amit általában a férfiak használnak, pedig a nők számára is hasznos lehet, például a háztartásban. Mi van a WD40-ben, és milyen területeken praktikus használni? Háztartás, autó, horgászat, és még sok érdekesség!


Mondhatjuk, hogy a WD40 nem csak évek óta, hanem már évtizedek óta megtalálható a boltok polcain.
Elsősorban a férfiak ismerik, pedig a nők számára is hasznos termék lehet a háztartásban.
Gondolnánk, hogy WC takarításához, mozgós alkatrészek kenéséhez, mint például az ajtó zsanérja, cipőtisztításhoz, vagy akár egy ujjunkra szorult gyűrű levételéhez is kiváló segítséget nyújthat, akár percek alatt.

Érdemes kipróbálni!


WD40 és a WC takarítás
Nem csak a drága vízkőoldó termékek ajánlottak WC takarításához, hanem a WD40 is! Ugyanis tökéletesen eltávolítja a szennyeződéseket, feloldja a vízkövet, és megöli a baktériumokat.
Mindazonáltal üvegfelületen is használható a WD40, mert nem marad után vízcsepp foltos az üveg.
Foltokat tüntethetünk el vele rozsdamentes felületekről, műanyagról, zuhanykabinról!


WD40 és a ragasztó maradékok, rágógumi
Nincs is annál borzasztóbb, mint, amikor a rágógumi beleragad a szőnyegbe. Vagy ragasztó maradék található például egy szép lakberendezési tárgyon, amit a címke hagy maga után.

Rágógumi esetében fújjuk be a rágógumit WD40-el, majd várjunk egy picit. A rágógumi először elmozdítható lesz, majd porhanyóssá válik az olaj hatására. Ugyan így segíthet a WD40 az esetlegesen hajba ragadt rágógumi esetében is.

Ceruza, filctoll és golyóstoll firkákat is el lehet távolítani WD40-el!


Gyűrű
Nagy melegben könnyel előfordulhat, hogy gyűrűnket nem tudjuk lehúzni ujjunkról. Segíthet ilyenkor a hideg víz és szappan keveréke, de, ha mégsem, úgy a WD40 biztosan!


Bőrpuhítás
A WD40 bőrpuhításra is használható! Erre sem gondolna szinte senki. A régóta szekrényben álló bőr táskák, szandál pántok tökéletesen felpuhítható WD40-el. Elég egy picit áttörölni őket puha ronggyal, amire WD40-et fújtunk. VELÚRON azonban NE használjuk a WD40-et!!!


Fagy és hó ellen
A WD40 télen is jó szolgálatot tehet, amikor például nem tudjuk bedugni kulcsunkat a zárba. Fújjunk WD40-et a kulcslyukba, várjunk egy picit, és már készen is vagyunk!Darázs védelem
Nagyjából ismerhetjük otthonunk és környezetünk azon területeit, ahova a darazsak szívesen befészkelik magukat. Óvintézkedésként és prevencióként fújjuk be ezeket a helyeket WD40-el, és garantáltan nem fognak ezek a rovarok és bogarak beköltözni az addig ideálisnak tartott helyekre.

Vízhatlan
A WD40 másik pozitív tulajdonsága, hogy befújva vele egy bőr felületet, az vízhatlanná válik.

Ollók
Amikor az olló már szorul, akadozik vele a vágás, elég a csavar részét befújni WD40-el, és máris jobb lesz, mint újkorában. Ezen kívül a WD40 korrózióvédelmet is biztosít.

Kertészkedés
ÓÓ, ki gondolta volna, hogy a WD40 még kertészkedés során is jó szolgálatot tehet. Például nagyon agyagos vagy kemény föld esetén, érdemes az ásót WD40-el befújni, hogy jobban csússzon a földben.

Autóápolás
Az autón lévő esetleges karcolásokat, melyek, ha nem túl mélyek, a WD40 tökéletesen helyre hozza. Ugyan így érdemes lehet WD40-el áttörölni az autó azon részeit, ahol esetleg nekimentünk valamilyen színes tárgynak, és az csíkot húzott autónkon.


Cipzár
A WD40 segítségünkre lehet akkor, ha a cipzár akadozik, vagy nem tudjuk le vagy felhúzni. Nem feltétlenül kell azonnal a cipzár cserére gondolni.


Horgászat
A horgászok rémálma az összegabalyodott damil. Amit szinte lehetetlenség kibogozni. Pedig a WD40 ebben az esetben is szuper hatékony! Fújjuk rá az összetekeredett zsinórra, és óvatos mozdulatokkal húzzuk szét. Ezen túlmenően a WD40 a horgászzsinór élettartamát is meghosszabbítja. 


Ezen kívül nyakláncok esetében is ugyan ilyen hatékony a WD40!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat