18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

Esztétikai célból fogamzásgátló? – Veszélyes lehet!

Megosztás
Szépség

Azért szedünk fogamzásgátló tablettát, mert az segít a pattanásos és gyulladt bőr kezelésében? Ilyen mellékhatásai lehetnek! Egyre többen választják mégis ezt a kezelési módszert.


Az Európai nők közel fele fogamzásgátló tablettát szed, de nem feltétlenül az eredetileg kifejlesztett hatásmechazimusa miatt.
A motiváció nagyon sokaknál az akne, pattanásos és gyulladt bőr kezelése vagy akár a mellnövekedés serkentése.
Vajon ártalmatlan a fogamzásgátló ilyen célból történő szedése?
Eltúlzottnak hangozhat, ha csak azért szedünk fogamzásgátló tablettát, mert képes a gyulladt bőrt kezelni, pedig nagyon is kerülendő a szedése, amíg nincsen rá komoly orvosi indok.

A fogamzásgátló tabletta és annak hatása

A hagyományos fogamzásgátló tabletták ösztrogént és progeszteron hormonokat tartalmaznak, melyek megakadályozzák az ovulációt. Ugyanakkor kompenzálják a férfi hormonok túlzott mértékét főleg pubertás korban, ezáltal javítják a bőr minőségét, megszüntetik a gyulladásokat a bőr felületén és mélyebb rétegeiben.

Mellékhatások
Éppen a mellékhatások miatt nem javasolt a fogamzásgátló szedése bőrhibák kezelésére, mert a kockázat nagy lehet.
A kockázat a vérerekben és vérrögök képződésében rejlik, de akár okozhat depressziót vagy trombózist is.
Ezek mindegyike súlyosan hangzik és sajnos az is.

Más lehetőségek
Amennyiben csak esztétikai okokból szednénk fogamzásgátlót, úgy érdemes szakorvossal konzultálni, milyen más lehetőségeket ajánl. Ma már léteznek nem hormonális bőrkezelési lehetőségek. Tájékozódjunk! 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Szépség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek