18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nyári barnaság egész évben – Így tart ki őszre is!

Megosztás
Szépség

Sajnos még a legszebb nyár is véget ér, és ezzel együtt búcsút mondhatunk a természetes nyári barnaságnak is. Gondolják ezt sokan. Pedig ez nem így van, mert praktikus tippekkel a természetes nyári barnaság megőrizhető.


Semmilyen mesterséges barnító és szolárium sem tud olyan barnaságot kölcsönözni, mint, amikor kifekszünk a strandon napozni. Ezért a következő tippeket érdemes megfogadni, hogy nyár barnította színünk sokáig megmaradjon, akár ősz végéig is kitartson.

Sok nedvesség
A nyári barnaság megőrzésének egyik fő alapja a bőr nedvességének megőrzése. Így a felső hámréteg nem hámlik le ideje korán. Ezért érdemes még az addiginál is többször hidratáló, testápoló krémet használni.

Peeling
Amennyiben szeretnénk, ha nyári barnaságunk tartósan megmaradna, úgy a peeling alkalmazása csak nagyon enyhén, gyengéden ajánlott. De ez nem azt jelenti, hogy ne radírozzuk bőrünket, mert, ha ezt nem tesszük idény alatt, akkor a természetes folyamatnak köszönhetően hámlani kezd.

Túl forró zuhany
A forró zuhany nagyon népszerű, de ezt inkább mellőzzük, mert a bőrt hamar kiszárítja. Ezen túlmenően megváltoztatja a bőr pH értékét, ami szintén a hámlás folyamatát ösztönzi.

Sokat inni
Nem csak kívülről kell gondoskodnunk bőrünk ápolásáról, hanem belsőleg is.
A túl kevés mennyiségű víz bevitele kiszárítja a bőr sejtjeit, ami szintén hámláshoz vetet. Túlnyomó többségben igyekezzünk vizet inni, vagy esetleg teát.

Egészséges táplálkozás
Nagyon fontos, hogy kellő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot vigyünk be szervezetünkbe, mert ez is nagy befolyással bír a bőrképződés-hámlás folyamatában. Együnk magas rosttartalmú élelmiszereket, és mellőzzük a túl sok cukrot, mert a cukorbevitel öregíti a bőrt. 
Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat