18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

5 élelmiszer, melyek felborítják a BÉLFLÓRA egyensúlyát!

Megosztás
Egészség

Minden nap bélrendszerünk teljes kapacitással dolgozik, ezért még annál is fontosabb, hogy megvédjük ezt a szuper szervünket a károsító anyagokkal szemben, melyek meglepő módon ÉLELMISZEREK is lehetnek! A következő élelmiszerek el is pusztíthatják a bélflórát!


A vörös hús valóban elpusztítja a bélflórát? 
Az alkohol károsítja a bélflórát? 
A fruktózmentes élelmiszerek mit tesznek a bélflórával? 
A kész ételek károsíthatják a bélrendszert? 
Az antibiotikumok károsak a bélflórának? 

Aki nem táplálja megfelelően a „jó” baktériumokat bélrendszerélben, rossz élelmiszereket fogyaszt rendszeresen, lehet, hogy a bél nyálkahártyáját károsítja vele.
Ez veszélyes lehet, és akár krónikus bélbetegségekhez vezethet, legrosszabb esetben a helytelen étrend növelheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.
Az emésztőrendszer megóvása érdekében a következő élelmiszereket érdemes kerülni.

A vörös hús elpusztítja a bélflórát
A túlzott húsfogyasztás egyértelműen oka lehet a vastagbélrák kialakulásának. Különösen a vörös hús, mint például a sertés, marha, bárány, füstölt kolbász.
Kutatások szerint különösen a férfiak esetében magas a kockázati arány vörös húst fogyasztva, és az EU területén akár 10.000 vastagbélrákos eset is elkerülhető lenne. Ez igazán megdöbbentő!

Az alkohol károsítja az emésztőrendszert
Természetesen szerepelhet hetente párszor egy-egy pohár bor vagy sör a menünkben. De óvatosnak kell lenniük azoknak különösen, akik gyomra érzékeny, mert az alkohol ugyan viccessé tesz bennünket és ellazít, de sejt szinten toxint képez, mely jelentős terhelést jelent a gyomor számára. mindemellett az alkohol is növeli a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.


Fruktózmentes élelmiszerek rost nélkül
Meglepően hangozhat, de a fruktózmentes élelmiszerek is egészségtelenek lehetnek a bélflóra számára, különösen, ha rost nélkül fogyasztjuk. A fruktóz megtalálható a gyümölcsökben, melyekben nem áll fenn a veszélye, hogy nem tartalmaz rostot. Viszont az édességek esetében más a helyzet! A finomított cukor 50%-a fruktózból áll! Tehát, ha túl sok édességet eszünk, az irritálhatja a bélflórát, ami gyulladáshoz vezet.

Károsíthatják a kész ételek a bélflórát?
Nem rendszeresen kész élelmiszert fogyasztani még nem jelenthet problémát, de naponta semmi esetre sem javasolt. Miért? Mert a kész ételekben a legtöbb esetben megtalálható hozzáadott ízfokozó, sütőanyagok, tartósítószerek, cukor, melyek szintén irritálhatják a gyomrot, és gyulladást okozhatnak.

Az antibiotikumok elpusztítják a bélflórát
Az antibiotikum nyilván valóan nem élelmiszer, mégis a gyomorba. Az antibiotikum kezelés a legdrasztikusabb kínzás a gyomornak, mivel a jó baktériumokat nagy mértékben pusztítja el. A kezelés alatt és után is gondoskodni kell a bélflóra utánpótlásáról. Éppen ezért antibiotikumot csak akkor szedjünk, ha az elengedhetetlenül szükséges! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat