18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Étrenddel a ZSÍROS haj ellen – Ezt edd! – 5 élelmiszer!

Megosztás
Szépség

Csak mossuk és mossuk és mossuk, mégis zsírosodik hajunk? Ez kellemetlen, főleg, ha eddig nem találtunk tartós megoldást. Mint sok más esetben, most is a bevitt élelmiszerek segíthetnek!


Sokak számára lehet tartós megoldás a jól megválogatott élelmiszerek bevitele zsíros vagy zsírosodó haj esetén.
Mit érdemes enni, ha zsírosodik hajunk?
És miért zsírosodik egyáltalán az átlagosnál is jobban egyesek haja?

Alapvetően a zsíros haj a túlzott faggyútermelésnek köszönhető, és fejbőrünket közvetlenül befolyásolják azok a vitaminok és ásványi anyagok, melyeket naponta fogyasztunk. Ezek közül van néhány, amelyik segíthet visszaállítani az egészséges faggyúmirigy termelést a fejbőrön.
Ne csodálkozzon az, aki gyakran választja a gyorséttermi ételeket, mert a nehéz, zsíros ételek mind serkenthetik a fejbőrön is a faggyútermelést. 




Most mutatunk 5 élelmiszert, melyeket érdemes ennie főleg azoknak, akik haja zsírosodásra hajlamos.

Melyiket miért érdemes rendszeresen enni?

Zabpehely
A zabpehely igazi szuper élelmiszer, és segíthet zsíros haj esetén. Nagyon magas a cink tartalma, ami egyensúlyba hozza a fejbőr túlzott faggyútermelését, ezen kívül ez a nyomelem a hajhullást is megakadályozza, mert a cink fontos szerepet tölt be a keratin és kollagén termelés folyamatában.
A keratin hajunk fő alkotóeleme, és ez az, ami elősegíti, hogy a hajszálak stabilan tartsák magukat a hajhagymában. Aki reggelente rendszeresen zabpelyhet eszik, az számíthat rá, hogy fejbőre nem fog zsírosodni és még hajszálai is megerősödnek.

Magvak
A telített szírsavak valóban nem hatnak pozitívan fejbőrünkre és ezzel együtt hajszálainkra sem, de a telítetlen zsírsavak igen! Ezek megtalálhatók például a diófélékben, mogyoróban. Éppen úgy, mint a zabpehely esetében, a magvak cink tartalma is igen magas, de nagy arányban tartalmaznak még kalciumot és magnéziumot is. Ezek az ásványi anyagok nem csak meggátolják a fejbőr túlzott faggyútermelését, de serkentik a haj növekedését is.

Avokádó
Az avokádó biotinban gazdag, jobban ismert nevén a H-vitamin, az egészséges haj építőköve. A biotin nem csak a faggyútermelés szempontjából fontos, hanem a haj felsőbb szintű szerkezetének erősítését is elősegíti. Mindezek mellett az avokádó telítetlen szírsavakban és ásványi anyagokban is gazdag, melyek együttesen felelősek a szép és egészséges hajért.

Sárgabarack
A sárgabarack sokak számára meglepő lehet kis listánkban, pedig ez az édes gyümölcs csodákat tehet fejbőrünkkel és hajunkkal is. A sárgabarack magjában található olaj védő és hidratáló hatású mind a fejbőr számára, mind pedig a hajra. Ez az olaj nem csak rugalmassá teszi a hajat, de segít a fejbőr faggyúmirigy termelését is szabályozni.

Csirke
A csirkehús is felkerült a listára, méghozzá nem is véletlenül. Elsősorban a csirkehús B és E-vitaminokban gazdag, melyek közül a B-vitamin stimulálja az anyagcsere folyamatokat, még a hajgyökér szerkezetében is.
Az E-vitamin védi a hajat a káros környezeti hatásoktól, mint például a napsugárzás.
Amennyiben mind a két vitaminból hiányt szenved szervezetünk, nem csak fejbőrünk zsírosodhat, de hajunk törékennyé is válhat. Éppen ezért a vegetáriánusok számára nagyon fontos, hogy az átlagosnál is több hüvelyes zöldséget fogyasszanak, vagy mesterséges úton pótolják a hiányzó vitaminokat. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat