18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Nyugat-Európa és a vakcinázási bizalom

Megosztás
Életmód

Válságról lehetne beszélni Nyugat-Európában? Könnyen lehet! Ugyanis soha nem volt még annyi ellenzője, mint ma! Okok a háttérben!


A szegényebb országokban az emberek nagyobb mértékben bíznak a vakcinázásban, mint a gazdagabb országokban.
Németország az első között jár, akiknél a bizalom igen jelentős mértékben elveszett.
Számos európai felmérést összesített egy brit alapítvány „Welcome Trust”, melynek adatai szerint a Nyugat-Európai válaszadók mindösszesen 59%-a értékeli biztonságosnak az oltásokat.

Németországban 67% volt ez az arány, és a magasabb végzettséggel rendelkezők jobban ismerik az oltásokat, mint az alacsonyabban iskolázottak.

Social media

A social media felületek növelik a vakcinázás körüli félelmet, mondta Heidi Larson a The Guardian londoni higiéniai és trópusi orvostudományi iskolából.
A „Welcome Global Monitor 2018” esetében több, mint 140.000 ember, közel 140 országban válaszolt a kutatás kérdéseire, mit gondolnak a vakcinázásáról és más tudományos témákról.

Bangladesben és Ruandában tehát a legmagasabb az oltások iránti bizalom. Nyugat-Európában a franciák mutatják a legnagyobb bizalmatlanságot. Ott a válaszadók 33 százaléka nem tartja biztonságosnak a védőoltásokat. A franciák 47 százaléka tartja biztonságosnak az oltásokat.

Különösen a gazdagabb országokban, ahol már nem látjuk a megelőző betegségek szörnyű következményeit, az emberek vonakodnak az oltásoktól, mondta Larson. A diftéria, a kanyaró és a szamárköhögés például ilyen betegségek.
Ez azonban egy olyan luxus, amit nem engedhetünk meg magunknak.
Csak a Föld két gazdagabb régiójában, Észek-Európában és Észak-Amerikában 73 és 72 százalékos volt a bizalom az oltásokban, még akkor is, ha ez nem érte el a világ átlagát. Összehasonlításképpen Dél-Ázsiában 95 százalék az oltások támogatottsági szintje.

Ukrajnában a válaszadók mindösszesen 50 százaléka mondta, hogy az oltások biztonságosak és hatékonyak.
2018-ban több mint 53.000 kanyaróbetegség lett regisztrálva. A kormányhivatalok iránti bizalmatlanság a vakcinázás biztonságával kapcsolatos kétségekkel jár, ezt is kiolvasták a tanulmányok szerzői a kapott válaszokból.

Különösen a fiatal szülőknek a kérdésekre adott válaszait volt nehéz regisztrálni, mert a social media nagy mértékben befolyásolta őket. Ott ugyanis a téves információ gyorsabban terjed.

Az UNICEF gyermekszervezete figyelmeztetett márciusban, hogy a kanyaró világszerte riasztó arányokat ért el.


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat