18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hogyan lehet megszabadulni a hormonális hasi zsírtól?

Megosztás
Egészség

Sportolunk, diétázunk, és még mindig nem fogyunk? Ennek oka lehet egy hormonális zavar is. Mit jelent ez, és hogyan lehet megszabadulni a hormonális hasi zsírtól?


A magas fehérjetartalmú ételek szabályozzák a leptin hormon szintet. 
Az inzulinszint optimális szinten tartása megfelelő táplálkozással. 
Hogyan lehet a kortizol szintet tartósan alacsonyan tartani. 
Hogyan lehet a hormonális hasi zsírtól megszabadulni? 

Sportolunk, egészségesen táplálkozunk, minden előírást betartunk, a felesleges kilók mégsem fogynak el rólunk.
Sokan találkoztak már ezzel a problémával.

Megmutatjuk, mely hormonok akadályozzák meg a fogyást, és hogyan lehet ezeket szabályozni.


A magas fehérjetartalmú élelmiszerek szabályozzák a leptin hormon szintjét.
A leptint zsírsejtjeink termelik, és az agynak küldenek jelzést, amikor eleget ettünk és jóllaktunk.
Azonban minél magasabb a testzsír arányunk, azaz minél több túlsúlyt jelentő kiló van rajtunk, szervezetünk annál ellenállóbbá válik a leptin hormonnal szemben, és ezért lehetünk még gyakrabban éhesek, és ezért eszünk jóval többet, mint kellene.

A magas fehérjetartalmú ételek támogatják a leptin hormontermelés egyensúlyát. az állati termékek mellett, mint például a baromfihús és halak, a hüvelyesek is rendkívül gazdagok fehérjében. Ezt csak kevesen tudják. Ezért láthatjuk a vegetáriánus étrendet követőket soványnak. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy vegetáriánusnak kellene lennünk.
Fontos!
Az éhezés nem megoldás! Sőt! Gondoskodni kell az elegendő táplálék mennyiségének beviteléről, mert, ha nem eszünk eleget, akkor a szervezetben a leptin hormon szintje hamar lecsökken. Ezt is csak kevesen tudják!


Az inzulinszint optimális szinten tartása
Egyes élelmiszerek (általában az egyszerű szénhidrátok) rövid időn keresztül növelik az inzulinszintet, majd gyorsan gyorsan csökkentik a vércukor szintet. És ez az, ami a farkaséhséget okozza!
Ezért igyekezzünk elkerülni azokat az élelmiszereket, melyek csak rövid ideig okoznak telítettség érzetet.
Érdemes megfigyelnünk testünk jelzését, mert egyénenként nagyon változó lehet, mely jó szénhidrátok (gyümölcsök) okoznak hosszan tartó jóllakottságot! Van, akit egy banán sokkal hosszabb ideig tart jóllakottan, mint egy alma.

Hogyan lehet a kortizol szintet tartósan alacsonyan tartani?
A kortizol egy stresszhormon, mely szabályozza és egyben felelős a fogyásért.
Ennek oka, amint több kortizolt termel szervezetünk, az agyunk ezt úgy érzékeli, hogy több energiára van szükségünk. Az eredmény nem más, mint egy ingadozó vércukorszint és éhségérzet, aminek hatására egyre többet eszünk, jóval többet, mint, amennyire szükségünk lenne.

A következő tippek segítenek a kortizol szintet egyensúlyban tartani


Győződjünk meg róla, hogy eleget alszunk. Amennyiben az éjszakai pihenés nem elegendő, hogy kipihenjük magunkat, magas arányban szabadul fel kortizol a szervezetben. Szintén zavarja a fentebb már említett leptin hormon szintjét a kevés alvás.

Kerüljük a koffeintartalmú italokat, különösen stresszes időszakban. A kávé, az energiaitalok növelik a stresszhormon felszabadulását.

tanuljunk meg relaxációs technikákat, melyek segítenek a stressz csökkentésében. Jóga, meditálás, autogén tréning, progresszív izomlazítás.

Ne vigyük túlzásba a sportolást sem! Természetesen a testmozgás fontos, és elengedhetetlen, hogy megszabaduljunk a felesleges kilóktól, de ez könnyen az ellenkezőjét is kiválthatja. Aki túlterheli testét, szintén számolhat a magas arányú kortizol felszabadulásával. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek