18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Milyen gyakran szabad borotválni a lábat? - Hányszor ajánlott egy borotvát használni?

Megosztás
Szépség

Oké, még mindig sokan használják a borotvát, mint gyors, és olcsó szőrtelenítő eszközt. Jó lenne naponta használni, hiszen akár egy éjszaka alatt is kinőhetnek azok a fránya szőrszálak. De milyen gyakran lenne szabad használni a borotvát?


A láb borotválás témája sokkal bonyolultabb és összetettebb, mint azt sokan gondolnák.
Milyen gyakran lenne szabad a borotvát végig húznunk bőrünkön?
Milyen gyakran cseréljük a borotvát, vagy éppenséggel a pengét?
Ezekre a kérdésekre most alább következnek a válaszok…

Jó előre eldöntöttük, hogy borotválni szeretnénk lábainkon a szőrt, ez mindenkinek a magánügye és természetesen függ az anyagi lehetőségeinktől is.
Aki a borotva mellett teszi le voksát, jó ha tudja a következőket, hogy elkerülj a sérüléseket.

Milyen gyakran ajánlott borotválni a lábat?

Maximum hány alakalommal ajánlott a borotvát vagy a pengét használni?


Az igazság az, hogy nincsen konkrét szabály egyik témakörben sem. Ez mindenekelőtt attól függ, milyen erősségű lábunkon a szőrzet, az milyen gyorsan nő, mennyire érzékeny a bőrünk.

A világos hajszínnel rendelkező embereknek általában puhább és ritkább a szőrzete.
Bár a bőrgyógyászok nem ajánlják a napi rendszerességű borotválkozást, mert bőrirritációt okozhat, mégis elfogadható, ha naponta szőrtelenítjük borotvával lábainkat.
DE
De csak akkor, ha borotvahabot használunk hozzá.

Fontos
Hogyan borotváljuk lábainkat?
Nagyon fontos, hogy borotválás előtt a bőrt és szőrt is felpuhítsuk. Ehhez alkalmas a langyos víz és borotvahab.
Amennyiben a bőr felülete száraz, a borotvapenge felsérti a bőrt, mert az nem tud akadálymentesen haladni a bőr felületén.
A borotvát pedig ajánlatos a szőr növekedésének irányával ellenkezőleg használni.

Milyen gyakran érdemes a borotvát vagy a pengét cserélni?
Általánosságban elmondható, hogy 15-20 alkalom után érdemes a borotvát vagy a pengét lecserélni, amennyiben nem egyszer használatos borotvát vásároltunk.
Azonban erre a kérdésre a válasz nagyban függ szőrzetünktől, ugyanis érezni fogjuk, amikor a borotva már nem vágja hatékonyan a szőrt, karcol… Ezt nem szabad azonban megvárni.

Higiénia
Nagyon fontos a higiénia, amire csak kevesen gondolnak. A nem egyszer használatos borotvák esetén különösen fontos, hogy minden használat után alkohollal lefertőtlenítsük le a pengét, mert arra elhalt bőrsejtek tapadnak. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat