18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Igazi fogíny KÁROSÍTÓK – A fehér LISZT is közé tartozik!

Megosztás
Egészség

Igazi meglepetés, miszerint nem csak az édességek, alkohol és dohányzás károsítja a fogínyt és fogakat, hanem a fehér liszt tartalmú élelmiszerek is! Mi ennek az oka? Ínygyulladás, fogszuvasodás, és sok más, amire eddig nem is gondoltunk volna.


A fogíny gyulladás rendkívül fájdalmas lehet, ami odafigyeléssel elkerülhető.
Megmutatjuk, miket érdemes kerülni, ha egészséges fogínyt és fogakat szeretnénk.

Túl kemény fogkefe.

Használjunk fogselymet - fentről lefelé irányítva. Kerüljük a fehér liszt tartalmú élelmiszereket. 
Ne együnk túl sok édességet, mert nem csak a fogakat károsítják, hanem a fogínyt is. 
Az alkohol plakkokhoz vezet és gyengíti az immunrendszert. 
A dohányzás állandó irritációt okoz a szájban. 

Gingivits (orvosi megnevezése a fogínygyulladásnak) rendkívül fájdalmas és rosszabb esetben periodontitiszhez vezethet, ami nem más, mint a fogak meglazulása.
Annak érdekében, ne jussunk el idáig, semmilyen körülmények között nem szabad a fogínygyulladást félvállról venni.

Túl kemény fogkefe
Maga a túl kemény fogkefe is is felsértheti a fogínyt, de a már meglévő fogíny gyulladást is súlyosbíthatja. Fogíny gyulladás esetén ajánlott puha fogkefét használni.

Használjunk fogselymet
A fogselyem nagyon praktikus, de csak akkor, ha helyesen használjuk. Vannak szennyeződések, melyeket még a szájzuhany sem képes eltávolítani. A fogselymet mindig fentről húzzuk lefelé, hogy a szennyeződést ne toljuk fel vele az íny alá. A fogselymet mindig vízszintesen húzzuk keresztül a fogak között.

FEHÉR LISZT termékek
Igazi meglepetés, miszerint az izolált szénhidrátokban gazdag élelmiszerek egyik fő okozói lehetnek a „periodontiumnak”. Pizza, fehér kenyér, és rengeteg más élelmiszer, ami fehér lisztet tartalmaz.

Édességek
Az édességek nem csak a fogakat roncsolják, de súlyosbíthatják is a fogínygyulladást. Különösen akkor kerüljük a cukrot, amikor fogínygyulladásunk van.

Alkohol és a plakkok
Bár sokan gondolják úgy, hogy az alkohol fertőtlenítő hatású, de fogínygyulladás esetén kifejezetten káros. Irritálja a szájüreget, belobbanthatja a gyulladt ínyt, és mindezeken túl lerakódás képződhet a fogakon, melyekben a baktériumok könnyen megtelepszenek. Az alkohol továbbá gyengíti az immunrendszert, ami szintén nem segíti a gyógyulást.

Dohányzás és állandó irritáció
A dohányzás a szájüregben állandó irritációt okoz, különösen akkor mellőzzük, ha fogínygyulladásban szenvedünk. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek