18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Még nem vagyok 18 éves

MÁJKÁROSÍTÓ szokások és élelmiszerek– És nem az alkohol az!

Megosztás
Egészség

Nem csak az alkohol tesz rosszat a májnak. A következő szokások és élelmiszerek is károsítják a májat! Melyek ezek?


Májunk az a szervünk, mely biztosítja, hogy a káros anyagokat megszűrje szervezetünk, és felelős a vitaminok tárolásáért és fehérjék képzéséhez.
Ezért rendkívül fontos, hogy májunk jól működjön.
Azt nagy valószínűséggel mindenki tudja, hogy a rendszeres és nagy mennyiségű alkoholfogyasztás károsítja a májat, ugyan úgy, ahogyan a zsíros ételek is.
Azonban a következőkről biztosan nem gondoltuk volna eddig, hogy szintén májkárosító hatásuk is lehet!

Ez a 3 dolog károsíthatja a májat!

Túl sok gyümölcs

Sokan úgy gondolják, hogy egészségesen táplálkoznak, ha sok gyümölcsöt esznek. De érdemes tudni, hogy bárki, aki naponta tömegesen viszi be szervezetébe a fruktózt, az éppen az ellenkezőjét váltja ki.
Miért károsíthatja a nagy mennyiségű fruktóz a májat?
Mert a máj elzsírosodásához vezethet.

Túl kevés mozgás

A túl kevés mozgás, mint májkárosító életvitel talán nem túlságosan meglepő. Elegendő lehet a napi séta is azok számára, akik nem tudnak vagy nem akarnak sportolni. A mozgás nem csak testünket tartja mozgásban és aktívan, hanem májunkat is. A májfunkció javul aktív életmód mellett.

Túl sok gyógyszer szedése

A gyógyszerek a szervezetben lebomolva eljutnak a májba is. Amennyiben túl sok gyógyszert szedünk, tartós ideig, túlterhelhetjük vele májunkat, mely nem lesz képes hatékonyan lebontani a méreganyagokat.
Ezért nagyon fontos orvosunkkal konzultálni, hogy a felírt gyógyszer valóban szükséges-e, és, ha az, akkor melyik fajtája károsíthatja legkevésbé a májat. 


Megosztás


  • Rendszeresen megmutatnád írásaidat ebben a témában nagyközönség előtt? Küldj nekünk egy mintát és elérhetőséget. Kapcsolat

  • Online hirdetnél, de nem tudod hol és hogyan? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és küld el weboldaladat! Médiaajánlat

Egészség

Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés


Népszerű cikkek