18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Bikini – Így ápolhatod az anyagot és lesz sok-sok évig új hatása

Megosztás
Otthon

Vagyonokat költünk szezon előtt és közben is fürdőruháinkra. A legújabb fürdőruha trend ugyan mindig picit változik a korábbiakhoz képest, de a fő irányvonalak megmaradnak. Ezért mindig jól jöhet a régi fürdőruha is, ami újszerű maradhat, ha megfelelően ápoljuk a különleges, rugalmas anyagot. Van kedvenc fürdőruhád?


A tökéletes fürdőruhát megtalálni, de ha sikerült, akkor örök darab lehet. De csak akkor, ha kellő odafigyeléssel tisztítjuk és tároljuk.

A fürdőruha anyaga úgynevezett microfibra anyag, ami rendkívül rugalmas, hiszen a szövetbe beleszőtték a gumit.

A gumi az, ami kitágulhat, elkezdhet bolyhosodni, és végül az anyag elveszíti rugalmasságát.

A rugalmasságon túl fontos szempont az élénk szín megtartása, hiszen sokat keresgéltünk, mire megtaláltuk azt a mintát, színt, amit szívesen viselünk.

Mivel a fürdőruha extrém környezeti tényezőknek van kitéve, mint a napsugárzás, klóros víz, vagy éppen a sós tenger, és ott vannak még a napozótermékek is.

A következő tippeket érdemes megfogadni, hogy a fürdőruha akár több év elteltével is újszerű maradjon. 
  • Első használat előtt mossuk ki kézzel, langyos vízben. Sok gyártó a készítés során egészségtelen vegyszereket használ, amire sokan nem is gondolnának.

  • Fényvédő termékek! A fényvédő termékek kémiai vegyületei csúnya foltokat hagyhatnak a fürdőruhán, ezért érdemes még a fürdőruha felvétele előtt alaposan bekenni magunkat, megvárni, amíg a napolaj vagy naptej felszívódik bőrünkön, és csak ezután belebújni a fürdőruhába. Napozáskor igyekezzünk elkerülni, hogy a krémek, napolaj a fürdőruhára kerüljön.

  • Napozás után a fürdőruhát mielőbb mossuk ki maximum 40 fokos hőmérsékletű vízben mosószerrel. Viszont NE használjunk ÖBLÍTŐSZERT!

  • Makacs foltok esetén! Makacs foltok esetén se úgy járjunk el, mintha normál textíliáról lenne szó! Ugyanis a fürdőruhát kézzel dörzsölve, a gumi szövés kinyúlhat, maga az anyag pedig bolyhos lesz. Ezért makacs folt esetén áztassuk be mosószeres vízbe a fürdőruhát egy éjszakára.

  • Ne szárítsuk a fürdőruhát napon! Kifakul a színe! Tegyük inkább szárítóra, amire fektetve érdemes ráhelyezni. Szárítógépbe semmi esetre se tegyünk fürdőruhát, ez TABU!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat