18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

2019 júniusi horoszkóp – Minőségi változások időszaka - Neked vajon mit hoz ez a hónap?

Megosztás
Asztrológia

Júniust, Juno Istennőről nevezték el, de hívják Napisten havának is. A hónap energiái most mégsem annyira a Napságról, mint a lelki megerősödésről, felszabadulásról szól. Már az elmúlt hónapokban úgy érezhettük, mintha egy helyben topogunk, nem akart semmi lendületesen haladni.


Ahogy semmi, úgy ez sem volt véletlen, hiszen most nem a kiugró előrelépések, hanem a minőségi ugrás idejét éljük. Ehhez azonban bizonyos feladatokat el kellett/kell végeznünk, korlátainkat önként lerombolva, hogy ne az uránuszi energiák tegyék ezt meg helyettünk.

A változások folytatódnak, melynek célja jövőnk alakítása itt a mostban. Akár tudásotokat is kiterjeszthetitek, de későbbi céljaitokért is sokat tehettek. Hinnünk kell abban, hogy elengedve a régi megszokásokat, megszokott utakat, megvalósításokat és mintákat, felszabadulva léphetünk a boldogság útjára. 


Fel kell végre vállalnunk a felelősséget életünkért, nem mutogathatunk most már a környezetünkre, vagy várhatjuk a csodát, cselekednünk kell aszerint, amit a szívünk diktál. Folytatnunk kell a belső munkát, hogy szembenézzünk a múlt démonaival, generációkon átívelő családi problémákkal és nem utolsósorban a bennünk dolgozó téves meggyőződésekkel. 

Ebben segítségetekre lesz a hónap Új és Teliholdja, mindkettő a tudattalan rejtelmeiben dolgozó korlátok lebontásában segítve. Amennyiben még nem láttok tisztán, érdemes visszagondolni a 2018-as év ezen időszakára (áprilistól szeptemberig), milyen kellemetlen helyzetekkel találkoztatok, amit igyekeztetek kikerülni, ahelyett hogy megoldottátok volna? Ezek a témák most újra terítékre kerülhetnek, és ha ti nem léptek, akkor egyre inkább az adott életterülettel kell majd foglalkoznotok, hogy végre megoldás szülessen. A feladat az, hogy belső erőtöket erősítsétek, magabiztosságotokat megszilárdítsátok, és ne érezzétek magatokat kevésnek vagy alkalmatlannak a megoldáshoz. Az hozza el az előrelépést, ha saját magatokat legyőzve, egy nehéznek látszó helyzetet is bátran megoldotok.

A végső cél pedig az, hogy a belső átalakulásotokat a külső világodban is megvalósítsd. Nem elég elméleti síkon tudni, hogy mire van szükségünk, mit kell tennünk, miben hiszünk, hanem eszerint is kell életünket átalakítani, biztonságossá tennünk magunk számára. A szépet, a jót, a lelki értékeket kell megtalálnunk a mindennapokban, az itt és mostban, ettől érezzük magunkat is egyre boldogabbnak, és elégedettebbnek.

Nézzük meg először a hónap energiáit általánosságban.

Fizikai szinten már mindenki tervezgeti a nyári hónapokat, hiszen ekkor kerül sor a családi vagy baráti nyaralásokra, ekkor szakítunk időt arra, hogy megpihenjünk kicsit, töltődjünk. Tegyétek most ezt a tervezést úgy, hogy saját igényeiteket is figyelembe veszitek, hangot adtok saját elképzeléseteknek. 

Ne a régi megszokott rutin szerint cselekedjetek, gondoljátok végig nektek jó-e az a megoldás? Természetesen egy családban törekszünk a kompromisszumra, hogy mindenkinek jó legyen, de a mindenkibe valóban mindenki beletartozik, ti is! Beszéljétek meg, ki minek örülne, hiszen fontos, hogy a változások között az is szerepeljen, hogy merjetek hangot adni vágyaitoknak. A kommunikáció fontos ebben a hónapban, ehhez segítség lesz a Merkúr bolygó jegyváltása már a hónap elején. 

A bolygó a Rák jegyébe lépve segíti azt, hogy érzelmeinkről, vágyainkról könnyebben tudjunk beszélni. Mindemellett segíti belső munkánkat is, főleg a gondolati síkon történő változásokat. Minden a hónap első részében felerősödő mozgásszervi, kommunikációs probléma jelzés lesz ara, hogy régi minták dolgoznak bennetek.

Lelki szinten gondolkodhattok ismét a meggyőződéseiteken, változtathattok ösztönös cselekvési mintáitokat. Tulajdonképpen azok a dolgok fognak könnyedebben haladni, ami szívetek szerinti, és ami sorsotok szempontjából fontos. Ne feledjétek el egy percre sem, hogy minőségi változáson megyünk keresztül, amikor az értéktelen, akadályozó dolgokat magunk mögött hagyhatjuk. A változások most lelki szinten indulnak, az érzelmeinkre hallgatva kell döntéseinket meghozni.A hónap második felében két, egészen a hónap végéig tartó hatás fokozhatja a nehézségeket, tudatosság híján. A két hatás a Jupiter és a Neptunusz kvadrátja és a Szaturnusz - Neptunusz szextilje. Jelenleg mindkét sorsbolygó (Jupiter és Szaturnusz) retrográd, így még erősebben érezhetjük az általuk feltárt, megoldásra váró problémát. hasonló hatások értek minket ez év januárjában, így ismét érdemes átgondolni mivel küzdöttünk akkor, milyen csalódások értek és vajon megértettük e a mondanivalójukat? Emellett távoli céljaink, vágyaink realitásán sem árt gondolkodni, vajon tényleg megvalósíthatóak és egyáltalán valóban minket szolgál?
Ebben az időszakban az áldozati, lemondási mintáink is erősödhetnek, hogy észrevegyük ezen változtatnunk kell. Szintén felszínre kerülhet az önsajnálattal, vagy panaszkodással kapcsolatos beidegződéseink. Teszteljétek magatokat!

Ha azt kérdezem tőletek, hogy vagytok, mit válaszoltok? A helyes válasz az, ha életetek jó oldaláról kezdtek beszélni.

Ha azt mondom, de jól nézel ki, mi a válaszod? A helyes válasz, köszönöm!
És ha azt mondom az élet szép, erre mit mondasz? Itt is az a helyes szemléletmód, ha meg tudod ezt erősíteni. Mindenki életében vannak nehézségek, de ha erre fókuszálunk, panaszkodunk róla, akkor a rossz oldal működésének adunk energiát, azt erősítjük.
Amennyiben bármelyik kérdésemre valami negatív válasz jut eszedbe, akkor kezdj el tudatosan figyelni gondolataidra! És kezd el tudatosan keresni az életedben a jó dolgokat, legyél hálás azért amid van, és ne azon sopánkodj, amid nincs.

Az általános hatások után folytassuk a retrográd hatásokkal.

Májusban még csak 3 bolygó hátrált, de június végére már csatlakozik a retrográd bolygókhoz a Neptunusz is. Most nézzük ezek hatásait ránk nézve.

A március elejétől hátráló Jupiter bolygó még augusztus 15-ig folytatja ezt a mozgást. Most a szeretet erejével felvértezve támogat a bolygó abban, hogy meglássátok életetek azon pontjait, ahol áldozattá teszitek magatokat. Ha megtaláltátok, akkor ne a kifogásokat keressétek, hanem szeressétek magatokat annyira, hogy megtaláljátok a megoldást.
Nézzük az ide tartozó testi jeleket. A legenyhébb a hajnali 2-3 óra környékén történő, rendszeres felébredés. Ez a máj-epe meridián időszaka, ami a megkeseredettségre, elfojtott haragra hívja fel figyelmünket. Ugyanakkor megjelenhetnek a szeretetlenség érzésével kapcsolatban az inzulinrezisztencia vagy a cukor problémák is.

Április végétől a Szaturnusz is hátrál, ez egészen szeptember 22-ig eltart. A bolygó ebben a hónapban hátráló mozgásában lelki korlátaink feltárásában segíthet, mindabban, ami még mindig nem engedi, hogy kiugorjunk a megszokásokból. Minél nyomasztóbbnak, korlátozóbbnak éreztek egy helyzetet, annál inkább megérett a változásra, ne várjátok meg, amíg testi jeleket is kaptok erre.
A szaturnuszi problémákhoz tartozó testi jeleket már mindenki ismeri, a hát és váll fájás, ízületi merevség, térd és gerincproblémák egyértelmű jelzések lesznek arra nézve, hogy olyan terheket vettetek magatokra ami nem a tiétek, vagy túlvállaltátok magatokat.

Az április vége óta hátráló Plútó bolygó október 6-ig így is marad. Számíthatunk újabb szembesítő showra, akár le nem zárt kapcsolatok felbukkanására, fel nem dolgozott traumák, lelki sérülések felszínre kerülésére.
Továbbra se feledjétek, hogy a retrográd időszakban megnövekszik a manipuláció, a média próbálkozása és kicsit tovább nyújtózkodhatunk mint ameddig a takarónk ér.

A hátrálók csapatához csatlakozik a Neptunusz bolygó, ami június 18-én megáll égi útján és június 25-án fog hátrálásba kezdeni. Az irányváltás energiáját már a hónap közepén érezhetjük, kissé zavaros lehet minden, egyesek számára vonzóbb lehet az alkohol a relaxáláshoz, vagy mások könnyebben nyúlnak gyógyszerekhez, hogy fizikai problémájukon úrrá legyenek.
A Neptunusz jó analógiája a megérzés, a feltétel nélküli szeretet, a meditáció, a művészet. Próbáljátok inkább ezeket használni, amikor problémás helyzetekbe kerültök, vagy amikor idegrendszeretek a pattanásig feszül.


Folytassuk a hónap jelentősebb napjaival!

Június 3-án 12 óra 1 perckor lesz Újhold az Ikrek jegyében. Teremtő időszak kezdődik, ami segít abban, hogy saját kényelmünknek megfelelően alakítsuk át komfortzónánkat, biztonságot teremtve magunknak. Most semmiről nem kell lemondanotok, saját önmegvalósításotokat kell szolgálnotok!
Ugyanezen a napon anyagi ügyeinkben kedvező változás állhat be, viszont figyeljetek a túl kecsegtető ajánlatokra is, nehogy később nagy árat fizessetek érte. Kapcsolati ügyekben is megjelenhet a csábítás, a szenvedélyek felkorbácsolódhatnak.

Június 4-én éjszaka a Merkúr bolygó átlép a Rák jegyébe. Eddig a logika vezérelte a gondolatainkat, most az irányítást átveszi az érzelem. Az érzelmek minden gondolatunkra sokkal nagyobb hatással vannak, így nehezebben tudunk objektívan szemlélődni, döntéseket hozni. Azonban megnövekszik a pozitív gondolatok teremtő ereje is, amit érdemes tudatosan kihasználni.

Június 7-én figyeljetek, mert könnyebben túlterhelődhet az idegrendszeretek, egyre ingerlékenyebbnek, idegesebbnek érezhetitek magatokat. Napközben próbáljatok kicsit megpihenni, elcsendesedni. A nap jó oldala, hogy az intuíció együtt dolgozik, a zsenialitással, így remek ötleteitek lehetnek.

Június 9-én a Vénusz bolygó átlép a könnyed Ikrek jegyébe. Ez egyfelől segíti kapcsolatépítésünket, könnyedségünket, de kissé könnyelművé válhatunk az anyagi ügyeinkben. Szerelmi ügyeinket azonban kétségtelenül kedvezően befolyásolhatja.
Ugyanezen a napon késő este a bizonytalanság, zavarodottság érzése uralkodhat el rajtunk. Mivel késői órán jelentkezik, ezért okozhat zavarodottságot álmainkban. Lefekvés előtt ne a számítógépgép vagy a TV előtt üljetek, inkább meditáljatok, relaxáljatok, hogy nyugodt legyen az éjszakátok.

Június 10-én a könnyedség, logika kerül konfliktusba a meggyőződésünkkel, hitünkkel. A megoldás az egyensúly, át kell gondolni valóban reálisak távoli céljaink, valós elméletekben hiszünk?
Ez és még az utána következő pár nap nem kedvez a jogi ügyeknek, viszont érdemes betartani a szabályokat, és nem összeütközésbe kerülni a törvénnyel.

Június 14-e nem mondhatni túl energikus, aktív napnak, teljesen indokoltan érezhetjük magunkat fáradtabbnak a szokásosnál. Ma ne erőlködjetek semmin, inkább azokat a feladatokat részesítsétek előnyben, amihez kedvetek van.

Június 16-a nem alkalmas a komolyabb döntések meghozatalára, mert szétszórtak lehetünk és nem is igazán látunk tisztán. A logikus gondolkodást igénylő feladatokat most napoljátok el, inkább hagyatkozzatok az intuíciótokra és az ezt igénylő feladatokra. A nap energiái érzelmi ügyek megbeszélésére sem alkalmasak, lehetőleg ne erre a napra időzítsétek. Vasárnap lévén, inkább pihenjetek, kiránduljatok, lazítsatok.
Ezen a napon induló és a hónap végéig tartó hatást okoz a Jupiter és a Neptunusz feszült fényszögben való kapcsolódása. Az általános résznél már utaltam erre, itt most inkább egy kis emlékeztetőt írnék hozzá. Mostantól ne hagyjátok, hogy a csalódás, hitehagyottság eluralkodjon rajtatok. Kerüljétek a panaszkodást, fókuszáljátok az élet szépségeire.

Június 17-én 10 óra 31 perckor lesz Telihold a Nyilas jegyében. A tüzes energiák támogatnak abban, hogy az elengedés időszaka igazán hatékonyan teljen. A fogyó Hold időszaka segítségünkre lesz abban, hogy egyensúlyt teremtsünk munkánk és érzelmi igényünk között. Elengedhetjük azokat a hátráltató meggyőződéseket, családi mintákat, amik akadályoznak abban, hogy szívünk szerinti útra lépjünk.

Június 18-án szintén egy hónap végéig kellemetlenkedő hatás kezdődik, mégpedig a Szaturnusz és a Neptunusz szextilje.
Amennyiben engedtük, hogy a Jupiter Neptunusz feszült fényszöge negatívan hasson ránk (áldozati érzés, lemondás, kételkedés), akkor a szaturnuszi energia most még ráerősíthet erre, hogy végre észrevegyük, ez így nem mehet tovább. A Szaturnusz megszilárdít, de nem mindegy hogy mit. Fordulóponthoz érkeztünk, amikor változtatnunk kell hozzáállásunkon, nézőpontunkon, különben egyre több akadállyal fogjuk magunkat szembetalálni.
Emellett egy másik hatásnak köszönhetően túlzott dacosságot, hisztit érezhettek magatokban, ha valami nem az elképzelésetek szerint alakul. A két energia eléggé paprikássá teheti a hangulatot, ha nem figyelünk rá tudatosan.

Június 19-én gondolatainkat áthatja a szenvedély, így nem mindegy, hogy ezen a napon a szép gondolatokat, optimizmust vagy a pesszimizmust, sajnálkozást erősíti fel.
A meggyőző erő kommunikációnkat is áthatja, de arra azért ügyeljetek, hogy ne erőltessétek rá mindenképpen a másikra az elképzeléseiteket.
Ugyanígy kontrolláljátok saját terveiteket, mert a Plútó szeret tévútra vinni, eltérítve a realitásoktól, olyan dolgokkal kecsegtetve, amiért aztán nagy árat fizethetünk.

Június 20-án folytatódnak a hónap feszültségei, ha nem figyelünk rá. A nap energiáinak köszönhetően akaratunkban jelenik meg a szenvedély, és az ellentmondást nem tűrés. Mindez akár hatalmi villongásokhoz, komolyabb vitákhoz vezethet kapcsolatainkban, de akár a nap bármely szituációjában. Próbáljátok jó irányba terelni az energiákat, segítsetek családtagjaitoknak, az elesetteknek vagy egyszerűen csak sportoljatok, és ott használjátok ki energiátokat.

Június 21-én 17 óra 40 perckor a Nap a Rák jegyébe lép, ezzel elkezdődik a Rák hava. Ebben az időszakban nagyobb az igényünk arra, hogy családtagjainkkal legyünk, érzelmileg töltekezzünk, és közös programokat tervezzünk. Könnyebben alakítjuk ki belső egyensúlyunkat, és hozzuk egyensúlyba az érzelmi igényeinket és tudatos fejlődésünket.
A mai nap van a Nyári napforduló is, így ismét lehetőségünk van elvégezni a lencsemágiát, a nyári időszak boldogságáért és bőségéért.

Június 23-án nem kedvezőek az energiák anyagi vagy kapcsolati ügyek intézésére. Amennyiben mégis ilyen jellegű feladatot kaptok, akkor számítsatok arra, hogy nehezebben fogtok vele haladni. De nem kell csüggednetek, csak pár napig érezhetitek rosszabbnak a helyeztet, mint amilyen valójában.

Június 24-én tovább folytatódik az előző napi kellemetlen érzés, így érdemes tudatosan erősíteni magatokban a jó érzéseket, optimizmust. Főleg azok érezhetik erősebben gyászosnak a helyzetet, akik a megelőző napon lehangolttá váltak.
Anyagiak tekintetében ma óvatosan a pénzköltésekkel, mert nehezebbé válhat a kontroll.

Június 27-én a Merkúr bolygó átlép a határozott Oroszlán jegyébe. A tüzes jegy kimondottan jót tesz gondolkodásunknak, jobban átlátjuk a helyzeteket, és nagystílű megoldásokra találhatunk rá.
A nap kedvező hatását erősíti egy másik hatás, ami a megújulást, előrelépést támogatja. Még fogyó Hold idejében járunk, így az új ötletek megvalósításába nem most kell belefogni, viszont a teremtést akadályozó dolgoktól meg tudunk szabadulni. Mivel a nap energiái valami különlegességre szomjaznak, ezért jó, ha nem a megszokott rutin szerint működtök, és nem ragaszkodtok régi minták szerinti tevékenységekhez.


Mindenkinek csodás, szeretetteljes júniust kívánok!


Dudás Mária asztrológus
06/30-4515002

Varázslatos női elvonulás augusztusban!

Angyali üzenetek minden napra!


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat