A vörös hús elpusztítja a bélflórátA túlzott húsfogyasztás egyértelműen oka lehet a vastagbélrák kialakulásának. Különösen a vörös hús, mint például a sertés, marha, bárány, füstölt kolbász.
Az alkohol károsítja az emésztőrendszertTermészetesen szerepelhet hetente párszor egy-egy pohár bor vagy sör a menünkben. De óvatosnak kell lenniük azoknak különösen, akik gyomra érzékeny, mert az alkohol ugyan viccessé tesz bennünket és ellazít, de sejt szinten toxint képez, mely jelentős terhelést jelent a gyomor számára. mindemellett az alkohol is növeli a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.
Fruktózmentes élelmiszerek rost nélkülMeglepően hangozhat, de a fruktózmentes élelmiszerek is egészségtelenek lehetnek a bélflóra számára, különösen, ha rost nélkül fogyasztjuk. A fruktóz megtalálható a gyümölcsökben, melyekben nem áll fenn a veszélye, hogy nem tartalmaz rostot. Viszont az édességek esetében más a helyzet! A finomított cukor 50%-a fruktózból áll! Tehát, ha túl sok édességet eszünk, az irritálhatja a bélflórát, ami gyulladáshoz vezet.
Károsíthatják a kész ételek a bélflórát?Nem rendszeresen kész élelmiszert fogyasztani még nem jelenthet problémát, de naponta semmi esetre sem javasolt. Miért? Mert a kész ételekben a legtöbb esetben megtalálható hozzáadott ízfokozó, sütőanyagok, tartósítószerek, cukor, melyek szintén irritálhatják a gyomrot, és gyulladást okozhatnak.
Az antibiotikumok elpusztítják a bélflórátAz antibiotikum nyilván valóan nem élelmiszer, mégis a gyomorba. Az antibiotikum kezelés a legdrasztikusabb kínzás a gyomornak, mivel a jó baktériumokat nagy mértékben pusztítja el. A kezelés alatt és után is gondoskodni kell a bélflóra utánpótlásáról. Éppen ezért antibiotikumot csak akkor szedjünk, ha az elengedhetetlenül szükséges!
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat