18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Döbbenetes – Ilyen hatványozottan nő percek alatt a forróság a parkoló AUTÓBAN

Megosztás
Egészség

Nyáron nem tart sokáig, hogy a jármű felforrósodjon. Pár fok kiindulási ponttól számítva is hatványozottan NŐ a hőmérséklet. Ezt egy táblázatban meg is mutatjuk!


Hőségriadó, kánikula, szinte levegőt sem kapunk a forróságban. Éppen ezért zárt térben, ami üveggel fedett, a hőmérő higanyszála pillanatok alatt olyan magasra szökhet, hogy az akár életveszélyes is lehet. 


Nem is gondolnánk, de 22 fok és 24 fok között ez a 2 foknyi különbség hatványozottan forrósodik fel a parkoló autóban.
Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, hogy semmilyen élőlényt nem szabad akár csak 5 percre sem a bezárt autóban hagyni, mert ezzel életveszélybe sodorhatjuk.

10 perc elteltével
10 perc elteltével akár 40 fok is lehet az autóban, és ez forró napokon extrán veszélyes lehet. Keringési zavar, légszomj, hőguta, ájulás, és még sorolhatók a következmények.
A következő táblázat tökéletesen megmutatja, milyen gyorsan emelkedik percek alatt a hőmérséklet a parkoló autóban. A gyerekek, idősek és állatok különösen veszélyeztetettek!
A gyerekek esetében azért különösen nagy a kockázat, mert a pici testfelülethez képest a párolgás – izzadás hatékonysága hatványozottan romlik, a hőelnyelés ezért nagyobb.

Mit kell tenni hőség vészhelyzet esetén?
Ne történjen meg, és sose kelljen segítséget nyújtanunk ilyen esetben, de, ha az autóban ülő személy vagy más élőlény már nem reagál az ablakon történő kopogtatásra, akkor az ablakot be kell törni! Az autót ki kell nyitni, a személyt ki kell emelni az autóból, és azonnal hívni kell a mentőt! Addig, amíg a mentő megérkezik, vigyük árnyékos helyre a személyt.

Minden perc számít!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat