18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hőhullám – A szépségápolási termékeket valóban érdemes a hűtőszekrényben tartani? – Melyiket igen és melyiket nem? - Forróság és kozmetikai termékek tárolásának LEXIKONJA!

Megosztás
Szépség

Ostobaság és egy mítosz lenne, hogy a szépségápolási termékeket nagy forróságban érdemes a hűtőszekrényben tárolni?


Sokan mosolyoghatnak most ezen a felvetésen, ám még többen teszik nyáron smink termékeiket a hűtőszekrénybe elővigyázatosságból.
Aki összeszámolta már mennyi pénze áll szépészeti kincsestárában, tudja, hogy bizony nem mindegy, azok idő előtt tönkre mennek-e vagy sem. Körömlakk, púder, szemhéjfesték, parfüm, szemceruza, rúzs, szájfény, szempillaspirál, krémek, arcszérumok és még sorolhatnánk.
Melyiket érdemes és melyiket nem a fentebb termékek közül nyári forróságban hűtőszekrényben tárolni?

A nyári magas hőmérséklet mindenkit elsősorban az élelmiszerek biztonságos tárolására ösztönöz. De csak kevesen gondolnak bele, hogy az amúgy is gondosan kiválasztott kozmetikai termékek is különös tárolást igényelhetnek ebben az időszakban…

Tudtuk?

Hő hatására a parfümök és krémek fontos, illat összetevői elvesznek.

Szemhéjfesték, szempillaspirál, mind mind érzékenyek a hőre, ezért tárolásukra legalább annyira figyelni kell, mint élelmiszerek esetében.

Tartós illat
Egy jó minőségű illatanyag esetén fontos lenne, hogy az tartós maradjon, amikor felvisszük testünkre.
Ennek fenntartása érdekében, különösen nyáron szükséges, hogy az illatosított termékeket hűtőszekrényben tároljuk, ha nem is ott, de legalább hűvös helyen.
Még jobb, ha a hűvös mellett sötétséget is biztosítani tudunk.

Sok parfüm szerelmes azonban úgy gondolja, hogy a fürdőszobai tárolás elegendő. Nem mindenki otthonában!Körömlakk
Gondolnánk, hogy a körömlakkot is érdemes nyári melegben a hűtőszekrénybe tenni? Nos ez valóban egy MÍTOSZ! Semmi esetre se tegyük a körömlakkot hűtőszekrénybe, mert a pici üvegben a körömlakk molekulái túlságosan hamar kihűlnek, és viszkózussá válnak.
A körömlakk különösen sötét és egyben hűvös helyen érzi jól magát.
Vigyázat!
Mindig gondosan zárjuk vissza a körömlakk kupakját, mert hamar kiszáradhat.


Rúzs
Rúzs, szempillaspirál? Különösen érzékenyek a hőre, és ha túl melegben tároljuk őket, akkor konzisztenciájuk krémessé és folyóssá válik. Mindazonáltal azonban semmi esetre sem valók a hűtőszekrénybe!
Tároljuk őket hűvös, de nem sötét helyen, mert ezek a termékek hamar bepenészedhetnek, amennyiben sötétben tároljuk őket.


Szemceruza
Szemceruza, ajakkontúr, mind betehetők a hűtőszekrénybe, ugyanis ezek folyékonnyá válnak hő hatására.

Egy extra szuper tipp a kiszáradt szemceruzák újraélesztéséhez! Tartsuk 1 másodpercre láng fölé, és máris használható lesz még a legkeményebb szemceruza is!

Hogyan hat a pára a szemceruzára?
Próbáld ki! : Kattints ide!

Figyelem!
A hűtőszekrényben a szemceruza állaga kemény lesz, ezért érdemes pár percet várni, amikor kivesszük és használni kezdjük.

Kompakt púder
Talán a legmegosztóbb termék tárolás szempontjából a kompakt púder lehet. Vajon a kompakt púdert ajánlott a hűtőszekrényben tárolni nyári forróságban? 


Nem!

Száraz termékek esetében nem szükséges a termékeket hűtőszekrénybe tenni, mert sem a fény, sem pedig a meleg nem károsítják a terméket.
Azonban érdemes tudni, hogy a pára viszont károsítja a termék tartósságát. Penész réteg keletkezhet a felületen!
Ezt jobb inkább elkerülni! Artról nem is beszélve, hogy a penész réteget semmi esetre se kaparjuk le, ha már a baj megtörtént, mert ez a termék már nem lesz alkalmas használatra. Ugyanis a penész nem csak a felületen jelentkezik, hanem a púder alsóbb rétegeibe is beette magát, különösen, ha már a felszínen megjelent.  


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat