18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Így borotváld magad, hogy ne pattogzzon ki a bőröd – Praktikus tippek fürdőruha szezonra! - IS!

Megosztás
Szépség

Különösen azoknak segíthetnek a következő tippek, akik gyakran borotválják magukat. És nem csak lábaikat. Nincs is annál csúnyább, mint, amikor a bőr begyullad!


Vannak, akik rendszeresen borotválják magukat, és nem csak lábaikat, ahol a bőr viszonylag vastag és ellenálló.
A kényes területek esetében ez koránt sem ennyire egyszerű!
Ahhoz, hogy a bőr sehol ne pattogzzon ki, ne gyulladjon be, praktikus és még annál is hatékonyabb tippeket mutatunk.

Sokan érezheti, hogy bőrük ég, amikor pár nap elteltével ismételten a borotvához nyúlnak. De mit lehet tenni?
Mégsem maradhatunk szőrösek, különösen strandszezonban, amikor a fürdőruha nem takar el mindent.

Érdekesség, hogy vannak olyan szakmák, ahol elengedhetetlen a tökéletes kinézet, egy szőrszál sem kandikálhat ki sehonnan. A következő tippek éppen olyanoktól érkeznek, akik itt dolgoznak. Tehát garantáltan hatékonyak!

Babolaj borotválkozás előtt
Mindennek az alapja a helyes előkészítés! Ami nem is olyan bonyolult! Dörzsöljük be babolajjal a borotválni kívánt területet, alaposan masszírozzuk be az olajat a bőrbe, majd lágyan itassuk le, és kezdhetjük is a szőrtelenítést.

Használjunk férfi borotvát!
Használjunk kifejezetten férfiak számára készült borotvát, és nem árthat, ha még borotvahabot is felkenünk a területre. Ezek a borotvák különösen gyengédek, hiszen arcra tervezték őket.

Miért gyullad be a bőr borotválkozás után?
Aki nem puhítja fel a bőrt, és nem gondoskodik a hidratálásról, ne csodálkozzon, ha a borotva a legfelső hámréteget is megsérti, mindazonáltal a mélyebben lapuló szőrszálak azok, amiket a borotva nem tud eltávolítani, és ezek okozzák a gyulladást. Felpuhított bőr esetén minden könnyedén megy!

Borotválkozás után
A befejezés, jobban mondva az utókezelés sem elhanyagolandó!
Ahhoz, hogy borotválkozás után ne gyulladjon be a bőr, a leborotvált területet fertőtleníteni szükséges. Ehhez használjunk gyógyszertárban kapható tiszta alkoholt. Majd fújjuk be a területet illatmentes dezodorral. A dezodor megakadályozza, hogy a terület nedvessé váljon, ahol a baktériumok elszaporodhatnak, és gyulladást okoznak.
Nem is olyan bonyolult! Igaz? 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat