18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Ezt RONTOD el hajsimításkor – 7 hiba - A nagy hajsimító LEXIKON

Megosztás
Szépség

A nők szinte sosem elégedettek hajukkal, de ez még a legkisebb probléma. Miközben igyekszünk szebbnél szebb frizurákat készíteni, nem is tudunk róla, hogyan tesszük tönkre hajunkat vagy éppenséggel miért nem sikerül frizuránk úgy, ahogyan azt mi szeretnénk. Létezik ma már jeges hajsimítás is!


Milyen hibákat követ el a legtöbb nő hajsimításkor?

Az egyenes haj sosem volt olyan trendi, mint az utóbbi években. Nem is csoda, ha a szépségipar a hajkiegyenesítő, hajsimító eszközökre fókuszál.
Hiába azonban a legszuperebb és legmodernebb hajformázó technológia, ha mi közben elrontjuk a használatát.

A következő tippek egyik termék csomagolásán sem szerepelnek.
Éppen erre lehet jó a hajsimító LEXIKON, mely rávilágíthat a hajsimító helyes használatára.
Ugyanis sok a tévhit!
Hogyan tudom helyesen kisimítani a hajamat?
Milyen hajsimítót vásároljak?
És még sorolhatók lennének a kérdések…

Itt is vannak a válaszok!


Milyen hajsimítót vásároljak?
Nem minden esetben a legdrágábba termék a legjobb! De győződjünk meg róla, hogy a termék márkás, van rá garancia, de mindenekelőtt kellő minőségű teflonnal vannak-e bevonva a kerámialapjai. A gyanúsan olcsó termékeket azonban érdemes kerülni, mert, ha a teflon bevonat túlságosan vékony, akkor a termék károsíthatja a hajszálakat, konkrétan elégetheti őket.


Hajsimítás közvetlenül hajmosás után
Sose használjuk a hajsimítót nedves hajon! Miért? Mert a hajsimító forró kerámialapjai és a hajszálakról felszálló forró gőz különösen rosszat tesznek a haj szerkezetének. Sajnos sokan simítják hajukat nedves állapotban, mondván ez tartósabbá teszi a formázást. A legjobb egyébként, ha nem is a frissen megszárított hajunkat vasaljuk ki, hanem várunk egy éjszakát, és csak másnap használjuk a hajsimítót.


Hajvédelem
Használjunk hővédő spray-t hajsimító vagy akár hajsütővas használata előtt. Ezek ma már nem is olyan drágák, viszont megvédik a hajszálakat a kiszáradástól. A kerámia lapok ugyanis kifejezetten károsak a védtelen hajszálakra nézve.


Rossz technika
Sokan úgy gondolják, minél magasabb hőfokra állítják a hajsimítót, annál szebb lesz az eredmény. Ez így nem igaz!
Maximum 190 fok az, ami még nem károsítja a haj szerkezetét. Hiába lehet magasabb hőfokot is beállítani a terméken, ezt érdemes nem kihasználni. Ettől még igaz, miszerint minél magasabb a hőfok, annál simább és fényesebb lesz a haj…
Arról is csak kevesen tudnak, és bele sem gondolnak, hogy a hajszálak a tövüknél a legvastagabbak. Tehát, ha a hajszálak végeit magas hőfokkal formázzuk, akkor még könnyebben törni fog….

Sima haj minden nap
A haj simítása hosszútávon nem egészséges. Maximum hetente kétszer ajánlott a hajsimító használata. A hajszálaknak is szüksége van a pihenésre.


Kevés gondoskodás
Aki hajsimítót vagy bármilyen más hő hatására aktiválódó hajformázót használ, annak igenis hatványozottabban kell/kellene használnia a hajápoló termékeket. Mint a hajbalzsam, hajpakolás, hajolaj, keratinos pakolás. Mindezen termékek közül is a jó vagy kiváló minőségűeket. Nem lehet és nem is szabad a végtelenségig kizsigerelni hajszálainkat ápolás és gondoskodás nélkül.


Sietősen
Amikor rohanunk, késésben vagyunk, jobb, ha bele sem kezdünk a hajsimító használatába, mert ekkor következik a túl magas hőfok, hiszen azzal gyorsan végezhetünk. Fonjunk inkább lófarkat, tekerjük kontyba hajunkat vagy rövidebb haj esetén használjunk hajcsatot.

Ma már létezik technológia hideg, jobban mondva jeges hajsimításra is! Erről tudunk? 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat