18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Hajformázó eszközök – Minden HARMADIK hajformázó eszköz VESZÉLYES lehet – VKI teszt!

Megosztás
Szépség

Hajütővas, hajsimító, kiegészítők, néhány még sérülést is okozhat! A VKI kutatásán szinte minden harmadik termék megbukott!


Létezhet, hogy akár minden harmadik hajformázó termék rossznak, sőt, akár veszélyesnek bizonyuljon?
Sajnos igen!
A VKI - Fogyasztói Információs Szövetség -Ausztria vizsgálata 15 terméket vizsgált különböző márkákat és hajformázó funkciót tekintve.

A vizsgálat kiterjed a következő területekre:
Műszaki adatok, mint iontechnika, forgóvezeték, digitális kijelző, hőmérséklet-szabályozás, hőmérsékleti szintek, kábelhossz és súly.
Fodrász eredmény, mint simítás, frizura, hajszálak mennyisége, frizura tartóssága, fényesség, fésülködés, hajszerkezet roncsolás, eszköz megfoghatósága, a hajon való csúszás minősége, bemelegedési idő, műszaki vizsgálat és biztonság, égési kockázat, elektromos biztonság.

A teszt eredménye szerint közel minden harmadik termék megbukott a teszten a fentebb leírt szempontokra fókuszálva.

Miért?
Akinek haja megzabolázhatatlan, annak mindenképpen nagy segítség lehet valamilyen hajformázó eszköz. De csak akkor, ha az valóban értéked ad, és nem teszi tönkre a hajat, vagy rosszabb esetben nem okoz sérülést.
Közelebbről megvizsgálva a hajformázó eszközöket, a kép igen szomorúan fest.

Hajsimítók
Hajszálaink főleg keratinból és fehérjékből épülnek fel. Hullámos, teljesen sima, esetleg nagyon göndör…
Mindenkinek más az igénye. A mai technológiának köszönhetően ma már bármilyen hajszerkezetből készíthetünk bármilyen formát. Mindezt hő hatására. Mert a magas hőmérséklet, hőfoknak függvényében tartósan képes módosítani a haj formáját, ugyanis a keratin megolvad.
Hajegyenesítés során a hajszálak forró lemezek közé vannak szorítva, és a készüléket viszonylag gyorsan mozgatjuk a hajtőtől a hajvégek irányába.
A hajsimítók ma már adhatnak fényt is a hajnak, mert például keratint adagolnak a lemezeken. A haj azonban 120 ° C-nál magasabb hőmérsékleten MEGOLVAD!
Érdemes tudni, hogy minél magasabb a hőmérséklet, annál fényesebben ragyog a haj. Az ideális hőfokot eltalálni nem könnyű!

Vigyázz a hőmérsékletre!
Amennyiben a lemez vagy vas túl forróra melegedhet, a haj legfelső rétege, ami a kutikula, megolvad!
A haj szalmává válik, alig lesz kifésülhető, és nem fog ragyogni.
Az a hőmérséklet, amit még hajunk képes tolerálni, nagyban függ hajunk minőségétől.
Az egészséges, erős haj kibírja a 120 vagy annál magasabb hőfokot is.
A VKI tesztje során közepes hajminőségre tesztelték a termékeket.

Maga a készülék is felmelegszik
7 termék a 15 közül sajnos nem csak a kerámialapokat, vasat melegítette fel, hanem magát a készüléket is. Ezért azok akár megfogva, vagy a kerámialap tartó részénél égési sérülést okozhatnak a fülön, fejbőrön, nyaki területen.
Egyes részein a hajformázóknak volt, hogy 90 fokot mértek a vizsgálat során.
További veszélyt jelenthet, ha a termék 60 perc használat után nem kapcsol ki automatikusan. Még rosszabb, ha folyamatosan melegszik. 7 termék a 15 közül sajnos ilyen volt. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat