18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

A hétköznapok fenntarthatósága augusztus 15-18 - EcoPunk Találkozó, Terényben

Megosztás
Kultúra

Szuper KREATV és egyben TUDOMÁNYOS program az EGÉSZ CSALÁDNAK! A szabadtéri kötetlen “konferencián” egyszerre több színpadon tartanak interaktív előadásokat, vitákat, workshopokat a legismertebb hazai és nemzetközi előadók, valamint olyan gyakorlati megvalósítók, akik a saját témájuk kiemelkedő szakemberei, ugyanakkor nyilvános előadás keretében még soha nem osztották meg tapasztalataikat.


Tudod mi az EcoPunk?

Az EcoPunk Találkozón a megszokott kereteket elhagyva, a szabadban gyűjthetjük be a hétköznapok ökológiájával kapcsolatos legfrissebb, minőségi ismeretanyagot, amelyhez eddig vagy egyáltalán nem vagy csak négy fal között, neon fényben fértünk hozzá. 

A szabadtéri kötetlen “konferencián” egyszerre több színpadon tartanak interaktív előadásokat, vitákat, workshopokat a legismertebb hazai és nemzetközi előadók, valamint olyan gyakorlati megvalósítók, akik a saját témájuk kiemelkedő szakemberei, ugyanakkor nyilvános előadás keretében még soha nem osztották meg tapasztalataikat.
Időpont: 2019. augusztus 15-18.
Szemléletváltás

A szemléletváltás többnyire a lelkiismeret-furdalásban gyökerezik, annak felismerésében, hogy a tanult, megszokott létezésünk kárára van a Természetnek, ami végső soron a mi kárunkat okozza. Ám semmilyen tudatos lépés és változtatás nem jár közvetlen pozitív visszacsatolással. 

Környezettudatosan élni szívás. Rengeteg lemondással és konfliktussal jár.

Elutasítjuk a lelkiismeret-furdalás keltést, egymásra mutogatást.

Mindenki a saját ökológiai lábnyomáért felel. Az EcoPunk Találkozón közösen keresünk gyógyírt a saját lelkiismeret-furdalásunkra és olyan megoldásokat próbálunk bemutatni a témában jártas szakértőkön keresztül, amelyekből mindenki összeállíthatja magának azt, amit hétköznapi életébe bele tud illeszteni.

Éghajlat és a jövő képe
Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete (IPCC) által kiadott legfrissebb jelentés szerint a 1,5 °C-os melegedés ijesztő következmények sorát indíthatja be, amiket csakis egy most kezdődő, emberöltőnyi időt (30 év) igénybe vevő, s az egész világra kiterjedő átalakulással előzhetünk meg.

Nem elég elszigetelt csoportokban szélsőségekben gondolkodni. 
Tömegeknek kell változtatniuk a hétköznapi szokásaikon. Mindenkire szükség van, az üzleti élet szereplőire ugyanúgy, mint a magánszemélyekre. Piaci alapon rontottuk el, piaci alapon is kell helyrehozni.

Cél
A rendezvény célja, hogy széles tömegek számára tegyük elérhetővé és vonzóvá, a saját ökológiai lábnyomuk csökkentését. 

Ezért bárki, aki ellátogat a Találkozóra, tartson bárhol a szemléletváltásban és éljen bármilyen életet, biztosan kell, hogy találjon olyan megoldásokat, amelyeket hazatérve, a hétköznapi életébe be tud integrálni.


Ezt úgy érjük el, hogy egy fedél alá hozzuk a főbb témakörök ismert szakértőit. Gyakorlati tanácsokat, megoldásokat, praktikákat gyűjtünk egy térbe, és átjárhatóvá tesszük a különböző témákat. Kísérleteket végzünk, kételkedünk, válaszokat keresünk.
Ami a Föld nevű bolygón való fizikai létezésünkhöz szükséges, arra mutatunk fenntartható alternatívát. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat