18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Parabén helyettesítő – Ápolási termékekben ez a hatóanyag veszélyesebb, mint maga a parabén? – MI allergia

Megosztás
Egészség

Azok, akik parabén hatóanyagot tartalmazó samponokat, kozmetikai termékeket használnak egészségük megóvása érdekében, pontosan az ellenkező hatást érik el. A tartósítószer helyettesítője veszélyes allergia indító lehet.


  • A parabén helyettesítő káros az egészségre.
  • Eddig közel 500 000 ember érintett Európában.
  • Az MI allergia élethosszig tartó lehet.


A parabén mentes ápolószerek már régóta a kozmetikai ipar reklámszlogenje lett az egészségtudatos vásárlók számára.
A parabéneket helyettesítő alapanyag azonban nagy mennyiségben a szervezetbe juttatva zavart okozhat a szervezet számos területét érintve.
A parabént helyettesítő alapanyag, mint tartósítószer helyettesítő erős allergén trigger lehet.

A parabén helyettesítő káros az egészségre
Axel Schnuch, a Dermatológiai Kórházak Képalkotó Szövetségének (IVDK) vezetője megerősítette : "A kampányok az állítólagosan káros parabének helyettesítésére valójában éppen a problémás anyagok használatához vezetnek." Számos gyártó a parabének helyett metil-izotiazolinonnal (MI) ad az ápolási termékeihez.
A helyettesítő alapanyag félrevezető lehet, mert nagyon könnyen allergiát okozhat. A bőr nagyon érzékeny lehet az MI-re.
Amennyiben a kozmetikai termék metil-izotiazolinonnal tartalmaz és már eleve rendelkezünk allergiás tünetekkel bőrünkön, akár ekcémát is kiválthat, ami súlyos viszketéssel jár.
Az allergiás reakció újra és újra bekövetkezik az MI-vel érintkezve.

Közel 500 000 ember érintett Európában
A számok azt bizonyítják, hogy a parabének alternatívája erős allergia kiváltó lehet. 2017-es adatok szerint közel fél millió ember érintett Európa szerte.

Az MI allergia élettartama
Rossz hír, miszerint bárki, aki életében MI allergiás reakcióval találkozott testén, sajnos ez a betegség egy egész életen át elkísérheti.
Mivel a parabén helyettesítő nem csak kozmetikai termékekben található, hanem falfestékekben is, így ismételten érintkezve az MI-vel, az allergiás reakció újra előjöhet. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat