18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
18+

Izzadás a mellek között és alatt – Mi segít?

Megosztás
Életmód

Különösen a nagymellű nőknél jelenthet problémát a mell közti és alatti izzadás. Mindemellett az izzadás van, akinél szagokkal is jár, és nem utolsó sorban pattanások is megjelenhetnek. Ezek együttesen kész katasztrófa. De van megoldás! Kérdések és válaszok!

18+

Kellemetlen, amikor mellek közt és mellek alatt izzadunk, még kellemetlenebb, ha ez a ruhán is meglátszik.
Sok nő szenved ettől nem csak nyáron, hanem akár télen is.
Különösen a nagy kebellel megáldott nők keresnek praktikus megoldásokat, és nem is sikertelenül, mert vannak tippek, melyek azonnali segítséget nyújtanak.

És sok a tévhit is.

Dr. A Carina Peter bőrgyógyász Hamburgban folytatott gyakorlata során sok újdonságot látott és tanult.
Kérdések és válaszok, melyek segíthetnek eloszlani a tévhiteket.

Káros lehet a mell közötti és alatti izzadás?
Elsősorban zavaró, ha egyfolytában nedvességet érzünk mellünk tájékán, de sajnos ezen túlmenően az ekcéma kialakulásának a kockázata is magasabb, mint az átlag esetében. Ezeken túlmenően a nedves környezet igazi táptalajt biztosít a baktériumok és gombák szaporodásának.

Az izzadás lehet a pattanások kialakulásának oka?
A pattanások egy élesztőgomba jelenlétére utalhatnak. Az is lehet, hogy a bőrön belüli tüszők gyulladtak be az állandó izzadás következtében. Amennyiben nem vagyunk biztosak, érdemes bőrgyógyász szakorvos segítségét kérni.

Hogyan lehet a legjobban gondoskodni a mell körüli bőrről?
Tévhit, miszerint ezt a területet nagyon alaposan meg kell mosni! Ez nem tesz jót! A túl sok tusfürdő károsíthatja a bőrréteget, ezért jobb, ha enyhe hatású- bőr semleges pH értékű tisztálkodószereket használunk. Segíthet még a zuhanyolaj is.

Mi segíthet, ha az izzadás mellé kellemetlen szagok is párosulnak?
A szag nem az izzadástól származik! Ezt is sokan rosszul tudják. Hanem az izzadságot lebontó baktériumoktól! Ebben az esetben meg kell tisztítani a bőrt antibakteriális oldatokkal, mint például a Tricolosan vagy Octenisept. Ezek a gyógyszeres készítmények gyógyszertárban kaphatók, a bőrre gyengéd hatást gyakorolnak és semlegesítik a baktériumokat.

Mit lehet tenni, ha a bőr már fáj is?
A sebeket a súrlódás okozza, ami valóban nagyon fájdalmas lehet. Mindenféleképpen meg kell szüntetni a súrlódást, hogy a sebek gyógyulhassanak. Nap közben segíthet, ha vászonfürtöt helyezünk melleink közé és alá is, de ezeket naponta akár többször is cserélni kell. Használat után fertőtlenítő mosásban érdemes mosni, hogy a baktériumokat elpusztítsuk az anyagból és ne fertőzzük felül az eddigi sebeket.
A B. Tannosynt kiváló gyulladáscsökkentő készítmény például.

Sebhintő por
A sebhintő por csak akkor ajánlott, ha a sebek már nem nedvesek! Különben a beleragadó por megakadályozza a gyógyulást! Éppen úgy, ahogyan nyílt sebbe sem szabad sebhintő port szórni.
Vannak azonban ma már cink alapú, oxiddal és talkummal kevert por és folyékony por készítmények is, melyek valóban hatékonyak.

És mi a helyzet az izzadásgátló dezodorral?
Az izzadásgátló dezodorok általában alumíniumsókkal gátolják meg az izzadást. Bár ma nagyon nagy az ellenszenv, mégis ajánlottak lehetnek mell közötti és alatti izzadás gátlására is. De csakis a parfüm és teljesen illatmentes termékek!


Megosztás

18+
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat
18+