18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Készíts kutyafagyit saját kezűleg – Recept és EXTRA tippek

Megosztás
Nőikedvenc

Fagyi, fagyi, fagyi, amit a kutyák is szeretnek. Azonban az embereknek készült fagylalt nem nekik való! Készíts kutyáknak adható fagylaltot a nagy melegben. Plusz egy hatékony tipp, hogy kutyusod ne kapjon torok és mandulagyulladást!


Kedvencein éppen annyira szeretik az ínyencségeket, mint mi.

Azonban nem minden adható például közülük a kutyáknak, és az egyik ilyen az idény nagy kedvence, ami nem más, mint a fagylalt.Sajnos számtalanszor látni gazdikat, még, ha jó szándékból és csupa szeretetből is, de odaadják kutyájuknak az általuk meghagyott fagylalt maradékát, mert az édes és hideg.

Ez a fagylalt viszont nem ajánlott kutyusoknak. Viszont most mutatunk egy receptet, aminek segítségével örömet okozhatunk nyári forróságban kedvencünknek.

Először is kezdjük az alapoknál…
Mi a kutyafagyi alapja?
Lehet zöldség és joghurt vagy túró is. Ettől lesz krémes a fagylalt. Extra tipp lehet még a banán, ami szintén krémessé teszi a kutyafagylaltot.

Mit keverjünk hozzá ízesítésként?
Biztosan ismerjük kutyánk ízlését. Ennek megfelelően a kutyafagylalt lehet édes és sós is.
Édes esetén adhatunk az alaphoz gyümölcsöket, sós esetén pedig zöldséget, halat (pl. tonhal konzervből), a variációk tárháza kimeríthetetlen. Ezek mindegyikét érdemes pürésíteni.Keverjük össze az alapanyagokat, majd tegyük szilikon formába, ezután pedig a fagyasztóba.
Figyelem!
A kutyák, akár csak az emberek, kaphatnak torokgyulladást és mandulagyulladást is a hideg élelmiszerektől!
Kutyusok esetében a mandulagyulladás sokkal hamarabb kialakulhat, mint az embereknél.
A kutya köhögni kezd, belázasodik, és akár 2 hétbe is beletelhet, míg antibiotikumos kezeléssel meggyógyul. Ezt egyik gazdi sem szeretné, ugye?
És ha ez még nem lenne elég, akkor a kutyák gyomra rendkívül érzékeny a hidegre! Ezt csak kevesen tudják.
Ezért érdemes a kutyafagylaltot mini adagokban elkészíteni…
Egyszerre ne adjunk kedvencünknek túl sokat belőle. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat