18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Kozmikus kötelék a CICA és GAZDIJA között – Mi a magyarázat?

Megosztás
Tipológia

Sok gazdi gondolja úgy, hogy cicája és közte kozmikus kötelék van, ami igaz is lehet, de egy kis tudomány is áll a hátterében. Egy új tanulmány szerint cicád tükrözi a TE személyiségjegyeidet!


Egy biztos, mindenkinek a saját cicája a legszebb, legokosabb és legkülönlegesebb a világon.
Türelmetlenül nyomja lábát combodba, hogy simogasd meg, „dagaszt”, amikor még hozzá sem értél, de öledben ül, hanyatt vágja magát, amikor üdvözöl, és még sorolhatnánk az egyedi szokásokat.
Amikor megsértődik, azt is azonnal tudod, hiszen kivágtázik a szobából, akár órákon keresztül a szemed elé sem kerül… 
Függetlenül attól, hogy milyen szoros kötelék alakul ki cica és gazdija között, a viselkedésük mögött egy tudományos magyarázat is megbújik, ami a gazdi személyiségjegyeiről árulkodik.

A cicák ugyanis „örökölhetik” a gazdi tulajdonságait. Oké, örökölni nem tudják, de átvehetik.


A cicák ugyanis alkalmazkodnak gazdijuk tulajdonságaihoz…
Tudósok vizsgálatot végeztek, ahol 3331 macskatulajdonost vettek górcső alá, és vizsgálták mind a személyiségüket, mind pedig cicájuk viselkedésmintáit.
A személyiségpszichológia „Big-Five”-ja alapul szolgál a személyiségjegyek feltárásához.
Nyílt gondolkodásmód, lelkiismeretesség, szocializáció, figyelem és neurotizmus (azaz érzelmi labilitás és sebezhetőség).

És a tanulmány eredménye

A nyitott, barátságos emberek macskái látszólag kedvesebbek, bizalmasabbak, kevésbé félősek.
Az erősebb neurotizmussal rendelkező gazdik macskái azonban koránt sem ennyire nyugodtak és kiegyensúlyozottak. Lehetnek akár agresszívek, szorongók, és hajlamosak lehetnek a betegségekre és sajnos az elhízásra is. 

Sajnos kutyákra vetítve nem tudunk még ehhez hasonló tanulmányt közzé tenni, de, amint lehetőség lesz rá, megírjuk! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat