18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves
18+

Arcszőrzet eltávolítása – Lehetőségek LEXIKONJA

Megosztás
Szépség

A nők esetében az arcon megjelenő szőrzet igazi esztétikai probléma. Függetlenül attól, hogy epilátor, szőrtelenítő krém, gyanta, a kezelések száma nagyban függ alkatunktól, és nem mindenki számra ajánlottak ugyan azon arcszőrzet eltávolító módszerek. Ezt csak kevesen tudják. Kinek, milyen arcszőrzet eltávolító módszer ajánlott?

18+

A nők számára a haj a nőiesség egyik megtestesítője, ugyanakkor egy abszolút szentélynek számít, ha arcbőrünk ápolásáról van szó. A haj azonban nem az arcra való, jobban mondva a szőrszálak!

Borotválás
Ma még mindig elterjed az arcszőrzet borotválása, pedig a borotválás hatására a szőrszálak csak még jobban megerősödnek, ráadásul nem is nevezhető tartós eljárásnak. Mindazonáltal gyors és olcsó.

Csipesz
A csipesz alkalmazása akkor ajánlott, ha csak pár eltéved kósza szőrszálról van szó. És azt is igyekezzünk a szőrtüszővel együtt kihúzni, ne szakítsuk bele a szőrszálat, mert az begyulladhat. Ez valamivel tartósabb megoldás, mint a borotválás, és olcsó is, de mégsem az igazi.

Gyanta
A gyanta hallatán sokaknak van ellenérzésük, pedig a mai gyanták már teljesen profinak nevezhetők.
Létezik a hagyományos gyanta, amit felforrósítanak, majd lehűtenek. Létezik a cukor gyanta, ami nem annyira forró. Mind a két módszer garantáltan eltávolítja még a legapróbb szőrszálakat is, és tartós eredményt produkál. Különösen 2-3 heti rendszeres kezelés estén. Hátránya lehet a fájdalomérzet, amit sokan nem szeretnek. De hozzá lehet szokni.

Epilátor
Az epilátor használata nagyjából hasonló eredményt hozhat, mint a csipesz módszer. Csak kicsit hatékonyabb, mert nagyobb felületről tudja a szőrt eltávolítani. Érdemes tudni, hogy az epilátor használata során a szőrtüsző begyulladhat. Arcszőrzet eltávolítására csakis nagyon jó minőségű, professzionális epilátort használjunk.

IPL módszer
Az IPL módszer sem ismeretlen ma már, viszont sokan nem tudják, hogy többszöri kezelésre van szükség, hogy a szőrszálakat tartósan eltávolítsuk. És érdemes tudni, hogy az IPL lámpa könnyen égési sérülést okozhat, ezért érdemes szakember segítségét kérni. Tartós hatás eléréséhez azonban 2-3 hónap időre is szükség lehet, miközben a kezelések gyakorisága 2 hetente ajánlott. Ez a módszer nem olcsó akkor sem, ha szépségszalonban végeztetjük, és akkor sem, ha megvásároljuk az IPL szőrtelenítő gépet.

Szőrtelenítő krém
Arcszőrzet eltávolítására egyáltalán nem ajánlott, de, ha a szükség úgy hozza, akkor használjuk. A kén kellemetlen szaga és a bőriirritáció kockázata együttesen teszik kevésbé alkalmassá a szőrtelenítő krémeket arcszőrzet eltávolítására.

Szőkítés
Sokan választják a fájdalom helyett a szőkítés módszerét, amit brazil szőkítésnek is hívnak. Valóban nem lesznek a szőrszálak annyira láthatók, viszont smink felvitelekor a szőrszálakra lerakódó púder és alapozó, igazán láthatóvá teszi.

Mi az oka a nemkívánatos arcszőrzet növekedésének?
A megoldások mellett érdemes egy picit belelátni abba is, mi lehet az oka, ha valakinek az arcszőrzete megerősödik, és esztétikailag is zavaró mértéket ölt.
Az egyik fő oka az arcszőrzet indokoltnál erőteljesebb növekedésének az tesztoszteron hormon túltermelése lehet. 
De ugyan ilyen okozója lehet még a megnövekedett androgén koncentráció is.
Hirsutizmusnak említik orvosi körökben. A menopauza okozta hormonváltozás szintén elősegítheti az arcszőrzet növekedését, hiszen az ösztrogénszint ebben az időszakban lecsökken.

Sok esetben a felső ajkak felett található szőrszálak genetikai jellegűek. Van, aki hajlamos rá. 


Megosztás

18+
  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat
18+