18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A pszichopaták így isszák a kávét!

Megosztás
Tipológia

A kávét leginkább tejjel és cukorral szeretjük inni? Vagy esetleg tisztán, feketén? Egy új tanulmány szerint a kávéivási szokás sokat elárul a lélekről…


Az Isnburcki Egyetem kutatói egy nemrég készült tanulmány elemzése során összefüggést találtak a kávé ivási szokás és a mögötte álló viselkedési jegyek között.

Tanulmány

Fekete kávé = fekete lélek?
A tanulmány szerint a pszichopatikus viselkedésű emberek inkább a fekete kávét kedvelik.
A pszichopatákat ebben az esetben olyan személyként definiálják, aki hajlamos a mindennapi szadizmusra, nárcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezik, és hajlamos az agresszióra.
A tudósok mindegy 500 résztvevőt kérdeztek meg ízléséről, majd 4 különböző személyiségvizsgálatot végeztek. 

Az eredmény
Az eredmény a mindennapos szadizmus és más pszichopatikus tulajdonságok következetesen kapcsolódnak az emberekhez, akik inkább a keserű ízvilágot részesítik előnyben.
Ez azt is jelenti, hogy a pszichopaták a gin tonicra, a sötét és keserű csokoládéra, és a sörre koncentrálnak.
Ezzel párhuzamosan kiderült, hogy a szimpatikus emberek viszont nem részesítik előnyben a keserű anyagokat az élelmiszerekben.

Ez akár jelenthetné azt is, hogy nagyon sokan pszichopaták a világon, de a felmérés nem volt reprezentatív, és semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá.
Azonban egyre több kutatás fókuszál erre az összefüggésre, hogy mielőbb felismerhetők legyenek a pszichopata jellemvonások.
Tehát nem mindenki nevezhető pszichopatának, akik tisztán, feketén issza a kávét vagy szereti a keserű csokoládét, és a sört. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat