18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Cellulit és cellulitisz témák – Miért téma egyáltalán? És mi a különbség a celllulit és cellulitisz között? – A nagy cellulit és cellulitisz LEXIKON

Megosztás
Szépség

A cellulit és cellulitisz különböző fogalmak, csak nagyon sokan keverik! Mi a különbség a cellulit és cellulitisz között? Nők milliárdjainak van, mégis tabu téma! Az igazság az, hogy a többségnek van! Miért? Ne szégyenkezz miatta! Új mozgalom a cellulit és cellulitisz negatív bekategorizálása ellen világszerte!


Először is érdemes tisztázni, hogy mi az, ami miatt nők milliárdjai szégyenkeznek.
Mi ez a mumus?

Mi a cellulit?

A cellulit nem más, mint a narancsbőr orvosi neve, és latin neve is!

Mint például:

adiposis edematosa (ödémás zsírlerakódás)
status protrusus cutis (a bőr kitüremkedésének állapota),
gynoid lipodystrophy (női típusú zsírszöveti rendellenesség)
dermopanniculosis deformans (a bőr alatti szövetek nem gyulladásos alakváltozása)
Cellulit, mint bőrszöveti rendellenesség

A cellulit a bőr zsírszöveti rétegének rendellenessége.

Nőknél gyakoribb, de férfiaknál is jellemző lehet. Az elváltozás alkati típusú és a tenyérnyi mérettől kezdve egész nagy területre kiterjedhet. Leggyakrabban a comb, a fenék és a karok bőrén jelenik meg.


Mi a Cellulitisz?
A cellulitisz a cellulittel ellentétben a bőr legalsó rétegének a gyulladásos állapota, amely általában bakteriális eredetű! A fertőzés érintheti az irharéteget is és a kötőszöveti résekbe is beférkőzhet.
Öszefoglaló
A cellulitisz egy viszonylag sürgős beavatkozást igénylő gyulladásos állapot, melynek terápiája egyértelmű, a bakteriális gyulladást kell megszüntetni.
A cellulit ellenben egy több faktortól függő bőrelváltozás, ami a megduzzadt zsírszövet és a kötőszöveti rostok egymáshoz való kapcsolatától függ.

Miért téma még mindig?

Miért zavarja a nőket?

Számtalan fórumon olvasni a cellulit jelenségéréről, most a cikkben nevezzük általánosan cellulitnak, habár a nem azonos a cellulitisszal.
Még Kim Kardashioan comjain is látszik, vagyis szinte teljesen elfogadottnak kellene lennie, mégsem az. A szépségipar nagy része is a cellulitra fókuszál. Miért nem tudjuk elfogadni testünk olyannak, amilyen?

Természetesen mindenki szeretne teljesen sima bőrt, esetleg néhány kilótól megszabadulni, ez teljesen normális.

Miért kell szégyenkeznie a nőknek a cellulit miatt?

A magyarázat nem más, mint a tömérdek mennyiségű reklám, kezelési lehetőség, melyek mind azt sugallják, ha narancsbőrünk van, akkor csúnyák vagyunk.

Ez csak egy cellulit és nem tragédia!
Lépjünk túl rajta, mert egyre több fórumon ezt a pozitív hozzáállást ösztönzik a nők világszerte. Kicsit olyan, minta a világ fellázadt volna a cellulit hátrányos bekategorizálása ellen. És valóban!
Szükséges lenne, hogy egyre több híresség, akár modell, közszereplő megmutassa a valóságot, amit sokszor photoshop-al rejtenek el.

Ők sem tökéletesek!

Igenis el kell fogadni, hogy a nők kötőszövete más, mint a férfiaké, és kevés dolgot lehet tenni a cellulit ellen.
Az, hogy teljesen megszabaduljunk a narancsbőrtől, szinte csak egy nőnek sikerül közel ezerből! Ezt fontos tudni!
Érdemes beszélni a témáról, csak nem negatív beállításban, hanem elfogadással és úgy, mint egy teljesen normális jelenségről!
Minden agyban dől el és hozzáállás kérdése…. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat