Sokak számára lehet tartós megoldás a jól megválogatott élelmiszerek bevitele zsíros vagy zsírosodó haj esetén.
Mit érdemes enni, ha zsírosodik hajunk?
És miért zsírosodik egyáltalán az átlagosnál is jobban egyesek haja?
Alapvetően a zsíros haj a túlzott faggyútermelésnek köszönhető, és fejbőrünket közvetlenül befolyásolják azok a vitaminok és ásványi anyagok, melyeket naponta fogyasztunk. Ezek közül van néhány, amelyik segíthet visszaállítani az egészséges faggyúmirigy termelést a fejbőrön.
Ne csodálkozzon az, aki gyakran választja a gyorséttermi ételeket, mert a nehéz, zsíros ételek mind serkenthetik a fejbőrön is a faggyútermelést.
ZabpehelyA zabpehely igazi szuper élelmiszer, és segíthet zsíros haj esetén. Nagyon magas a cink tartalma, ami egyensúlyba hozza a fejbőr túlzott faggyútermelését, ezen kívül ez a nyomelem a hajhullást is megakadályozza, mert a cink fontos szerepet tölt be a keratin és kollagén termelés folyamatában.
MagvakA telített szírsavak valóban nem hatnak pozitívan fejbőrünkre és ezzel együtt hajszálainkra sem, de a telítetlen zsírsavak igen! Ezek megtalálhatók például a diófélékben, mogyoróban. Éppen úgy, mint a zabpehely esetében, a magvak cink tartalma is igen magas, de nagy arányban tartalmaznak még kalciumot és magnéziumot is. Ezek az ásványi anyagok nem csak meggátolják a fejbőr túlzott faggyútermelését, de serkentik a haj növekedését is.
AvokádóAz avokádó biotinban gazdag, jobban ismert nevén a H-vitamin, az egészséges haj építőköve. A biotin nem csak a faggyútermelés szempontjából fontos, hanem a haj felsőbb szintű szerkezetének erősítését is elősegíti. Mindezek mellett az avokádó telítetlen szírsavakban és ásványi anyagokban is gazdag, melyek együttesen felelősek a szép és egészséges hajért.
SárgabarackA sárgabarack sokak számára meglepő lehet kis listánkban, pedig ez az édes gyümölcs csodákat tehet fejbőrünkkel és hajunkkal is. A sárgabarack magjában található olaj védő és hidratáló hatású mind a fejbőr számára, mind pedig a hajra. Ez az olaj nem csak rugalmassá teszi a hajat, de segít a fejbőr faggyúmirigy termelését is szabályozni.
CsirkeA csirkehús is felkerült a listára, méghozzá nem is véletlenül. Elsősorban a csirkehús B és E-vitaminokban gazdag, melyek közül a B-vitamin stimulálja az anyagcsere folyamatokat, még a hajgyökér szerkezetében is.
- Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat
- Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat